Prime Minister's Office
PM’s Departure Statement ahead of his visit to USA
22 SEP 2021 10:28AM by PIB Delhi
I will be visiting USA from 22-25 September, 2021 at the invitation of His Excellency President Joe Biden of the United States of America
During my visit, I will review the India-U.S. Comprehensive Global Strategic Partnership with President Biden and exchange views on regional and global issues of mutual interest. I am also looking forward to meeting Vice President Kamala Harris to explore opportunities for cooperation between our two nations particularly in the area of science and technology.
I will participate in the first in-person Quad Leaders’ Summit along with President Biden, Prime Minister Scott Morrison of Australia and Prime Minister Yoshihide Suga of Japan. The Summit provides an opportunity to take stock of the outcomes of our Virtual Summit in March this year and identify priorities for future engagements based on our shared vision for the Indo-Pacific region.
I will also meet Prime Minister Morrison of Australia and Prime Minister Suga of Japan to take stock of the strong bilateral relations with their respective countries and continue our useful exchanges on regional and global issues.
I will conclude my visit with an Address at the United Nations General Assembly focusing on the pressing global challenges including the Covid-19 pandemic, the need to combat terrorism, climate change and other important issues.
My visit to the US would be an occasion to strengthen the Comprehensive Global Strategic Partnership with USA, consolidate relations with our strategic partners – Japan and Australia - and to take forward our collaboration on important global issues.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.গী য়ু.এস.এ. খোঙচৎকী মাঙওইননা মহাক্না পীরমবা খোঙশাল্লমদাই ৱারোল
22 SEP 2021 10:28AM by PIB Imphal
য়ুনাইতেদ স্তেত্স ওফ অমেরিকাগী হিজ এক্সেলেন্সী প্রেসিদেন্ত জো বাইদেনগী পাউকৎ ফংদুনা ঐ সেপ্তেম্বর ২২দগী ২৫, ২০২১ ফাওবা য়ু.এস.এ.দা চৎকনি‍।
ঐগী খোঙচত্তা ঐনা প্রেসিদেন্ত বাইদেনগা লোয়ননা ভারত-য়ু.এস. কম্প্রিহেন্সিব গ্লোবেল স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরসিপ য়েংশিনমিন্নগনি অমদি নাকল অনিমক্কী ইন্তরেস্ততা লৈবা রিজনেল অমসুং মালেমগী ওইবা ইসুশিংগী মরমদা ৱাখল্লোন ফোঙদোক্নগনি‍। ঐনা ভাইস-প্রেসিদেন্ত কমলা হেরিসকা উনদুনা ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী মরক্তা মরুওইনা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী লমদা মতেং পাংনবগী খুদোংচাবশিং য়েংমিন্ননবা পান্দম থম্লি‍।
ঐনা অহানবা ইন-পর্সন ক্বাদ লীদর্স সম্মিত প্রেসিদেন্ত বাইদেন, ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রী স্কোত মোরিসন অমসুং জপানগী প্রধান মন্ত্রী য়োসিহিদে সুগাগা লোয়ননা শরুক য়াগনি‍। মীফম অসিনা চহিসিগী মার্চ থাদা পাঙথোকখিবা ঐখোয়গী ভর্চুএল মীফম অদুগী মহৈশিংগী ফীভম য়েংশিন্নবা তাঞ্জা অমা পীদুনা ইন্দো-পেসিফিক রিজনগীদমক ঐখোয়গী মান্নবা মঙলান্দা য়ুম্ফম ওইদুনা তুংদা থবক তৌমিন্ননবা মচং ওইবা ৱাফমশিং খঙদোক্নবা খুদোংচাবা অমা পীরি‍।
ঐনা ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রী মোরিসন অমসুং জপানগী প্রধান মন্ত্রী সুগাগা উনদুনা মখোয় মখোয়গী লৈবাকশিংগা লৈনরিবা নাকল অনিগী ওইবা মরী য়েংশিনমিন্নদুনা রিজনেল অমসুং মালেমগী ওইবা ইসুশিংদা কান্নরবা তাথোক তাশিন তৌবগী থৌওং মখা চত্থগনি‍।
ঐগী খোঙচৎ কোমিদ-১৯ লাইচৎ, তেরোরিজম থেংনবগী তঙাই ফদবা, অইং অশাগী খল কায়থরকপা অমসুং অতৈ মরুওইবা ইসুশিং য়াওনা মালেমগী লৈরিবা শিংনবশিংদা মীৎয়েং থমদুনা য়ুনাইতেদ নেসন্স জেনেরেল এসেমব্লীদা ৱা ঙাঙদুনা লোইশিনগনি‍।
ঐগী য়ু.এস.কী খোঙচৎ য়ু.এস.এ.গা লৈনরিবা কম্প্রিহেন্সিব গ্লোবেল স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরসিপ মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা, ঐখোয়গী স্ত্রেতেজিক পার্ত্নর ওইরিবা জপান অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগা লৈনরিবা মরি হেন্না চেৎশিনহন্নবা অমদি মরুওইবা মালেমগী ইসুশিংদা পুনশিনমিন্নবগী চৎনবী মাঙদা পুখৎনবা তাঞ্জা অমা ওইগনি‍।