PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
06 SEP 2021 7:57PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৬৮.৭৫ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৩৮,৯৪৮ লাক্লি
• হৌজিক লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ১.২৩%গী মখাদা লৈরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৪,০৪,৮৭৪নি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৪%নি
• পুং ২৪ মনুংদা ৩৪,৭৯১ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২১,৮১,৯৯৫ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৭৩দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.৫৮%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.৭৬% ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৩.১৪ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ অসি করোর ৬৮.৭৫ হেনখ্রে
হৌজিক্কী ওইনা রিকভরী রেৎ ৯৭.৪৪%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪ অনৌবা কেস ৩৮,৯৪৮ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৪,০৪,৮৭৪) অসি অপুনবা কেসশিংগী ১.২৩% ওইরি
চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেৎ (২.৫৮%) অসি হৌখিবা নুমিৎ ৭৩নিদগী ৩%দগী তানা লৈরি
ভেক্সিন দোজ ২৫,২৩,০৮৯ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং করোর ৬৮.৭৫ (৬৮,৭৫,৪১,৭৬২) হেনখ্রে। মসি সেসন ৭১,৭৭,২১৯গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৬০,৮০৫
২শুবা দোজ
৮৪,৮০,৪৫৬
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,২৯,৮৬৭
২শুবা দোজ
১,৩৫,৭৬,৫৬২
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২৭,১৭,৩৭,২৮৪
২শুবা দোজ
৩,৪৩,০০,৩০৩
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৩,৬৪,১২,৫১৯
২শুবা দোজ
৫,৮০,০৭,৬৪৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৮,৯৫,৪১,৩২২
২শুবা দোজ
৪,৬৭,৯৪,৯৯৭
অপুনবা
৬৮,৭৫,৪১,৭৬২
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি স্কোপ পাকথোক চাউথোকহন্নবা পুক্নিং চংনা হোৎনরি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৪৩,৯০৩ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা) ৩,২১,৮১,৯৯৫দা হেনগৎহনখি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৪৪%দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৭১নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩৮,৯৪৮ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৪,০৪,৮৭৪দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.২৩% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৪,১০,৬৪৯ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৩.১৪ (৫৩,১৪,৬৮,৮৬৭) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ ২.৫৮%দা লৈরে অমদি হৌখিবা নুমিৎ ৭৩নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ২.৭৬%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা হৌখিবা নুমিৎ ৭নি অসিদা নোংমগী ওইবা পোজিতিবী রেৎ অসি ৩% মখাদা লৈরি অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ৯১নি অসিদা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী অসি অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1752432
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৬৮ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৫.০৮ হেন্না লৈরি লোয়ননা দোজ করোর ১.৪৪ লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙ্খৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ৬ ফাওবদা লৈবা ফীভম)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৬৮,০৪,৯৩,২১৫
পাইপলাইন্দা লৈরিবা
১,৪৪,৮০,১১০
হৌজিক লৈরিবা
৫,০৮,৭৬,৪৯০
হৌজিক ফাওবদা ভারত লৈঙাক্কী খুত্থাঙদা (লেম্না ফংহল্লিবা চেনেল) অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কেতেগরীগী খুত্থাঙদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৬৮ (৬৮,০৪,৯৩,২১৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা কোতি দোজ ১.৪৪(১,৪৪,৮০,১১০) হেন্না পাইপলাইন্দা লৈরি।
হৌজিক্কী ওইনা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৫.০৮ (৫,০৮,৭৬,৪৯০) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1752431
পি.এম.না হিমাচল প্রদেশকী কোবিদ ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী হেল্থকিয়র ৱর্করশিং অমসুং বেনিফিসিয়রীশিংগা লোইননা ৱারী শাখ্রে
হিমাচলনা মাগী ইলিজিবল ওইবা মীয়াম পুম্নমকপু য়ামদ্রবদা কোরোনাগী তীকাগী দোজ অমা কাপ্পা ঙমখিবা ভারতকী অহানবা রাজ্য ওইরে
লৈবাক অসিগী খুঙ্গংদা লৈরিবা খুন্নাই অসিনা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা অমসুং খোঙজেল য়াংবা ভেক্সিনেসন কেম্পেন অসি করম্না মপাঙ্গল হাপ্পী হায়বগী খুদম হিমাচলনা ওইরি: পি.এম.
অনৌবা দ্রোনগী কাংলোনশিং অসিনা হকশেল অমসুং লৌউ-শিংউগুম্বা সেক্তর কয়াদা অনৌবা ওইথোকপা য়াবশিং ফংহনবদা মতেং ওইরগনি: পি.এম
সেল্ফ-হেল্প গ্রুপশিংগীদমক্তা পুথোরক্কদবা অখন্নবা ওনলাইন প্লেৎফোর্ম অসিনা ঐখোয়গী ইচে-ইচলশিংনা মখোয়গী পোত্থোকশিং অদু লৈবাক অসিদা অমদি মালেমদা য়োনবা ঙম্লগনি: পি.এম.
“অমৃত কাল” অসিগী মনুংদা হিমাচলগী লৈপাক অসি কেমিকেলশিং য়াওদবা ওইহন্নবা হিমাচলগী লৌমীশিংদা হিমাচলদা অমুক হন্না ওর্গানিক ফর্মিং তৌনবা হায়খ্রে
মীতম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হিমাচল অসি চহি ১০০দা থোকপা খ্বাইদগী চাউবা লাইচৎকী মায়োক্তা লান্থেংনবদা চেম্পিয়ন ওইদুনা মাংজিল থারি হায়খি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি, হিমাচলনা মাগী ইলিজিবল ওইবা মীয়াম পুম্নমকবপু য়ামদ্রবদা কোরোনাগী তীকাগী দোজ অমা কাপ্পা ঙমখিবা ভারতকী অহানবা রাজ্য ওইরে। মাইপাকপা অসিনা আত্মবিশ্বাস অমসুং আত্মনির্ভরগী মরু ওইবা অদু তাক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
মহাক্না হায়খি ভারতকী ভেক্সিনেসন কেম্পেনগী মাইপাকপা অসি ভারত মচা খুদিংমক্না হোৎনবা কনবা অমসুং থৌনা ফবগী অপুনবগী ফলনি। ভারতনা নোংমদা ভেক্সিন করোর ১.২৫ কাপ্পগী রেকোর্দ অমা থম্লি। মসিনা তাকপদি ভারতনা নোংমদা কাপ্লিবা তীকাগী মশিং অসি লৈবাক কয়াগী অপুনবা মশিংদগী হেল্লি। প্রধান মন্ত্রীনা দোক্তরশিং, আশা ৱর্করশিং, অঙ্গনৱাদী ৱর্করশিং, মেদিকেল পর্নেলশিং, ওজাশিং অমসুং নুপীশিংনা ভেক্সিনেসন কেম্পেনদা মতেং পাংবগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা নীংতম নুমিৎতা ‘সবকা প্রয়াস’কী মতাংদা হায়খিবা অদু নীংশিংলদুনা হায়খি মদুদি মাইপাকপা অসি মদুগী খুদম অমনি মহাক্না হিমাচল অসি লাইফমলেন অমনি হায়না ফোঙদোকখি অমসুং হীরম অসিদা দাইলোগ অমসুং কোলাবোরেসন মোদেল অসিবু থাগৎপা ফোঙদোকখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752487
পি.এম.না হিমাচল প্রদেশকী হেল্থকিয়র ৱর্করশিং অমসুং কোবিদ ভেক্সিনেসনগী বেনিফিসিয়রীশিংগা লোইননা ৱারী শাবদা থমখিবা ৱারোল
: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752504
কোবিদ-১৯- লান্না থাজনবা অমদি অচুম্বা ৱারোলশিং
ইন্সাকোগনা সেম্পল সিক্বেন্সিং তৌবা কা হেন্না হেনগৎলকখ্রে
ইনিসিয়েল পার্ত সিক্বেন্সিংনা চংলক্লিবা মালেমগী ত্রাবেলরশিংগী মরক্তা বেরিয়েন্তস ওফ কন্সর্ন(ভি.ও.সি.) দিতেক্ত তৌনবা পান্দম থম্লি
সিক্বেন্সিংগীদমক সেম্পল মতিক চানা থারক্নবা রাজ্যশিংদা হঞ্জিন-হঞ্জিন খঙহনখ্রে
লাইচৎ অসিগী কেসশিং লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলকপা তারবসু ভারত্তা কোবিদ-১৯গী জিনোম সিক্বেন্সিং অমসুং এনালাইসিস কা হেন্না হন্থরকখ্রে হায়না মেদিয়া রিপোর্ত খরনা লান্না শন্দোরকখ্রে৷ ঙসি ফাওবদা লৈবাক অসিনা সেম্পল মশিং য়াম্না য়ামদনা সিক্বেন্স তৌখি হায়না রিপোর্ত অসিনা ক্লেম তৌরি৷
রিপোর্ত অসিদা পল্লিবা সিক্বেন্স মশিং অসি ইন্দিয়ন কোবিদ-১৯ জিনোম সর্ভিলেন্স পোর্তেল (http://clingen.igib.res.in/covid19genomes/ )দগী লৌথোকপা মাল্লি হায়না ক্লেরিফাই তৌরি৷ আই.জি.আই.বি. এস.এফ.তি.পি.দা এনালাইস তৌখিবা সিক্বেন্সশিং অসি সেম্পলশিং খোমজিনবগী মতম অদুগী মতুং ইন্না তৌবনি অমসুং মসিনা অখন্নবা থা অমদা সিক্বেন্স তৌখিবা সেম্পল মশিং অদু তাক্তে৷ ইন্সাকোগ কন্সোর্তিয়মগী লেবশিংনা সিক্বেন্স তৌখিবা সেম্পলশিং অসি রাজ্য মশা-মশানা থারকখিবা সেম্পলশিং অদুগীসু মতুং ইল্লি৷
থা-থা খুদিংগী সিক্বেন্স তৌখিবা সেম্পল মশিং অদু মখাদা লৈরে:
মখাতানা, ইন্সাকোগ লেবশিংনা সেম্পলশিং সিক্বেন্সিং তৌবগী ইনিসিয়েল পার্ত অদুনা চংলক্লিবা মালেমগী ত্রাবেলরশিংগী মরক্তা বিরিয়েন্তস ওফ কন্সর্ন(ভি.ও.সি.) দিতেক্ত তৌনবা অমসুং ইন্সাকোগ লিংখৎখিবা(২০২০, দিসেম্বরগী তাং ২৬) নুমিৎ অদুদগী হৌদুনা হৌখিবা থা অমা অসিদা(নুমিৎ ২৮গী ইনকুবেসন মতম শরুক অনি) লৈবাক অসিদা ভি.ও.সি.গা লোইননা চংলকখিবা মীওই অমা হেক্তা মশক খঙদোক্নবা পান্দম থম্লি৷ লৈবাক অসিগী মনুংদা ভি.ও.সি. লৈব্রা হায়বসি খঙদোক্নবগীদমক, পোজিতিবকী ৫%দি(আর.তি.-পি.সি.আর. তৌদুনা) সিক্বেন্সিং তৌনবা তার্গেৎ থমখি৷ ২০২১গী জনুৱারি লোইশিল্লকপদা ওবজেক্তিব অনিমক ফংখি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752464
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
06 SEP 2021 7:57PM by PIB Delhi
• 68.75 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 38,948 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for 1.23% of total cases
• India's Active caseload stands at 4,04,874
• Recovery Rate currently at 97.44%
• 43,903 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,21,81,995
• Weekly Positivity Rate (2.58%) less than 3% for last 73 days
• Daily positivity rate reported to be 2.76%; less than 3% for last 7 days
• 53.14 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 68.75 Cr
Recovery Rate currently at 97.44%
38,948 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (4,04,874) is 1.23% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.58%) less than 3% for last 73 days
With the administration of 25,23,089 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 68.75 Cr (68,75,41,762) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 71,77,219 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,60,805
2nd Dose
84,80,456
FLWs
1st Dose
1,83,29,867
2nd Dose
1,35,76,562
Age Group 18-44 years
1st Dose
27,17,37,284
2nd Dose
3,43,00,303
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,64,12,519
2nd Dose
5,80,07,647
Over 60 years
1st Dose
8,95,41,322
2nd Dose
4,67,94,997
Total
68,75,41,762
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 43,903 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,21,81,995.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.44%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 71 consecutive days now.
38,948 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 4,04,874. Active cases presently constitute 1.23% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 14,10,649 tests being conducted. India has so far conducted over 53.14 Cr (53,14,68,867) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.58% remains less than 3% for the last 73 days now. The Daily Positivity rate stands at 2.76%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 7 days and below 5% for 91 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1752432
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 68 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 5.08 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs with more than 1.44 Crore doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 6 September 2021)
SUPPLIED
68,04,93,215
PIPELINE
1,44,80,110
BALANCE AVAILABLE
5,08,76,490
More than 68 crore (68,04,93,215) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category. Further, more than 1.44 Cr doses (1,44,80,110) are in the pipeline.
More than 5.08 Cr (5,08,76,490) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1752431
With Missions Like Operation ‘Samudra Setu’ and ‘Mission Sagar’, the Indian Navy was a Key Instrument of India’s Covid Outreach: President Kovind
President of India Presents Colour to Indian Naval Aviation
The President of India, Shri Ram Nath Kovind said that the Indian Navy has invested significant effort in meeting all regional commitments and furthering our diplomatic engagements with friends and partners in the Indo-Pacific. With missions like Operation ‘Samudra Setu’ and ‘Mission Sagar’, the Navy was a key instrument of India’s COVID outreach, delivering assistance and support to our maritime neighbours and partners in the Indian Ocean Region. The prompt and effective deployment of the Indian Navy in the time of crisis, has underscored India’s vision of being the ‘Preferred Security Partner’ and ‘First Responder’ in the Indian Ocean Region.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752540
PM interacts with healthcare workers and beneficiaries of Covid vaccination program in Himachal Pradesh
Himachal has become the first state in India to have administered at least one dose of corona vaccine to its entire eligible population.
Himachal is proof of how the country's rural society is empowering the world's largest and fastest vaccination campaign: PM
New drone rules will help in the spheres of many sectors like health and agriculture: PM
Upcoming special online platform for women self-help groups will help our sisters to sell their products in the country and abroad: PM
Make Himachal soil free of chemicals, calls upon farmers and gardeners of Himachal to take Himachal back to organic farming during the ‘Amrit Kaal’
Addressing the gathering, the Prime Minister said Himachal Pradesh has emerged as a champion in the fight against the largest epidemic in 100 years. He added that Himachal has become the first state in India to have administered at least one dose of corona vaccine to its entire eligible population. This success has underlined the importance of Aatmvishwas and Aatmnirbharta, said the Prime Minister.
He said that the success of vaccination in India is the result of the spirit and hard work of its citizens. India is vaccinating at the record speed of 1.25 crore vaccines per day. This means that the number of vaccinations in India in one day is more than the population of many countries. The Prime Minister praised doctors, ASHA workers, Aanganwadi workers, medical personnel, teachers, and women for their contribution to the vaccination campaign. The Prime Minister recalled that he talked of ‘SabkaPrayas’ on the occasion of Independence Day, he said that this success is a manifestation of that. He also touched upon the fact of Himachal Being the land of deities and praised the dialogue and collaboration model in this regard.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752487
English rendering of PM’s interaction with healthcare workers & Covid vaccination beneficiaries in Himachal Pradesh: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752504
COVID19 - Myths Vs. Facts
Sample sequencing by INSACOG has progressively increased
Initial part sequencing aimed at detecting Variants of Concern (VOC) among incoming international travellers
States have been repeatedly advised to send adequate number of samples for sequencing
It is clarified that the number of sequences, as quoted in the report, seems to be taken from Indian COVID19 Genome Surveillance portal (http://clingen.igib.res.in/covid19genomes/ ). The sequences analysed in the IGIB SFTP are as per the collection date of samples and does not depict the number of samples sequenced in a particular month. The samples sequenced by labs of INSACOG consortium also depends on the samples sent by the respective States.
The number of samples sequenced month wise is as follows:
Further, the Initial part sequencing of samples by INSACOG labs was aimed at detecting the Variants of Concern (VOC) among incoming international travellers and also to see whether any person with VOC has entered the country in past one month (double the incubation period of 28 days) from the date of establishment of INSACOG (26th Of December, 2020). For the detection of presence of VOC inside country, 5% of the positives (by RT-PCR) were targeted for sequencing. Both the objectives were achieved by end of January, 2021.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752464
Important Tweets