PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
22 SEP 2021 4:45PM by PIB Delhi
• 82.65 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.90%; lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 3,01,989; lowest in 186 days
• 26,964 new cases in the last 24 hours
• Recovery Rate currently at 97.77%; Highest since March 2020
• 34,167 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,27,83,741
• Weekly Positivity Rate (2.08%) less than 3% for last 89 days
• Daily positivity rate (1.69%) less than 3% for last 23 days
• 55.67 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 82.65 Cr
Recovery Rate currently at 97.77%
26,964 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,01,989) is 0.90% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.08%) less than 3% for last 89 days
With the administration of 75,57,529 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage exceeded 82.65Cr (82,65,15,754) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 81,05,030sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,69,831
2nd Dose
87,67,189
FLWs
1st Dose
1,83,46,681
2nd Dose
1,46,16,924
Age Group 18-44 years
1st Dose
33,47,62,522
2nd Dose
6,47,24,317
Age Group 45-59 years
1st Dose
15,29,73,905
2nd Dose
7,07,83,297
Over 60 years
1st Dose
9,79,37,287
2nd Dose
5,32,33,801
Total
82,65,15,754
The recovery of 34,167 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,27,83,741.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.77%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 87 consecutive days now.
26,964 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,01,989. Active cases presently constitute 0.90% of the country's total Positive Cases. This is the lowest figure in active cases in India since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
15,92,395tests being conducted. India has so far conducted over 55.67 Cr (55,67,54,282) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.08% remains less than 3% for the last 89 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.69%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 23 days and below 5% for 106 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1756881
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 80.13 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 4.52 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs with 48 Lakh doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 22ndSeptember 2021)
SUPPLIED
80,13,26,335
PIPELINE
48,00,000
BALANCE AVAILABLE
4,52,07,660
More than 80.13crore (80,13,26,335) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further, 48 Lakh doses (48,00,000) are in the pipeline.
More than 4.52Cr (4,52,07,660) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1756880
Important Tweets

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
22 SEP 2021 4:45PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮২.৬৫ কাপথোকখ্রে
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৯০%নি; মার্চ ২০২০দগী খ্বয়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,০১,৯৮৯নি; নুমিৎ ১৮৬দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ২৬,৯৬৪ লাক্লি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৭৭%নি; মার্চ ২০২০দগী খ্বয়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ৩৪,১৬৭ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২৭,৮৪,৭৪১ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৮৯দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.০৮%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.৬৯% ) হৌখিবা নুমিৎ ২৩নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৫.৬৭ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৮২.৬৫ হেনখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৭৭% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৬,৯৬৪ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,০১,৯৮৯) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৯০% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৮৯নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (২.০৮%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৭৫,৫৭,৫২৯ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৮২.৬৫ (৮২,৬৫,১৫,৭৫৪)গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৮১,০৫,০৩০গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৬৯,৮৩১
২শুবা দোজ
৮৭,৬৭,১৮৯
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৪৬,৬৮১
২শুবা দোজ
১,৪৬,১৬,৯২৪
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৩,৪৭,৬২,৫২২
২শুবা দোজ
৬,৪৭,২৪,৩১৭
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৫,২৯,৭৩,৯০৫
২শুবা দোজ
৭,০৭,৮৩,২৯৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৯,৭৯,৩৭,২৮৭
২শুবা দোজ
৫,৩২,৩৩,৮০১
অপুনবা
৮২,৬৫,১৫,৭৫৪
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩৪,১৬৭ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,২৭,৮৩,৭৪১ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৭৭%. দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৮৭নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৬,৯৬৪ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৩,০১,৯৮৯ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০. ৯০% ওইরি‍। মসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা ভারতকী এক্তিব কেসশিংগী খ্বাইদগী তাবা মশিং ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৫,৯২,৩৯৫ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৫.৬৭ (৫৫,৬৭,৫৪,২৮২) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.০৮%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৮৯ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৬৯ %দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ২৩নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১০৬নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1756881
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৮০.১৩ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৪.৫২ হেন্না লৈরি লোয়ননা দোজ লাখ ৪৮ হেন্না পাইলাইন্দা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ২২, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৮০,১৩,২৬,৩৩৫
পাইপলাইন্দা লৈরিবী
৪৮,০০,০০০
হৌজিক লৈরিবা
৪,৫২,০৭,৬৬০
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮০.১৩ (৮০,১৩,২৬,৩৩৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা দোজ লাখ ৪৮ (৪৮,০০,০০০) হেন্না পাইপলাইন্দা লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৪.৫২ (৪,৫২,০৭,৬৬০) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1756880
মরুওইবা ত্বীৎশিং