PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
16 SEP 2021 3:58PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসদ দ্রাইব অসিগী মখাতা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭৬.৫৭ কাপথোকখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা অনৌবা কোস ৩০,৫৭০ থেংনখি
• অপুনববা কেসকী ১.০৩%না এক্তিব কেস ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,৪২,৯২৩নি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৬৪%নি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৩৮,৩০৩ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৩,২৫,৬০,৪৭৪দা লৈরে
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (১.৯৩%) হৌখিবা নুমিৎ ৮৩নিদা ৩%কী মখাদা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.৯৪%) হৌখিবা নুমিৎ ১৭সিদা ৩%গী মখাদা লৈরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৪.৭৭ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ কোতি ৭৬.৫৭ হেনখ্রে
পুং ২৪গী মনুংদা দোজ লাখ ৬৪.৫ কাপথোকখ্রে
হৌজিক হৌজিক ওইরিবা রিকভরী রেত অসি ৯৭.৬৪%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩০,৫৭০ রিপোর্ত লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৪২,৯২৩)অসি অপুনবা কেস মশিংগী ১.০৩%নি
চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (১.৯৩%) ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৮৩নি শুরে
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা, ভেক্সিন দোজ ৬৪,৫১,৪২৩ কাপতুনা, লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি পুন্না কোতি ৭৬.৫৭ (৭৬,৫৭,১৭,১৩৭) হেনখ্রে৷ মসি সেসন ৭৭,২২,৯১৪ কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৬৫,৬৪৫
অনিশুবা দোজ
৮৬,৪১,৩৬৪
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৪০,৩৩৪
অনিশুবা দোজ
১,৪২,০৩,১০১
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৩০,৯১,৭২,৯৩৫
অনিশুবা দোজ
৪,৮৮,৫১,৫৬৬
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৪,৬২,৫৬,৭২২
অনিশুবা দোজ
৬,৫০,০৭,৬৪৪
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৯,৪৫,১১,১০৮
অনিশুবা দোজ
৫,০৩,৬৬,৭১১
অপুনবা
৭৬,৫৭,১৭,১৩৭
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনৈ৷
হৌখিবা পুং ২৪দা পেসেন্ত ৩৮,৩০৩ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,২৫,৬০,৪৭৪ হেনগৎহনখ্রে৷
লোইন-লোইননা ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৭.৬৪% ওইখ্রে৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ ৮১নি শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩০,৫৭০ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৩,৪২,৯২৩ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ১.০৩% ওই৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৫,৭৯,৭৬১ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৫৪.৭৭ হেন্না (৫৪,৭৭,০১,৭২৯) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ১.৯৩% ওইদুনা ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৮৩নি শুরে নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ১.৯৪% ওই৷ হৌজিক্তি নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১৭নি শুরে অমসুং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১০০ শুরে৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1755297
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৭৬.১১ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৩৩ হেন্না লৈরি লোয়ননা দোজ কোতি ১.৬৫ পাইপলাইন্দা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ১৬, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৭৬,১১,৪৯,৮২৫
পাইপলাইন্দা লৈরিবা
১,৬৫,৭৬,৫১০
হৌজিক লৈরিবা
৫,৩৩.৭৫,৪৭৫
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭৬.১১ (৭৬,১১,৪৯,৮২৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা দোজ কোতি ১.৬৫ (১,৬৫,৭৬,৫১০) পাইপলাইন্দা লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৩৩ (৫,৩৩,৭৫,৪৭৫) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1755296
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী মনসুখ মান্দাভিয়ানা সাফদার্জুঙ্গ হোস্পিতালদা হেল্থ ফেসিলিতী কয়া অমা শঙ্গাখ্রে৷
লৈবাক পুম্বগীদমক হোস্পিতাল অদু মোদেল হোস্পিতাল অমদা ওন্থোক্নবা হোস্পিতাল কম্ম্যুনিতীদা পুক্নিং থৌগৎখ্রে
“অনৌবা ভারতকীদমক হেল্থ সিস্তেম অসি ত্রান্সফোর্ম তৌনবা প্রধান মন্ত্রীনা মংলিবা মংলান অদুদা ঐখোয় পুন্না হোৎনমিন্নসি”
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী মনসুখ মান্দাভিয়ানা ঙসি সাফদার্জুঙ্গ হোস্পিতালদা পেসেন্ত-সেন্ত্রিক ফেসিলিতী কয়া অমা শঙ্গাখ্রে৷ মহাক্না হোস্পিতাল অসিগী অনৌবা ব্লোক্তা শারিবা চাইল্দ এব্যুজ কেয়র অমদি এল্দর এব্যুজ কেয়র অমা, এম.তি.১গী কেপাসিতী লৈবা থর্দ পি.এম.-কেয়র্স প্রেসর স্বিং এদজোর্বসন ওক্সিজেন প্লান অমদি হোস্পিতাল পর্মিজেস্তা শারিবা অনৌবা মেকশিফত হোস্পিতাল অদু শঙ্গাখি৷ মহাক্না “ক্বিলিতী কি বাত” হায়না মমিং থোনবা লাইরিক মচা অমা রিলিজ তৌখি অমদি হোস্পিতাল অসিদা মহাক্কী এন্ত্রতী লেবেল এন.এ.বি.ঐচ. এক্রিদিতেসন সর্তিফিকেৎ অদুসু খুৎশিন্নখি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1755398
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
16 SEP 2021 3:58PM by PIB Delhi
• 76.57 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 30,570 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for 1.03% of total cases
• India's Active caseload stands at 3,42,923
• Recovery Rate currently at 97.64%
• 38,303 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,25,60,474
• Weekly Positivity Rate (1.93%) less than 3% for last 83 days
• Daily positivity rate (1.94%) less than 3% for last 17 days
• 54.77 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 76.57Cr
More than 64.5 Lakh doses administered in last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.64%
30,570 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,42,923)is 1.03% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.93%) less than 3% for last 83 days
With the administration of 64,51,423 vaccine doses in the last 24 hours, country’s COVID-19 vaccination coverage surpassed the cumulative figure of 76.57 Cr (76,57,17,137) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 77,22,914sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,65,645
2nd Dose
86,41,364
FLWs
1st Dose
1,83,40,334
2nd Dose
1,42,03,101
Age Group 18-44 years
1st Dose
30,91,72,935
2nd Dose
4,88,51,566
Age Group 45-59 years
1st Dose
14,62,56,729
2nd Dose
6,50,07,644
Over 60 years
1st Dose
9,45,11,108
2nd Dose
5,03,66,711
Total
76,57,17,137
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 38,303 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,25,60,474.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.64%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 81 consecutive days now.
30,570 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,42,923. Active cases presently constitute 1.03% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
15,79,761tests being conducted. India has so far conducted over 54.77 Cr (54,77,01,729) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.93% remains less than 3% for the last 83 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.94%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 17 days and below 5% for 100 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1755297
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 76.11Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 5.33 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTswith more than1.65Crore doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 16thSeptember 2021)
SUPPLIED
76,11,49,825
PIPELINE
1,65,76,510
BALANCE AVAILABLE
5,33,75,475
More than 76.11 crore (76,11,49,825) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further, more than 1.65 Crore doses (1,65,76,510) are in the pipeline.
More than 5.33 Cr (5,33,75,475) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1755296
Union Health Minister Shri Mansukh Mandaviya inaugurates multiple Health Facilities at the Safdarjung Hospital
Exhorts the Hospital Community to make it a Model Hospital for the whole country
“Let us work towards Prime Minister’s vision to holistically transform the health system for New India”
Union Minister for Health and Family Welfare Shri Mansukh Mandaviya inaugurated many patient-centric facilities at the Safdarjung Hospital, here today. He inaugurated a child abuse care and elder abuse care centre in the New Block of the Hospital, the third PM-CARES Pressure Swing Adsorption Oxygen Plant of capacity 1 MT and the new makeshift hospital at the hospital premises. He released a booklet “Quality kiBaat” and also presented the Hospital its entry level NABH accreditation Certificate.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1755398
Important Tweets