হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কুহ্মৈ-হরাউগী মতমশিংদা কোবিদকা চুনবা চৎন-কাংলোনগী তঙাই ফদবশিংগী মতাংদা মরু ওইবা পাউজেলশিং শন্দোকপা দরকার ওইরিবা অদুদা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা ভারত পুম্বদা লৈরিবা রেদিও স্তেসনশিংগা লোইননা ইন্তরেক্তিব ৱর্কশোপ অমা ওর্গনাইজ তৌরি
কুহ্মৈ-হরাউগী সিজনদা কোবিদকা-চুনবা চৎন-কাংলোন ইন্দুনা ভেক্সিন পাক-শন্না কাপ্পা দরকার ওই: শ্রী লাব অগর্ৱাল, জোইন্ত সেক্রেতরী, এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.
24 SEP 2021 7:37PM by PIB Imphal
লাক্কদৌরিবা কুহ্মৈ-হরাউগী সিজনদা কোবিদকা চুনবা চৎন-কাংলোনগী তঙাই ফদবশিংগী মতাংদা মরু ওইবা পাউজেলশিং শন্দোকপা দরকার ওইরিবা অদুদা য়ুনিসেফকা খুৎশম্নদুনা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ওল ইন্দিয়া রেদিও, প্রাইভেৎ এফ.এম.শিং অমদি কম্ম্যুনিতী রেদিও স্তেসনশিংগী মীহুৎশিংগীদমক ইন্তরেক্তিব ৱর্কশোপ অমা পাংথোকখি৷ সেসন অসিদা ভারত পুম্বদা শন্দোক্লিবা রেদিও প্রোগ্রামশিংগী প্রোগ্রামিং অমদি প্রজেন্তেসনদা শরুক য়াখিবা রেদিও রিপ্রজেন্তেতিব ১৫০রোম্না শরুক য়াখি৷ লৈবাক অসিগী শহরগী মফমশিংদা লৈরিবা প্রজা মীয়ামদগী হৌদুনা খুঙ্গংগী মফমশিংদা নত্রগা মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা লৈরিবা মীয়াম য়াওনা হায়রিবা রেদিও স্তেসনশিং অসিগী য়াম্লবা অমদি পাক-চাওরবা ওদিয়েন্স অমা লৈ৷
থৌরম অদুদা এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.গী জোইন্ত সেক্রেতরী, শ্রী লাব অগর্ৱালনা ৱা ঙাংখি৷ মহাক্কী মরু ওইবা ৱারোলদা, শ্রী অগর্ৱালনা পব্লিক ইন্তরেস্ত মেসেজশিং পীবদা মেদিয়ম মরু ওইরিবা অদুগী মতাংদা ৱা ঙাংখি৷ ভারতনা মহাক্কী তেস্ত-ত্রেক-ত্রিত অমদি ভেক্সিন কাপ্পগী চাং হেনগৎহন্দুনা রেকোর্দ ওইবা মতমদা কোবিদ-১৯ কেসশিং মাই পাক্না লাকশিনখ্রে৷ মালেমগী খ্বাইদগী চাওবা ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামদা মীয়াম্না শরুক য়াখিবা অসিগীসু মহাক্না থাগৎখি৷
অদুমওইনমক, ভারত্তা কোবিদ-১৯ কেসশিং হন্থরক্লবসু, ভাইরস অসিমক্তি অদুমক লেংদনা লৈরিবা অমদি মসিগী স্তেজ অসিদা ঐখোয়না চেকশিনহৌদবনা অতোপ্পা হেন্না শাথিবা মওং অমদা পুরকপা য়াই হায়না মহাক্না চেকশিন্নবা হায়খ্রে৷ “লৈবাক অসিনা অথুবা মতমদা ভেক্সিন কোতি ১০০ য়ৌনা কাপ্পা ঙম্বগী ইতিহাসিক ওইরবা লেন্দমার্ক অমা ফংলগনি৷ ভাইরস অসি মাই পাক্না লাকশিনবা ঙম্লে হায়না উনরিঙৈদা, ঐখোয়না কোবিদনা ৱাহল্লকপনা মরম ওইদুনা অসিগুম্লবা ঐখোয়না য়াম্না কন্না হোৎনদুনা ফংলক্লিবা মাই পাকপা অসি ঐখোয়গী খুৎতগী নান্থোকহল্লোইশি৷ মরম অদুনা, লাক্কদৌরিবা হরাউ-কুহ্মৈগী সিজনগী মতমদা মীয়াম্না চেকশিন্না লৈননবা ঐনা প্রজাদা তকশিল্লি”,হায়না শ্রী অগর্ৱালনা ফোংদোকখি৷ ঐখোয়না কোবিদকা চুনবা চৎন-কাংলোন ইন্দুনা কোবিদ লাইনা-লাইচৎনা পীরিবা ফৎত্রবা ফল অসি লাকশিনবসু দরকার ওই৷
ভেক্সিন দোজ অনিমক মরু ওইরিবা অসিগুম্লবা পব্লিক ইন্তরেস্ত মেসেজশিং শন্দোক্নবা অমদি হরাউ-কুহ্মৈশিংগী মতমদা লৈবাক অসিনা ভাইরস অসিগী মাইয়োক্তা লান্থেংনদুনা কোবিদ প্রোতোকোলশিং ইনবা তঙাই ফদে হায়না মহাক্না শরুক য়ারিবা মীওই পুম্নমক্তা হায়খি৷ মহাক্কী ৱারোলদা, এক্সপর্তশিং অমদি কম্ম্যুনিতী শরুক য়াহন্দুনা ইন্নোবেতিব প্রোগ্রামশিং শিন্নবা মহাক্না শরুক য়ারিবা মীয়াম্বু থৌনা হাপখি৷
কেন্দ্রগী হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়, আই. অমসুং বি. মন্ত্রালয় অমদি য়ুনিসেফকী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংনা মীফম অসিদা শরুক য়াখি৷

Ministry of Health and Family Welfare
Union Health Ministry organizes an interactive workshop with Radio Stations from across India on the need to amplify messages around the importance of Covid-Appropriate Behaviour during festivities
Massive vaccination needs to be complimented with Covid-Appropriate Protocols during festive season: Sri Lav Agarwal, Joint Secretary, MoHFW
24 SEP 2021 7:37PM by PIB Delhi
The Union Ministry of Health and Family Welfare in partnership with UNICEF hosted an interactive session for representatives of All India Radio, Private FMs and community radio stations on the need to create awareness about the importance of following COVID Appropriate Behaviour (CAB) during the upcoming festival season. The session was attended by around 150 radio representatives involved in programming and presentation of radio programs from across India. These radio stations have a massive reach and wide spectrum of audience—from those residing in urban areas to those in rural or remote regions of the country.
The session was addressed by Shri Lav Agarwal, Joint Secretary, MoHFW. In his keynote address, Shri Agarwal spoke about the importance of the medium in delivering public interest messages. He said that India has successfully controlled COVID-19 cases in record time by ramping up its test-track-treat and vaccination strategy. He also appreciated peoples’ participation in the world’s largest vaccination program.
However, he cautioned that though COVID-19 cases are reducing across India, the virus is still around and any complacency at this stage can lead to yet another surge. “The country will soon be reaching a historic landmark of 100 crore vaccination. While victory over virus is in sight, we cannot let this hard- earned victory slip from our hands due to COVID-fatigue. So, I urge people not to let their guard down during the upcoming festive season”, said Shri Agarwal. He added that festivals are about the victory of good over evil. We also need to fight the evil of COVID pandemic by maintaining COVID Appropriate Behavior.
He asked all the participants to amplify public interest messages such as importance of both the doses of vaccines, and the need to follow Covid Protocols during festivals in country’s collective fight against virus. In his address he encouraged participants to produce innovative programs by engaging experts as well as community.
Senior officials of the Union Ministry of Health and Family Welfare, Ministry of I&B, and UNICEF also attended the session.