PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
08 OCT 2021 5:00PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৯৩.১৭ কাপখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২১,২৫৭ লাকখি
• এক্তিব কেস মশিং অসি অপুনবা কেসকী ১%দগী তানা লৈরি, হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা ০.৭১% ওই; ২০২০গী মার্চ থাদগী য়েংলকপদা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ২,৪০,২২১নি; নুমিৎ ২০৫নিদা খ্বাইদগী নেম্বনি
• হৌজিক হৌজিক ওইরিবা রিকোভরী রেত অসি ৯৭.৯৬%নি; ২০২০গী মার্চ থাদগী য়েংলকপদা মসিনা খ্বাইদগী ৱাংবনি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২৪,৯৬৩ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা অপুনবা রিকোভরী অসি ৩,৩২,২৫,২২১দা হেনগৎখ্রে
• চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (১.৬৪%) %গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১০৫নি শুরে
• নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (১.৫৩%) %গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৩৯নি শুরে
• হৌজিক ফাওবদা তেস্ত পুন্না কোতি ৫৮.০০ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৯৩গী পন্দুপ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৫০.১৭ হেন্না কাপখি
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৯৬% ওইরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২১,২৫৭ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,৪০,২২১) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৭১% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১০৫নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৬৪%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৫০,১৭,৭৫৩ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৯৩ (৯৩,১৭,১৭,১৯১)গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৯০,৬৮,৫২৫গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৪,৬৩৩
২শুবা দোজ
৮৯,৭৮,৯৬০
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৫৭,১৪৪
২শুবা দোজ
১,৫২,২২,৩৭৩
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৭,৬৭,৬৪,২০৮
২শুবা দোজ
৯,৫৬,৮৭,৪৬২
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৬,৩৫,৬৩,৪৬৮
২শুবা দোজ
৮,০৯,১২,৮২৯
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,৩৪,৭০,০০৩
২শুবা দোজ
৫,৮৩,৮৬,১১১
অপুনবা
৯৩,১৭,১৭,১৯১
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২৪,৯৬৩ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩২,২৫,২২১দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৯৬%দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১০৩নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২১,২৫৭ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ২,৪০,২২১দা লৈরি মসি নুমিৎ ২০৫দা খ্বাইদগী তাবা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৭১% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৩,৮৫,৭০৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৮ (৫৮,০০,৪৩,১৯০) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৬৪%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১০৫নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৫৩%. দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৩৯নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১২২নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761951
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৯৪.৮৬ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ৮.২২ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(ওক্তোবর ৮, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
৯৪,৮৬,৫২,৬০৫
লৈরিবা বেলেন্স
৮,২২,৩৮,৫১০
ভারত সরকারগী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৯৪.৮৬ (৯৪,৮৬,৫২,৬০৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা বেলেন্স ওইনা অমসুং শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৮.২২ (৮,২২,৩৮,৫১০) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761948
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
08 OCT 2021 5:00PM by PIB Delhi
• 93.17 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 21,257 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.71%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 2,40,221; lowest in 205 days
• Recovery Rate currently at 97.96%; Highest since March 2020
• 24,963 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,32,25,221
• Weekly Positivity Rate (1.64%) less than 3% for last 105 days
• Daily positivity rate (1.53%) less than 3% for last 39 days
• 58.00 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 93 Cr
More than 50.17 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.96%; Highest since March 2020
21,257 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (2,40,221) is 0.71% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.64%) less than 3% for last 105 days
With the administration of 50,17,753 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage crossed the landmark of 93Cr(93,17,17,191) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 90,68,525sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,74,633
2nd Dose
89,78,960
FLWs
1st Dose
1,83,57,144
2nd Dose
1,52,22,373
Age Group 18-44 years
1st Dose
37,67,64,208
2nd Dose
9,56,87,462
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,35,63,468
2nd Dose
8,09,12,829
Over 60 years
1st Dose
10,34,70,003
2nd Dose
5,83,86,111
Total
93,17,17,191
The recovery of 24,963 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,32,25,221.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.96%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 103 consecutive days now.
21,257new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 2,40,221, which is the lowest in 205 days.Active cases presently constitute 0.71% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
13,85,706tests being conducted. India has so far conducted over 58 Cr (58,00,43,190) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.64% remains less than 3% for the last 105 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.53%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 39 days and below 5% for 122 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761951
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 94.86 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 8.22 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 8thOctober 2021)
SUPPLIED
94,86,52,605
BALANCE AVAILABLE
8,22,38,510
More than 94.86 crore (94,86,52,605) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 8.22 Cr (8,22,38,510) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1761948
Important Tweets