PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
17 SEP 2021 6:53PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭৭.২৪ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৩৪,৪০৩ লাক্লি
• হৌজিক লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ১.০২%দা লৈরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,৩৯,০৫৬
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৬৫%নি
• পুং ২৪ মনুংদা ৩৭,৯৫০ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২৫,৯৮,৪২৪ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৮৪দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.৯৭%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (২.২৫% ) হৌখিবা নুমিৎ ১৮নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৪.৯২ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ কোতি ৭৭.২৪ হেনখ্রে
পুং ২৪গী মনুংদা দোজ লাখ ৬৩.৯৭ কাপথোকখ্রে
হৌজিক হৌজিক ওইরিবা রিকভরী রেত অসি ৯৭.৬৫%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৪,৪০৩ রিপোর্ত লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৩৯,০৫৬)অসি অপুনবা কেস মশিংগী ১.০২%নি
চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (১.৯৭%) ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৮৪নি শুরে
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা, ভেক্সিন দোজ ৬৩,৯৭,৯৭২ কাপতুনা, লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি পুন্না কোতি ৭৭.২৪ (৭৭,২৪,২৫,৭৪৪) হেনখ্রে৷ মসি সেসন ৭৭,৭৮,৩১৯ কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৬৬,১০৮
অনিশুবা দোজ
৮৬,৫৫,০৩৬
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৭,৪১,০৬৪
অনিশুবা দোজ
১,৪২,৫৬,৭৩০
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৩১,২০,৬১,২৯৪
অনিশুবা দোজ
৫,০৫,৬৮,২৭৩
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৪,৬৯,৭৪,৮০৩
অনিশুবা দোজ
৬,৫৬,৪৭,৬৮০
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৯,৪৮,৬৩,৬৩৬
অনিশুবা দোজ
৫,০৬,৯১,১২০
Total
৭৭,২৪,২৫,৭৪৪
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনৈ৷
হৌখিবা পুং ২৪দা পেসেন্ত ৩৭,৯৫০ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,২৫,৯৮,৪২৪ হেনগৎহনখ্রে৷
লোইন-লোইননা ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৭.৬৫% ওইখ্রে৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ ৮২নি শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৪,৪০৩ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৩,৩৯,০৫৬ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ১.০২% ওই৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৫,২৭,৪২০ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৫৪.৯২ হেন্না (৫৪,৯২,২৯,১৪৯) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ১.৯৭% ওইদুনা ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৮৪নি শুরেনোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ২.২৫% ওই৷ হৌজিক্তি নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১৮নি শুরে অমসুং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১০১ শুরে৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1755637
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৭৭.৭৭ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৬.১৭ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ১৭, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৭৭,৭৭,২৬,৩৩৬
হৌজিক লৈরিবা
৬,১৭,২২,৩১৫
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭৭.৭৭ (৭৭,৭৭,২৬,৩৩৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৬.১৭ (৬,১৭,২২,৩১৫) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1755631
সেপ্তেম্বর ১৮দা প্রধান মন্ত্রীনা গোৱাদা কোবিদ ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী হেলথকেয়র ৱার্কর অমসুং বেনিফিসরীশিংগা উন্নগদৌরি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী সেপ্তেম্বর ১৮ অয়ুক্কী পুং ১০:৩০ তাবা মতমদা গোৱাদা অহল ওইরবা মীওইশিংদা অহানবা দোজ ১০০% মপুং ফানা কাপথোকখিবগীদমক কোবিদ ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী হেলথকেয়র ৱার্কর অমসুং বেনিফিসরীশিংগা উন্নগদৌরি।
রাজ্য সরকারনা কন্না হোৎনদুনা লৌখৎখিবা খোঙথাংনা মরম ওইদুনা ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি তিকাউৎসব কম্ম্যুনিতী মোবালাইজেসন অমসুং গ্রাসরুত আউতরিতচ য়াওনা থবক মফমশিং, অহল ওইরবশিংগী লৈফম য়ুম, দিব্যাংজাং অসিনচিংবা অসিদা তিকা থানবা মরুওইবা পান্দম থম্লিবা অমসুং ময়ামদা চিংনবা অমসুং অকিবা কোক্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনবা ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি অসিনা মায় পাকপা ঙম্বনি। রাজ্য অসিনা ভেক্সিনেসন কবরেজ অসিবু মায় পাক্না পাংথোকপা ঙম্নবা তৌকী সাইক্লোনগুবা অৱাবা নংবশিং মায়থিবা পীদুনা লাকখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1755761
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIBโ€™S BULLETIN ON COVID-19
17 SEP 2021 6:53PM by PIB Delhi
• 77.24 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 34,403 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for 1.02% of total cases
• India's Active caseload stands at 3,39,056
• Recovery Rate currently at 97.65%
• 37,950 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,25,98,424
• Weekly Positivity Rate (1.97%) less than 3% for last 84 days
• Daily positivity rate (2.25%)less than 3% for last 18 days
• 54.92crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 77.24Cr
More than 63.97 Lakh doses administered in last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.65%
34,403 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,39,056)is 1.02% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.97%) less than 3% for last 84days
With the administration of 63,97,972 vaccine doses in the last 24 hours, country’s COVID-19 vaccination coverage surpassed the cumulative figure of 77.24Cr(77,24,25,744) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 77,78,319 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,66,108
2nd Dose
86,55,036
FLWs
1st Dose
1,83,41,064
2nd Dose
1,42,56,730
Age Group 18-44 years
1st Dose
31,20,61,294
2nd Dose
5,05,68,273
Age Group 45-59 years
1st Dose
14,69,74,803
2nd Dose
6,56,47,680
Over 60 years
1st Dose
9,48,63,636
2nd Dose
5,06,91,120
Total
77,24,25,744
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 37,950 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,25,98,424.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.65%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 82 consecutive days now.
34,403 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,39,056. Active cases presently constitute 1.02% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
15,27,420tests being conducted. India has so far conducted over 54.92 Cr (54,92,29,149) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.97% remains less than 3% for the last 84 days now. The Daily Positivity rate reported to be 2.25%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 18 days and below 5% for 101 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1755637
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 77.77Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 6.17 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 17thSeptember 2021)
SUPPLIED
77,77,26,335
BALANCE AVAILABLE
6,17,22,315
More than 77.77crore(77,77,26,335) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
Further, more than6.17Cr (6,17,22,315)balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1755631
PM to interact with healthcare workers and beneficiaries of Covid vaccination programme in Goa on 18th September
Prime Minister Shri Narendra Modi will interact with healthcare workers and beneficiaries of Covid vaccination programme, on completion of 100% first dose coverage for the adult population in Goa, on 18th September, 2021 at 10:30 AM via video conferencing.
The efforts undertaken by the state government that resulted in successful vaccination coverage include organisation of successive TikaUtasvs for community mobilization and grassroot outreach, targeted vaccination for priority groups such as vaccination at workplaces, old age homes, divyangjans etc. and continuous community engagement to remove doubts and apprehensions, among others. The state also overcame challenges like Cyclone Tauktae to ensure rapid vaccination coverage.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1755761
Important Tweets