PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
11 SEP 2021 5:14PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭৩.০৫কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৩৩,৩৭৬ লাক্লি
• হৌজিক লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ১.১৮%গী মখাদা লৈরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,৯১,৫১৬
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৯%নি
• পুং ২৪ মনুংদা ৩২,১৯৮ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২৩,৭৪,৪৯৭ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৭৮দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.২৬%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (২.১০% ) হৌখিবা নুমিৎ ১২নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৪.০১ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ কোতি ৭৩গী লেন্দমার্ক মাইলস্তোন ফংবা ঙমখ্রে
হৌজিক হৌজিক ওইরিবা রিকভরী রেত অসি ৯৭.৪৯%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৩,৩৭৬ লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৯১,৫১৬)অসি অপুনবা কেস মশিংগী ১.১৮%নি
চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (২.২৬%) ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৭৮নি শুরে
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা, ভেক্সিন দোজ ৬৫,২৭,১৭৫ কাপতুনা, লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি পুন্না কোতি ৭৩(৭৩,০৫,৮৯,৬৮৮) হেনখ্রে৷ মসি সেসন ৭৪,৭০,৩৬৩দা কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৬৩,৩২৯
অনিশুবা দোজ
৮৫,৭০,৩৪০
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৩৫,৪৫২
অনিশুবা দোজ
১,৩৯,১০,৩৮৭
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
২৯,৩৪,৩৫,১২১
অনিশুবা দোজ
৪,১১,০৩,২৫৩
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৪,২০,৯৬,০৮৯
অনিশুবা দোজ
৬,১৬,৯২,১২১
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৯,২৩,১১,৪৩৬
অনিশুবা দোজ
৪,৮৭,৭২,১৬০
অপুনবা
৭৩,০৫,৮৯,৬৮৮
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনৈ৷
হৌখিবা পুং ২৪দা পেসেন্ত ৩২,১৯৮ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,২৩,৭৪,৪৯৭দা হেনগৎহনখ্রে৷
লোইন-লোইননা ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৭.৪৯% ওইখ্রে৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ ৭৬নি শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৩,৩৭৬ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৩,১৯,৫১৬নি৷ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ১.১৮% ওই৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৫,৯২,১৩৫ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৫৪.০১ হেন্না (৫৪,০১,৯৬,৯৮৯) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ২.২৬% ওইদুনা ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৭৮নি শুরে৷ নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ২.১০% ওই৷ হৌজিক্তি নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১২নি শুরে অমসুং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৯৬ শুরে৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1754062
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেত
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৭২.০১ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৭৫ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ১১, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৭২,০১,৭৩,৩২৫
হৌজিক লৈরিবা
৫,৭৫,৪৩,৭৯৫
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭২.০১ (৭২,০১,৭৩,৩২৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৭৫ (৫,৭৫,৪৩,৭৯৫) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1754064
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা ফিভম অমসুং ভেক্সিনেসন য়েংশিন্নবা ফম্বা অৱাংবা থাক্কী মীফমদা পি.এম.না চেয়র লৌখ্রে
পি.এম.না হেলথকেয়র ইনফ্রাস্ত্রকচরদা হেন্না ফগৎনবা হোৎনরিবা থৌরাংশিংগী মরমদা পাউদমখ্রে
দিস্ত্রীক্ত খুদিংমক্তা হিদাক-লাংথক্কী বফর স্তোক নিংথিনা থম্নবা রাজ্যশিংদা হায়খ্রে
লাক্লিবা থা খরা অসিগী ভেক্সিন পুথোক্লিবা, য়েন্থোক্কদবা অমসুং পাইপলাইন্দা লৈরিবশিং পি.এম.না য়েংশিনখ্রে
ম্যুতেন্ত হেনগৎলক্লিবা অসি য়েংশিন্নবা লেপ্পা লৈতনা জেনোম মফম চানা শিন্দোকপগী তঙাইফদবা লৈবগী মরমদা পি.এম.না হায়খ্রে
পি.এম. নরেন্দ্র মোদীনা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা ফিভম য়েংশিন্নবা ফম্বা অৱাংবা থাক্কী মীফমদা চেয়র লৌখ্রে। তোপিক অসিদা হৌজিক কোবিদ-১৯গী ওইরিবা ফিভম, হেলথ সিস্তেম ইন্নবা শেম-শাবা, মেদিকেল ওক্সিজেন মরাং কাইনা ফংহনবা অমসুং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন পুথোক্লিবা, য়েন্থোক্কদবা অমসুং পীথোক্কদবগী মরী লৈনবশিং য়াওরি।
মসি অমসু খন্নখি মদুদি মালেম পুম্বদা, এক্তিব কোবিদ কেসকী মশিং লেপ্পা লৈতনা ৱাংনা লৈবা লৈবাকশিং লৈরি। ভারত্তসু, মহারাস্ত্র অমসুং কেরলাগুম্বা রাজ্যশিংদা লৈরিবা মশিংনা, লায়থোকপা য়াবগী ৱাফম লৈত্রি হায়বা তাক্লি। অদুম ওইনমক থংনবা চয়োল ১০শুবা ফাওবদা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতীগী চাং অসি ৩%গী মখাদা লৈরি।
মফম খরদা কেসশিং কুংনা লৈবা, তেস্ত পোজিতিবিতী ৱাংনা লৈবা দিস্ত্রীক্তশিং লোয়ননা লৈবাক অসিদা তেস্ত পোজিতিবিতী চয়োল অমদগী চয়োল অমদা ৱাংনা লৈবগী মরমদা পাউদমখি।
ম্যুতেন্ত হেনগৎলক্লিবা অসি য়েংশিন্নবা লেপ্পা লৈতনা জেনোম মফম চানা শিন্দোকপগী তঙাইফদবা লৈবগী মরমদা পি.এম.না হায়খি। ওফিসরশিংনা মঙোন্দা পাউদমখি মদুদি আই.এন.এস.এ.সি.ও.জি. অসি হৌজিক লৈবাক শিনবা থুংনা য়েন্থোক্লিবা লেব ২৮ য়াওনা লৈরে। লেব নেতৱার্ক অসি ক্লিনিকেল ওইবা অমগা অমগা মরী লৈননবা হোস্পিতালগী নেতৱার্কশিংগা শম্নরি। জেনোমগী ওইবা কুপ্না য়েংশিন্নবা সিৱেজ সেমপ্লিংসু তৌরি। পি.এম.না হায়খি মদুদি রাজশিংদা এস.এ.আর.এস. সি.ও.ভি.২গী পোজিতিব সেম্পলশিং আই.এন.এস.এ.সি.ও.জি.দা চাং নাইনা পীনবা হায়জখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1753972
গোৱাদা ভেক্সিনেসন অহানবা দোজ ১০০% কাপথোকখিবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা গোৱাবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
গোৱাদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপ্পা য়ারবা মীশিংদা ১০০% কাপথোকখিবগীদমক প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গোৱাবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
গোৱাগী মুখ্য মন্ত্রী, দাঃ প্রমোদ সেৱান্তনা তৌরকপা ত্বীত অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “গোৱা নিংথিনা পাংথোকখ্রে! য়াম্না কন্না হোৎনবা, অপুনবা ইথিলগী শক্তি অমসুং ঐখোয়গী দোক্তরশিংগী হৈ-শিংবা লোয়ন-লোয়ননা অনৌবা ৱাখল পুথোকপনা ঙম্বনি”।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1753974
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
11 SEP 2021 5:14PM by PIB Delhi
• 73.05 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 33,376 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for 1.18% of total cases
• India's Active caseload stands at 3,91,516
• Recovery Rate currently at 97.49%
• 32,198 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,23,74,497
• Weekly Positivity Rate (2.26%) less than 3% for last 78 days
• Daily positivity rate (2.10%) less than 3% for last 12 days
• 54.01 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage achieves 73Cr landmark milestone
Recovery Rate currently at 97.49%
33,376 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,91,516) is 1.18% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.26%) less than 3% for last 78 days
With the administration of 65,27,175 vaccine doses in the last 24 hours, country’s COVID-19 vaccination coverage surpassed the cumulative figure of 73Cr landmark milestone (73,05,89,688) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 74,70,363sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,63,329
2nd Dose
85,70,340
FLWs
1st Dose
1,83,35,452
2nd Dose
1,39,10,387
Age Group 18-44 years
1st Dose
29,34,35,121
2nd Dose
4,11,03,253
Age Group 45-59 years
1st Dose
14,20,96,089
2nd Dose
6,16,92,121
Over 60 years
1st Dose
9,23,11,436
2nd Dose
4,87,72,160
Total
73,05,89,688
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 32,198patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,23,74,497.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.49%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 76 consecutive days now.
33,376new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently3,91,516. Active cases presently constitute 1.18% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 15,92,135tests being conducted. India has so far conducted over 54.01 Cr (54,01,96,989) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.26% remains less than 3% for the last 78 days now. The Daily Positivity rate reported to be2.10%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 12 days and below 5% for 96 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1754062
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 72.01 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 5.75 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 11thSeptember 2021)
SUPPLIED
72,01,73,325
BALANCE AVAILABLE
5,75,43,795
More than 72.01crore (72,01,73,325) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 5.75Cr (5,75,43,795) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1754064
PM chairs a high level meeting to review the Covid-19 related situation and vaccination
PM briefed about the augmentation of healthcare infrastructure
States asked to maintain buffer stock of medicines in every district
PM reviewed production, supply and pipeline of vaccines for next few months
PM spoke about the need for constant genome sequencing to monitor emergence of mutants
PM Narendra Modi chaired a high level meeting to review the Covid-19 related situation yesterday. The topics covered included a review of the prevailing Covid-19 scenario, preparedness of the health systems to respond, availability of medical oxygen and matters relating to production, supply and distribution of Covid-19 vaccine.
It was discussed that across the world, there are countries where the number of active Covid cases continues to remain high. In India too, the figures from states like Maharashtra & Kerala, indicate that there can be no room for complacency. However, the weekly positivity was at less than 3% for the 10th consecutive week.
PM was briefed about the concentration of cases in a few geographies, districts with high test positivity as well as the week on week test positivity rate in the country.
PM spoke about the need for constant genome sequencing to monitor emergence of mutants. The officers informed him that INSACOG now consists of 28 labs distributed across the country. The lab network is also linked with a hospital network for clinical correlation. Sewage sampling is also being done for genomic surveillance. PM was apprised that states have been requested to share SARS COV2 positive samples with INSACOG regularly.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1753972
PM lauds Goa for 100% first dose vaccination in Goa
The Prime Minister, Shri Narendra Modi yesterday lauded Goa for administering the first dose of Covid -19 vaccines to 100% eligible population in Goa.
While sharing a tweet by the Chief Minister of Goa, Dr. Pramod Sawant, the Prime Minister said "Well done Goa! Great effort, powered by a collective spirit and the prowess of our doctors as well as innovators."
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1753974
Important Tweets