PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
21 SEP 2021 4:49PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮১.৮৫ কাপথোকখ্রে
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৯২%নি; মার্চ ২০২০দগী খ্বয়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,০৯,৫৭৫নি; নুমিৎ ১৮৪দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ২৬,১১৫ লাক্লি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৭৫%নি; মার্চ ২০২০দগী খ্বয়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ৩৪,৪৬৯ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২৭,৪৯,৫৭৪ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৮৮দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.০৮%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.৮৫% ) হৌখিবা নুমিৎ ২২নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৫.৫০ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ কোতি ৮১.৮৫ হেনখ্রে
হৌজিক হৌজিক ওইরিবা রিকভরী রেত অসি ৯৭.৭৫%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৬,১১৫ লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,০৯,৫৭৫)অসি অপুনবা কেস মশিংগী ০.৯২%নি
চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (২.০৮%) ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৮৮নি শুরে
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা, ভেক্সিন দোজ ৯৬,৪৬,৭৭৮ কাপতুনা, লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি পুন্না কোতি ৮১.৮৫(৮১,৮৫,১৩,৮২৭) হেনখ্রে৷ মসি সেসন ৮০,৩৫,১৩৫দা কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৬৯,৩৮৬
অনিশুবা দোজ
৮৭,৫০,১০৭
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৪৬,০১৬
অনিশুবা দোজ
১,৪৫,৬৬,৫৯৩
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৩৩,১২,৯৭,৭৫৭
অনিশুবা দোজ
৬,২৬,৬৬,৩৪৭
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৫,২০,৬৭,১৫২
অনিশুবা দোজ
৭,০০,৭০,৬০৯
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৯,৭৪,৮৭,৮৪৯
অনিশুবা দোজ
৫,২৮,৯২,০১১
অপুনবা
৮১,৮৫,১৩,৮২৭
হৌখিবা পুং ২৪দা পেসেন্ত ৩৪,৪৬৯ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,২৭,৪৯,৫৭৪দা হেনগৎহনখ্রে৷
লোইন-লোইননা ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৭.৭৫% ওইখ্রে৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ ৮৬নি শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৬,১১৫ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৩,০৯,৫৭৫নি৷ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ০.৯২% ওই৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৪,১৩,৯৫১ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৫৫.৫০ হেন্না (৫৫,৫০,৩৫,৭১৭) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ২.০৮% ওইদুনা ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৮৮নি শুরে৷ নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ১.৮৫% ওই৷ হৌজিক্তি নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ২২নি শুরে অমসুং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১০৫নি শুরে৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1756608
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৭৯.৭৪ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৩৪ হেন্না লৈরি লোয়ননা দোজ লাখ ৩৩ হেন্না পাইলাইন্দা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ২১, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৭৯,৭৪,২৬,৩৩৫
পাইপলাইন্দা লৈরিবী
৩৩,০০,০০০
হৌজিক লৈরিবা
৫,৩৪,৫৪,৬৪০
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭৯.৭৪ (৭৯,৭৪,২৬,৩৩৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা দোজ লাখ ৩৩ (৩৩,০০,০০০) হেন্না পাইপলাইন্দা লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৩৪ (৫,৩৪,৫৪,৬৪০) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1756604
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
21 SEP 2021 4:49PM by PIB Delhi
• 81.85 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.92%; lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 3,09,575; lowest in 184 days
• 26,115 new cases in the last 24 hours
• Recovery Rate currently at 97.75%; Highest since March 2020
• 34,469 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,27,49,574
• Weekly Positivity Rate (2.08%) less than 3% for last 88 days
• Daily positivity rate (1.85%) less than 3% for last 22 days
• 55.50 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 81.85 Cr
Recovery Rate currently at 97.75%
26,115 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,09,575) is 0.92% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.08%) less than 3% for last 88 days
With the administration of 96,46,778 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage exceeded 81.85 Cr (81,85,13,827) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 80,35,135 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,69,386
2nd Dose
87,50,107
FLWs
1st Dose
1,83,46,016
2nd Dose
1,45,66,593
Age Group 18-44 years
1st Dose
33,12,97,757
2nd Dose
6,26,66,347
Age Group 45-59 years
1st Dose
15,20,67,152
2nd Dose
7,00,70,609
Over 60 years
1st Dose
9,74,87,849
2nd Dose
5,28,92,011
Total
81,85,13,827
The recovery of 34,469 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,27,49,574.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.75%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 86 consecutive days now.
26,115 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,09,575. Active cases presently constitute 0.92% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
14,13,951 tests being conducted. India has so far conducted over 55.50 Cr (55,50,35,717) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.08% remains less than 3% for the last 88 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.85%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 22 days and below 5% for 105 consecutive days now
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1756608
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 79.74 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 5.34 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs with 33 Lakh doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 21stSeptember 2021)
SUPPLIED
79,74,26,335
PIPELINE
33,00,000
BALANCE AVAILABLE
5,34,54,640
More than 79.74crore(79,74,26,335) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further, 33Lakh doses (33,00,000) are in the pipeline.
More than5.34Cr (5,34,54,640)balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1756604
Important Tweets