হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেৎ - ২৪৮শুবা নুমিৎ
ভারতকী অপুনবা ভেক্সিনেসন কবরেজ কোতি ৮১গী লেন্দমার্ক মাইলস্তোন লানখ্রে
ভারত্তা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অহানবা অমসুং অনিশুবা দোজ মথংশিৎনা ৬৪.৮% অমসুং ২২.২% কাপ্পা য়ারবা মীশিংদা কাপথোকখ্রে
ঙসি নুমিদাংগী পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৮৫.৬৮ হেন্না কাপথোকখ্রে
20 SEP 2021 8:33PM by PIB Imphal
মশক থোক্না মায় পাকপা অমদা, ভারতনা ঙসি কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ কোতি ৮১গী লেন্দমার্ক মাইলস্তোন (৮১,৭৩,৯৫,৭৬৩) লানখ্রে। ঙসি নুমিদাংগী পুং ৭ ফাওবদা,ভেক্সিন দোজ লাখ ৮৫.৬৮ হেন্না (৮৫,৬৮,০২৬) কাপখ্রে৷ নুমিদাং অথেংবদা নুমিৎ অদুগী ফাইনেল ওইবা রিপোর্তশিং পীশিল্লকপদা নোংমগী ভেক্সিনেসন তেল্লী অসি হেনগৎলক্লবা য়াই হায়না পানরি৷ ৮১,৭৩,৯৫,৭৬৩গী মনুংদা, কাপ্পা য়ারবা মীশিং ৬৪.৮% (৬০,৮৮,১০,১৬৪)অমনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অহানবা দোজ ফংখ্রে অমসুং কাপ্পা য়ারবা মীশিং ২২.২% (২০,৮৫,৮৫,৫৯৯)অমনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অনিশুবা দোজ ফংখ্রে
পোপুলেসন প্রাইয়োরিতী গ্রুপশিংদা বেজ তৌদুনা কাপখিবা ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কোভরেজ অদু মখাদা লৈরে:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কোভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৬৯,২৯০
অনিশুবা দোজ
৮৭,৪৬,৫২১
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৪৫,৮৪৬
অনিশুবা দোজ
১,৪৫,৬১,২৭৮
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৩৩,০৭,৫৯,৯৩৮
অনিশুবা দোজ
৬,২৪,৬৪,৩৭৪
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৫,১৯,২২,০৬৮
অনিশুবা দোজ
৬,৯৯,৭২,৫২১
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৯,৭৪,১৩,০২২
অনিশুবা দোজ
৫,২৮,৪০,৯০৫
অহানবা দোজ কাপখিবা অপুনবা মশিং
৬০,৮৮,১০,১৬৪
অনিশুবা দোজ কাপখিবা অপুনবা মশিং
২০,৮৫,৮৫,৫৯৯
অপুনবা
৮১,৭৩,৯৫,৭৬৩
পোপুলেসন প্রাইয়োরিতী গ্রুপশিংদা কাপখিবা ঙসিগী ভেক্সিনেসন এক্সর্সাইসতা ফংলিবা এচিবমেন্দ অদু মখাদা লৈরে:
তাং: ২০২১গী সেপ্তেম্বর ২০ (২৪৮শুবা নুমিৎ)
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
৩১৮
অনিশুবা দোজ
১৫,৭৫৫
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
৭৮৬
অনিশুবা দোজ
৫৫,১৪০
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৩৫,৭৯,৪৯১
অনিশুবা দোজ
২২,৯৬,১৬৪
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৯,২৮,৮২১
অনিশুবা দোজ
৮,৩৩,৫৮৯
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৪,৬৯,০৬৪
অনিশুবা দোজ
৩,৮৮,৮৯৮
অহানবা দোজ কাপখিবা অপুনবা মশিং
৪৯,৭৮,৪৮০
অনিশুবা দোজ কাপখিবা অপুনবা মশিং
৩৫,৮৯,৫৪৬
অপুনবা
৮৫,৬৮,০২৬
লৈবাক অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী ফিভম শোক্নিংঙাই ওইরিবা মীওই কাংলুপশিংবু কোবিদ-১৯দগী ঙাকথোক্নবগী খুৎলাই অমা ওইনা শিজিন্নরিবা ভেক্সিনেসন এক্সর্সাইস অসি অৱাংবা থাক্তা চাং নাইনা লেপ্পা-লৈতনা য়েংশিল্লি৷

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update - Day 248
India’s cumulative vaccination coverage crosses 81 crore landmark milestone
India now home to more than 64.8% and 22.2% eligible population vaccinated with first and second dose of COVID-19 vaccination respectively
More than 85.68 lakh Vaccine doses administered today till 7 pm
20 SEP 2021 8:33PM by PIB Delhi
In a landmark achievement, India’s COVID-19 vaccination coverage has crossed 81 Crore landmark milestone (81,73,95,763) today. More than 85.68 lakh (85,68,026) Vaccine Doses have been administered till 7 pm today. The daily vaccination tally is expected to increase with the compilation of the final reports for the day by late tonight.Out of 81,73,95,763, 64.8% (60,88,10,164) eligible population received first dose of COVID-19 Vaccination and 22.2% (20,85,85,599) eligible population received second dose of COVID-19 Vaccination.
The cumulative coverage of vaccine doses, segregated based on population priority groups, is as follows:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,69,290
2nd Dose
87,46,521
FLWs
1st Dose
1,83,45,846
2nd Dose
1,45,61,278
Age Group 18-44 years
1st Dose
33,07,59,938
2nd Dose
6,24,64,374
Age Group 45-59 years
1st Dose
15,19,22,068
2nd Dose
6,99,72,521
Over 60 years
1st Dose
9,74,13,022
2nd Dose
5,28,40,905
Cumulative 1st dose administered
60,88,10,164
Cumulative 2nd dose administered
20,85,85,599
Total
81,73,95,763
Today’s achievement in the vaccination exercise, segregated by population priority groups, is as follows:
Date: 20th September, 2021 (248thDay)
HCWs
1st Dose
318
2nd Dose
15,755
FLWs
1st Dose
786
2nd Dose
55,140
Age Group 18-44 years
1st Dose
35,79,491
2nd Dose
22,96,164
Age Group 45-59 years
1st Dose
9,28,821
2nd Dose
8,33,589
Over 60 years
1st Dose
4,69,064
2nd Dose
3,88,898
1st Dose Administered in Total
49,78,480
2nd Dose Administered in Total
35,89,546
Total
85,68,026
The vaccination exercise as a tool to protect the most vulnerable population groups in the country from COVID-19 continues to be regularly reviewed and monitored at the highest level.