PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
05 OCT 2021 6:11PM by PIB Delhi
• 91.54 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 18,346 new cases in the last 24 hours; lowest in 209 days
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.75%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 2,52,902; lowest in 201 days
• Recovery Rate currently at 97.93%; Highest since March 2020
• 29,639 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,31,50,886
• Weekly Positivity Rate (1.66%) less than 3% for last 102 days
• Daily positivity rate (1.61%) less than 3% for last 36 days
• 57.53 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 91 Cr
More than 72.51 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.93%; Highest since March 2020
18,346 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (2,52,902) is 0.75% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.66%) less than 3% for last 102 days
With the administration of 72,51,419 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage crossed the landmark of 91 Cr (91,54,65,826) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 88,75,020 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,74,089
2nd Dose
89,46,803
FLWs
1st Dose
1,83,55,901
2nd Dose
1,51,44,069
Age Group 18-44 years
1st Dose
37,03,90,293
2nd Dose
9,06,64,628
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,19,93,955
2nd Dose
7,93,41,865
Over 60 years
1st Dose
10,26,93,150
2nd Dose
5,75,61,073
Total
91,54,65,826
The recovery of 29,639 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,31,50,886.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.93%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 100 consecutive days now.
18,346 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 2,52,902, which is the lowest in 201 days. Active cases presently constitute 0.75% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
11,41,642 tests being conducted. India has so far conducted over 57.53 Cr (57,53,94,042) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.66% remains less than 3% for the last 102 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.61%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 36 days and below 5% for 119 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1760989
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 91.77 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 6.73 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 5th October 2021)
SUPPLIED
91,77,37,885
BALANCE AVAILABLE
6,73,07,240
More than 91.77 crore (91,77,37,885) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 6.73 Cr (6,73,07,240) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1760958
Shri Mansukh Mandaviya releases State of the World’s Children report of UNICEF
Report throws light on impact of COVID-19 on Mental Health in children and Young People
“Health of the Body and Mind are inseparable in Indian traditions of Medicine which emphasize Holistic Health”
It is vital to address mental health issues for creating a healthy society: Union Health Minister
“Pradhan Mantri Ji invested personal effort to relieve students of their exam stress”: Shri Mandaviya on ‘ParikshapeCharcha’
Shri Mansukh Mandaviya, Union Minister for Health and Family Welfare released UNICEF’s global flagship publication – “The State of the World’s Children 2021; On My Mind: promoting, protecting and caring for children’s mental health”, here today. The report details the significant impact of COVID-19 pandemic on children’s mental health.
The Union Health Minister highlighted that “COVID-19 was a test of mental stress for the entire society. He recounted his personal experience as the Pharmaceuticals Minister during the second surge of COVID19. “Production capacity of drugs had to be amplified and due official process to establish new plants had to be speeded up. Such work in the midst of a then unfolding human tragedy was very stressful.” Yoga, deep breathing and cycling helped him to overcome the stress, he added.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1761105
Important Tweets

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
05 OCT 2021 6:11PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৯১.৫৪ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ১৮,৩৪৬ লাকখি; নুমিৎ ২০৯দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৭৫%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ২,৫২,৯০২ লৈরি; নুমিৎ ২০১ দা খ্বায়দগী নেম্বনি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৯৩%নি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ২৯,৬৩৯ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৩১,৫০,৮৮৬ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ১০২দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.৬৬%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.৬১% ) হৌখিবা নুমিৎ ৩৬নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৭.৫৩ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৯১গী পন্দুপ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৭২.৫১ হেন্না কাপখি
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৭৩% ওইরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৩৪৬ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,৫২,৯০২) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৭৫% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১০২নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৬৬%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৭২,৫১,৪১৯ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৯১ (৯১,৫৪,৬৫,৮২৬) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৮৮,৭৫,০২০গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৪,০৮৯
২শুবা দোজ
৮৯,৪৬,৮০৩
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৫৫,৯০১
২শুবা দোজ
১,৫১,৪৪,০৬৯
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৭,০৩,৯০,২৯৩
২শুবা দোজ
৯,০৬,৬৪,৬২৮
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৬,১৯,৯৩,৯৫৫
২শুবা দোজ
৭,৯৩,৪১,৮৬৫
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,২৬,৯৩,১৫০
২শুবা দোজ
৫,৭৫,৬১,০৭৩
অপুনবা
৯১,৫৪,৬৫,৮২৬
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২৯,৬৩৯ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩১,৫০,৮৮৬দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৯৩% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৮৯নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৩৪৬ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ২,৫২,৯০২দা লৈরি মসি নুমিৎ ২০১দা খ্বাইদগী তাবা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৭৫% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,৪১,৬৪২ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৭.৫৩ (৫৭,৫৩,৯৪,০৪২) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৬৬ %দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১০২নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ২.০০%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৩৬নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১১৯নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1760989
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৯১.৭৭ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৬.৭৩ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(ওক্তোবর ০৫, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৯১,৭৭,৩৭,৮৮৫
হৌজিক লৈরিবা
৬,৭৩,০৭,২৪০
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৯১.৭৭ (৯১,৭৭,৩৭,৮৮৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৬.৭৩(৬,৭৩,০৭,২৪০) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1760958
শ্রী মন্সুখ মন্দাবিয়ানা য়ুনিসেফকী স্তেত ওফ দি ৱার্ল্দস চিল্দ্রেন রিপোর্ত রিলিজ তৌখ্রে
অঙাংশিং অমদি নহা ওইরিবা মীওইশিংগী মেন্তেল হেল্থদা পীরিবা কোবিদ-১৯গী চৈথেংগী মতাংদা রিপোর্তনা পল্লি
“হোলিস্তিক হেল্থদা মরু ওই হায়না খল্লিবা হিদাক-লাংথক্কী ভারতকী চৎনবিশিংদা হকচাং অমদি পুক্নিং-ৱাখলগী হকশেল অসি তৎন-থানবা য়াদে”
অফবা সমাজ অমা শেম্ননবগীদমক মেন্তেল হেল্থ ইসুশিং থেংনবা য়াম্না মরু ওই: কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী
“মহৈরোইশিংবু মখোয়গী এগজামগী লাংতক্নবা লৈরিবা অদুদগী নাথৈনবা প্রধান মন্ত্রী জি মশামক্না হোৎনখ্রে”: ‘পরিক্সা পে চর্চা’দা শ্রী মন্দাবিয়া
ঙসি মফম অসিদা হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী মন্সুখ মন্দাবিয়ানা য়ুনিসেফকী গ্লোবেল ফ্লেগশিপ পব্লিকেসন – “দি স্তেত ওফ দি ৱার্ল্দস চিল্দ্রেন ২০২১; ওন মাই মাইন্দ: প্রোমোতিং, প্রোতেক্তিং এন্দ কেয়রিং ফোর চিল্দ্রেন্স মেন্তেল হেল্থ” রিলিজ তৌখ্রে৷ কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইৎচৎনা অঙাংগী মেন্তেল হেল্থদা পীরিবা শাফু অদু রিপোর্ত অসিনা কুপথনা পল্লি৷
রিপোর্ত অদু ঙসি মালেম পুম্বগী ওইনা লোঞ্চ তৌখি৷ মেন্তেল হেল্থদা মীৎয়েং থম্লিবা রিপোর্ত অদুগী মরু ওইরিবশিং অদু ফোংদোক্লদুনা, শ্রী মন্দাবিয়ানা হায়খি, “মেন্তেল হেল্থ হায়বসি অরিবা ইসু অমদি হৌজিক হৌজিক লৈরিবা ইসু ওইরি৷ লাইনা চেন্দবা হকচাং অমদি নুংঙাই-য়াইফনা লৈবদা ঐখোয়গী হিদাক লাংথক্কী ত্রেদিস্নেল সিস্তেমশিংনা মরু ওই হায়না খল্লিঙৈ, ভারতকুম্বা চাওখৎলক্লিবা লৈবাকশিংদা পুক্নিং ৱাখল লৈতাদবগী প্রোব্লেমশিং থেংনবা হেনগৎলকখ্রে৷” খুঙ্গংগী লোউ-শিংউবগী বেক্তগ্রাউন্দদগী লাকপা মহাক মশাগী জোইন্ত ফেমিলীগী খুদম অমা পীরদুনা, অঙাংশিং অমদি ইনখৎলক্লিবা নহাশিংনা হায়রিবা সেত্তিংশিং অসিদা অতোপ্পা ফেমিলী মেম্বর কয়া অমগা ৱারি-ৱাতায় শানবগী খুদোং চাবা ফংই, মসিদা মখোয়গী পুক্নিং-ৱাখল নুংঙাইতবা মতমশিংদা মখোয়গী নুংঙাইতবা ৱারিশিং অদু পুথোক্নরকপা য়াগনি অমদি মমা-মপা ওইবশিংনা থৌওইদবা মতমশিংদা লমজিং লমতাক লৌবা য়াগনি হায়না মহাক্না শন্দোক্না তাকখি৷ ন্যুক্লিয়র ইমুংশিংগী চৎনবি অসিনা তোখায় তোখায় তাবা হেনগৎহল্লি অমদি মসিগী মতুং ইন্না পুক্নিং-ৱাখল লাংতক্নবা হেনগৎহল্লি হায়না মহাক্না মখাতাখি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1761105
মরুওইবা ত্বীৎশিং