PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
09 SEP 2021 5:37PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭১.৬৫ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৪৩,২৬৩ লাক্লি
• হৌজিক লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ১.১৯%গী মখাদা লৈরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,৯৩,৬১৪নি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৮%নি
• পুং ২৪ মনুংদা ৪০,৫৬৭ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২৩,০৪,৬১৮ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৭৬দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.৪৩%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.৩৮% ওইদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১০নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৩.৬৮ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ কোতি ৭১.৬৫ হেনখ্রে
হৌজিক হৌজিক ওইরিবা রিকভরী রেত অসি ৯৭.৪৮%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪৩,২৬৩ লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৯৩,৬১৪)অসি অপুনবা কেস মশিংগী ১.১৯%নি
চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (২.৪৩%) ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৭৬নি শুরে
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা, ভেক্সিন দোজ ৮৬,৫১,৭০১ কাপতুনা, লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ অসি পুন্না কোতি ৭১.৬৫(৭১,৬৫,৯৭,৪২৮) হেনখ্রে৷ মসি সেসন ৭৩,৫৬,১৭৩দা কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৬২,২৫০
অনিশুবা দোজ
৮৫,৩৮,৩৩৪
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৩৪,০২৯
অনিশুবা দোজ
১,৩৭,৯৮,২৬৬
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
২৮,৬৪,৫১,৭৩৯
অনিশুবা দোজ
৩,৮৭,১৩,৯৪০
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৪,০৩,০০,৪২২
অনিশুবা দোজ
৬,০৫,১১,০৮৩
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৯,১৪,৪৮,৫৬৬
অনিশুবা দোজ
৪,৮১,৩৮,৭৯৯
অপুনবা
৭১,৬৫,৯৭,৪২৮
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনৈ৷
হৌখিবা পুং ২৪দা পেসেন্ত ৪০,৫৬৭ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,২৩,০৪,৬১৮দা হেনগৎহনখ্রে৷
লোইন-লোইননা ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৭.৪৮% ওইখ্রে৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ ৭৪নি শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪৩,২৬৩ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৩,৯৩,৬১৪নি৷ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ১.১৯% ওই৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৮,১৭,৬৩৯ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৫৩.৬৮ হেন্না (৫৩,৬৮,১৭,২৪৩) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ২.৪৩% ওইদুনা ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৭৬নি শুরে৷ নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ২.৩৮% ওই৷ হৌজিক্তি নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১০নি শুরে অমসুং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৯৪ শুরে৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1753416
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৭০.৬৩ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৫৮ হেন্না লৈরি লাখ ৯৬ হেনবসু পাইপলাইন্দা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ৯, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৭০,৬৩,৪৭,৫৬৫
থৌরাং তৌরিবা
৯৬,২৫,৭৬০
হৌজিক লৈরিবা
৫,৫৮,০৭,১২৫
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭০.৬৩ (৭০,৬৩,৪৭,৫৬৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা দোজ লাখ ৯৬ (৯৬,২৫,৭৬০) হেনবা অমগসু পীননবা থৌরাং তৌরি‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৫৮ (৫,৫৮,০৭,১২৫) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1753399
কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়রশিং অসি য়াম্না মরু ওই, ফেস্তিব সিজন অসি য়েংলগা কোবিদ ৱার্কিং গ্রুপকী চিয়রমেননা চেকশিন্নবা হায়খ্রে
হৌখিবা চয়োল খরনি অসিদা ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা চাংচৎতা নোংমদা কেস ৩০,০০০ – ৪৫০০০ লাকখি৷ লাক্লিবা কেস মশিং অসি অয়াম্বনা কেরলা, অৱাং নোংপোক রাজ্য কয়া অমদগী, মহারাস্ত্রগী জিলা খরদগী অমসুং অতোপ্পা খা-থংবা রাজ্যশিংদগীনি৷ জুন, জুলাই অমসুং ওগস্ত থাগী মতমদা শন্দোক্লিবা সার্স-কোব-২গী জিনোম এনালাইসিস অসি করিগুম্বা ঐখোয়না মতুং ইনবা মতমদা, অনৌবা বেরিয়েন্ত মখল অমতা থোক্লক্তে অমদি জুলাই থাদা পাংথোকখিবা সেরো-সর্ভেগী মতুং ইন্না, হৌজিক লাক্লিবা কোবিদ কেসশিং অসি হৌজিক ফাওবা ইম্ম্যুনাইজ তৌদ্রিবা মীওইশিংনি; মখোয় অসি লাইচৎ অসিগী অনিশুবা ৱেবকী অরোইবা ফেসকী শরুক ওইনা শোকহল্লি৷
জুলাইগী সেরো-সর্ভেদা, মীওই ৬৬%দগী ৭০% ফাওবা লাইচৎ অসি নাবা থেংনখি; মসিনা ফোংদোক্নিংলিবা অদুদি মীওই ৩০%দি হৌজিক ফাওবা লাইচৎ অসি নাবা য়াই হায়বনি; অমদি মখোয় অসি ভেক্সিন কাপতনা অদুমক লৈরবদি মতম অমা হেক্তদা মখোয়দা লাইচৎ অসি শন্দোরকপা য়াই৷ মরম অদুনা, মীয়ামগী ৩০% লাইনা অসি নারকপা য়াবনা অমদি মখোয় কয়া অমনা হেন্না শাথিরবা লাইনা পোকহনলকপা য়াবনা অমসুং ২০২১গী এপ্রীল অমসুং মে থাদা থেংনখিবা মীশি মীনা অদু অমুক হন্না থোক্লকপা য়াবনা, লৈবাক অসিদা লৈরিবা ঐখোয় ময়ামগী মনুংদা মীওই অমা হেক্তদা কমপ্লাসেন্সী অমা হেক্তা লাকপা অসি চাওনা খুদোংথিংনিংঙাইনি৷
মরম অদুনা, লাক্কদৌরিবা ফেস্তিব সিজন অসিদা মরু ওইনা কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়রশিং ইনবা অসি য়াম্না মরু ওই৷ মতম অসিদা অনৌবা ম্যুতেসন থোক্লকপা অসিনা অহুমশুবা ৱেব অমা লাকপগী মরম অমসু ওই৷
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1753459
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIBโ€™S BULLETIN ON COVID-19
09 SEP 2021 5:37PM by PIB Delhi
• 71.65 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 43,263 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for 1.19% of total cases
• India's Active caseload stands at 3,93,614
• Recovery Rate currently at 97.48%
• 40,567 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,23,04,618
• Weekly Positivity Rate (2.43%) less than 3% for last 76 days
• Daily positivity rate reported to be 2.38% less than 3% for last 10 days
• 53.68 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 71.65 Cr
Recovery Rate currently at 97.48%
43,263 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3, 93, 614)is 1.19% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.43%) less than 3% for last 76 days
With the administration of 86,51,701 vaccine doses in the last 24 hours, country’s COVID-19 vaccination coverage surpassed the cumulative figure of 71.65 Cr (71,65,97,428) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 73, 56,173 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,62,250
2nd Dose
85,38,334
FLWs
1st Dose
1,83,34,029
2nd Dose
1,37,98,266
Age Group 18-44 years
1st Dose
28,64,51,739
2nd Dose
3,87,13,940
Age Group 45-59 years
1st Dose
14,03,00,422
2nd Dose
6,05,11,083
Over 60 years
1st Dose
9,14,48,566
2nd Dose
4,81,38,799
Total
71,65,97,428
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 40,567 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3, 23, 04,618.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.48%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 74 consecutive days now.
43,263 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3, 93, 614. Active cases presently constitute 1.19% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 18,17,639tests being conducted. India has so far conducted over 53.68 Cr (53, 68, 17, 243) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.43% remains less than 3% for the last 76 days now. The Daily Positivity rate reported to be 2.38%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 10 days and below 5% for 94 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1753416
COVID-19 Vaccination Update
More than 70.63 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 5.58 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTswith more than 96 Lakh doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 9 September 2021)
SUPPLIED
70,63,47,565
PIPELINE
96,25,760
BALANCE AVAILABLE
5,58,07,125
More than 70.63crore(70,63,47,565) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further, more than96 Lakh doses (96,25,760) are in the pipeline.
More than5.58Cr (5,58,07,125)balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1753399
COVID Appropriate Behaviours very important, considering festive season, cautions COVID Working Group Chairman
Almost 30,000 - 45000 daily cases on an average are being reported in our country for last several weeks. This is reported mostly from specific geographic regions, especially Kerala, many North Eastern States and a few districts of Maharashtra and some other southern states. If we follow the genomic analysis of SARS-COV-2 viruses circulating during June, July and August, no new variants have emerged and on the basis of sero-survey conducted during July, the on-going COVID cases represent the susceptible individuals who are not yet immunized; they are affected as part of the last phase of second wave.
In the sero-survey of July, 66% to 70% people were found to be infected; this also means 30% people are still prone to infection; and that they can be infected any time particularly if they are still unvaccinated. Hence any complacency on the part of any of us throughout the country will cost hugely since the 30% people can be infected and many of them can develop severe disease and rarely fatal, like we witnessed during April and May 2021.
Hence, following COVID Appropriate Behaviours is absolutely essential and critical, especially with the coming festive season. Emergence of new mutation around this time can also be a reason for the arrival of a third wave.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1753459
Important Tweets