PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
29 SEP 2021 2:06PM by PIB Delhi
• 87.66 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India reports daily new cases less than 20,000; 18,870 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.84%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 2,82,520; lowest in 194 days
• Recovery Rate currently at 97.83%; Highest since March 2020
• 28,178 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,29,86,180
• Weekly Positivity Rate (1.82%) less than 3% for last 96 days
• Daily positivity rate (1.25%) less than 3% for last 30 days
• 56.74 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 87.66 Cr
More than 54.13 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.83%; Highest since March 2020
18,870 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (2,82,520) is 0.84% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.82%) less than 3% for last 96 days
With the administration of 54,13,332 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage exceeded 87.66 Cr (87,66,63,490) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 85,33,076 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,72,249
2nd Dose
88,66,949
FLWs
1st Dose
1,83,50,759
2nd Dose
1,49,20,275
Age Group 18-44 years
1st Dose
35,52,19,972
2nd Dose
7,89,51,672
Age Group 45-59 years
1st Dose
15,82,40,987
2nd Dose
7,55,11,327
Over 60 years
1st Dose
10,06,79,594
2nd Dose
5,55,49,706
Total
87,66,63,490
The recovery of 28,178 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,29,86,180.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.83%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 94 consecutive days now.
India reports less than 20,000 daily new cases for the second successive day. 18,870 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 2,82,520, which is the lowest in 194 days.Active cases presently constitute 0.84% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
15,04,713tests being conducted. India has so far conducted over 56.74 Cr (56,74,50,185) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.82% remains less than 3% for the last 96 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.25%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 30 days and below 5% for 113 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1759137
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 85.42 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 4.57 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs with over 83.80 Lakh doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 29thSeptember 2021)
SUPPLIED
85,42,35,155
PIPELINE
83,80,140
BALANCE AVAILABLE
4,57,98,120
More than 85.42 crore (85,42,35,155) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further,more than 83.80 Lakh doses (83,80,140) are in the pipeline.
More than4.57Cr (4,57,98,120) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1759129
Important Tweets

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
29 SEP 2021 2:06PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮৭.৬৬ কাপথোকখ্রে
• ভারতকী অনৌবা নুমিৎ খুদিংগী লাকপা কেস রিপোর্ত ২০,০০০গী মখাদা লাকখ্রে; পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ১৮,৮৭০ লাকখি
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৮৪%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বনি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ২,৮২,৫২০ লৈরি; নুমিৎ ১৯৪দা খ্বায়দগী নেম্বনি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৮৩%নি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ২৪,১৭৮ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২৯,৮৬,১৮০ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৯৬দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.৮২%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.২৫% ) হৌখিবা নুমিৎ ৩০নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৬.৭৪ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৮৭.৬৬ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা দোজ লাখ ৫৪.১৩ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৮৩% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৮৭০ রিপোর্ত তৌরকখি;
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,৮২,৫২০) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৮৪% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৯৬নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৮২%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৫৪,১৩,৩৩২ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৮৭.৬৬ (৮৭,৬৬,৬৩,৪৯০) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৮৪,৬২,৯৫৭গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭২,২৪৯
২শুবা দোজ
৮৮,৬৬,৯৪৯
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৫০,৭৫৯
২শুবা দোজ
১,৪৯,২০,২৭৫
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৫,৫২,১৯,৯৭২
২শুবা দোজ
৭,৮৯,৫১,৬৭২
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৫,৮২,৪০,৯৮৭
২শুবা দোজ
৭,৫৫,১১,৩২৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,০৬,৭৯,৫৯৪
২শুবা দোজ
৫,৫৫,৪৯,৭০৬
অপুনবা
৮৭,৬৬,৬৩,৪৯০
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২৮,১৭৮ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,২৯,৮৬,১৮০ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৮৩% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৯4নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
ভারতনা নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেস নুমিৎ নিনি ফাওবদা২০,০০০গী মখাদা লাকপগী রিপোর্ত তৌরক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৮৭০ রিপোর্ত তৌরকখি
নুমিৎ ১৯৪গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইদুনা, হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ২,৮২,৫২০ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৮৪% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৫,০৪,৭১৩ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৬.৭৪ (৫৬,৭৪,৫০,১৮৫) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৮২%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৯৬ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.২৫%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৩০নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১১৩নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1759137
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৮৫.৪২হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৪.৫৭ হেন্না লৈরি লোয়ননা দোজ লাখ ৮৩.৮০ হেন্না পাইলাইন্দা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ২৯, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৮৫,৪২,৩৫,১৫৫
পাইপলাইন্দা লৈরিবী
৮৩,৮০,১৪০
হৌজিক লৈরিবা
৪,৫৭,৯৮,১২০
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮৫.৪২ (৮৫,৪২,৩৫,১৫৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা দোজ লাখ ৮৩.৮০ (৮৩,৮০,১৪০) হেন্না পাইপলাইন্দা লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৪.৫৭ (৪,৫৭,৯৮,১২০) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1759129
মরুওইবা ত্বীৎশিং