PIB Headquarters
PIBโ€™S BULLETIN ON COVID-19
03 OCT 2021 5:16PM by PIB Delhi
• 90.51 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 22,842 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.80%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 2,70,557; lowest in 199 days
• Recovery Rate currently at 97.87%; Highest since March 2020
• 25,930 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,30,94,529
• Weekly Positivity Rate (1.66%) less than 3% for last 100 days
• Daily positivity rate (1.80%) less than 3% for last 34 days
• 57.32 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 90 Cr
More than 73.76 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.87%; Highest since March 2020
22,842 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (2,70,557) is 0.80% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.66%) less than 3% for last 100 days
With the administration of 73,76,846 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage crossed the landmark of 90 Cr (90,51,75,348) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 87,84,333 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,73,728
2nd Dose
89,27,894
FLWs
1st Dose
1,83,55,078
2nd Dose
1,50,96,107
Age Group 18-44 years
1st Dose
36,64,19,042
2nd Dose
8,75,36,699
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,09,82,138
2nd Dose
7,83,06,698
Over 60 years
1st Dose
10,21,47,774
2nd Dose
5,70,30,190
Total
90,51,75,348
The recovery of 25,930 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,30,94,529.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.87%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 98 consecutive days now.
22,842 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 2,70,557, which is the lowest in 199 days. Active cases presently constitute 0.80% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
12,65,734 tests being conducted. India has so far conducted over 57.32 Cr (57,32,60,724) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.66% remains less than 3% for the last 100 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.80%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 34 days and below 5% for 117 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1760524
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 88.94 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 5.38 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 3rd October 2021)
SUPPLIED
88,94,17,855
BALANCE AVAILABLE
5,38,59,455
More than 88.94 crore (88,94,17,855) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 5.38 Cr (5,38,59,455) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1760547
Important Tweets

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
03 OCT 2021 5:16PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৯০.৫১ কাপখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২২,৮৪২ লাকখি
• এক্তিব কেস মশিং অসি অপুনবা কেস মশিংগী ১%গী মখাদা লৈ, হৌজিক হৌজিক ০.৮০% ওই, ২০২০গী মার্চ থাদগী য়েংবদা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ২.৭০,৫৫৭নি; নুমিৎ ১৯৯দা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি
• হৌজিক হৌজিক ওইরিবা রিকোভরী রেত অসি ৯৭.৮৭%নি; ২০২০গী মার্চ থাদগী য়েংবা মতমদা মসিনা খ্বাইদগী ৱাংবনি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২৫,৯৩০ ফরকখিবা অসিনা লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩০,৯৪,৫২৯দা হেনগৎলকখ্রে
• চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (১.৬৬%) %গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১০০নি শুরে
• নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী (১.৮০%)৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৩৪নি শুরে
• হৌজিক ফাওবদা তেস্ত পুন্না কোতি ৫৭.৩২ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৯০গী লেন্দমার্ক লানখ্রে
পুং ২৪গী মনুংদা দোজ ৭৩.৭৬ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৮৭% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২২,৮৪২ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,৭০,৫৫৭) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৮০% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১০০নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৬৬%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৭৩,৭৬,৮৪৬ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৯০ (৯০,৫১,৭৫,৩৪৮) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৮৭,৮৪,৩৩৩গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৩,৭২৮
২শুবা দোজ
৮৯,২৭,৮৯৪
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৫৫,০৭৮
২শুবা দোজ
১,৫০,৯৬,১০৭
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৬,৬৪,১৯,০৪২
২শুবা দোজ
৮,৭৫,৩৬,৬৯৯
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৬,০৯,৮২,১৩৮
২শুবা দোজ
৭,৮৩,০৬,৬৯৮
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,২১,৪৭,৭৭৪
২শুবা দোজ
৫,৭০,৩০,১৯০
অপুনবা
৯০,৫১,৭৫,৩৪৮
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২৫,৯৩০ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩০,৯৪,৫২৯ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৮৭% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৯৮নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২২,৮৪২ রিপোর্ত তৌরকখি
নুমিৎ ১৯৯গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইদুনা, হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ২,৭০,৫৫৭ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৮০% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৫,৬৫,৭৩৪ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৭.৩২ (৫৭,৩২,৬০,৭২৪) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৬৬%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১০০ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৮০%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৩৪নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১১৭নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1760524
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৮৮.৯৪ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৩৮ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(ওক্তোবর ৩, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৮৮,৯৪,১৭,৮৫৫
হৌজিক লৈরিবা
৫,৩৮,৫৯,৪৫৫
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না পীবা চেনেল) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮৮.৯৪ (৮৮,৯৪,১৭,৮৫৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৩৮ (৫,৩৮,৫৯,৪৫৫) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1760547
মরুওইবা ত্বীৎশিং