PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
23 AUG 2021 8:14PM by PIB Delhi
• 58.25 Crore vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 25,072 new cases in the last 24 hours; lowest in 160 days
• Active cases account for 1.03% of total cases; lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 3,33,924; lowest in 155 days
• Recovery Rate increases to 97.63%; Highest since March 2020
• 44,157 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,16,80,626
• Weekly Positivity Rate (1.91%) less than 3% for last 59 days
• Daily positivity rate (1.94%) less than 3% for last 28 days
• 50.75 crore Total Tests conducted so far(Total)
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 58.25 Cr
Recovery Rate (97.63%) at its highest since March 2020
25,072 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,33,924) lowest in 155 days
Active cases constitute 1.03% of total cases; lowest since March 2020
Daily Positivity Rate (1.94%) less than 3% for last 28 days
India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 58.25 Cr (58,25,49,595) as per provisional reports till 8 am today. This has been achieved through 64,69,222 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 8 am today includes:
HCWs
1st Dose
1,03,53,405
2nd Dose
82,15,000
FLWs
1st Dose
1,83,04,397
2nd Dose
1,25,74,264
Age Group 18-44 years
1st Dose
21,69,00,386
2nd Dose
1,94,77,956
Age Group 45-59 years
1st Dose
12,26,16,599
2nd Dose
4,87,88,970
Over 60 years
1st Dose
8,33,38,747
2nd Dose
4,19,79,871
Total
58,25,49,595
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 44,157 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,16,80,626.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.63%, the highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for fifty-seven consecutive days now.
25,072 new cases were reported in the last 24 hours, this is lowest in 160 days.
High recoveries and a low number of new cases have subsided the Active Caseload to 3,33,924 which is at its lowest in 155 days. Active cases presently form only 1.03% of the country's total Positive Cases which is the lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 12,95,160 tests being conducted. India has so far conducted over 50.75 Cr (50,75,51,399) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.91% remains less than 3% for the last 59 days now. The Daily Positivity rate also stands at 1.94%. The daily Positivity rate has remained below 3% for the last 28 days and below 5% for 77 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1748170
COVID-19 Vaccination Update
More than 57.05 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 3.44 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 23 August 2021)
SUPPLIED
57,05,07,750
PIPELINE
13,34,620
BALANCE AVAILABLE
3,44,06,720
More than 57.05 crore (57,05,07,750) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category. Further, 13,34,620 doses are in the pipeline.
More than 3.44 Cr (3,44,06,720) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1748166
Digital Covid-19 Vaccination Certificates provided to Clinical Trial Participants of COVISHIELD and COVAXIN through Co-WIN
Indian Council of Medical Research (ICMR) in partnership with Serum Institute of India (SII) had conducted phase II/III bridging studies of COVISHIELD from August 2020. Phase III efficacy clinical trials for COVAXIN were also conducted by Bharat Biotech International Limited (BBIL) from November 2020. The Union Ministry of Health and Family Welfare had received several requests from the trial participants for digital vaccination certificates through Co-WIN.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1748301
Indian Scientist Partners with BRICS Group to Setup Network of Genomic Surveillance and Study the Overlap of SARS-CoV-2 with tuberculosis
Department of Biotechnology, Ministry of Science and Technology, Government of India in collaboration with BRICS countries is implementing SARS-CoV-2 NGS-BRICS consortium and multi centric programme to study the impact of severe COVID-19 conditions on TB patients.
The SARS-CoV-2 NGS-BRICS consortium is an interdisciplinary collaboration to advance COVID-19 health-relevant knowledge and to contribute to improvements in health outcomes. The consortium will accelerate the translation of genomic data leading to clinical and public health research and interventions from clinical and surveillance samples by utilising the high-end genomic technologies, and epidemiologic and bioinformatics tools for future use in diagnostic assays and tracking transmission dynamics of COVID-19 and other viruses. The Indian team consists from National Institute of Biomedical Genomics (Professor Arindam Maitra, Professor Saumitra Das, Dr Nidhan K Biswas), Centre for DNA Fingerprinting and Diagnostics (Dr Ashwin Dalal) and Indian Institute of Science (Dr Mohit K Jolly) along with National Laboratory for Scientific Computation - LNCC/MCTI (Dr Ana Tereza Ribeiro de Vasconcelos) from Brazil, Skolkovo Institute of Science and Technology (Professor GeorgiiBazykin) from Russia, Beijing Institute of Genomics, Chinese Academy of Sciences (Professor Mingkun Li) from China and University of KwaZulu-Natal (Professor Tulio de Oliveira) from South Africa will participate in this consortium.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1748265
Important Tweets

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
23 AUG 2021 8:14PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসদ দ্রাইব অসিগী মখাতা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৫৮.২৫ কাপথোকখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতনা অনৌবা কেস ২৫,০৭২ লৈরি; নুমিৎ ১৬০দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• হৌজিক লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ১.০৩%নি; মার্চ ২০২০দগী খ্বায়দী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,৩৩,৯২৪নি, নুমিৎ ১৫৫গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৬৩%নি; মার্চ ২০২০দগী খ্বায়দী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ৪৪,১৫৭ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,১৬,৮০,৬২৬ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৫৯দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.৯১%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৯৪% ওইরি: হৌখিবা নুমিৎ ২৮সিদা ৩%গী মখাদা লৈরি
• তেস্তিং কেপাসিতী মশক থোক্না হেনগৎহল্লে – অপুনবা তেস্ত করোর ৫০.৭৫ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ অসি করোর ৫৮.২৫ হেনখ্রে
মার্চ ২০২০দগী রিকভরী রেৎ (৯৭.৬৩%) অসি খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখি
হৌখিবা পুং ২৪ অনৌবা কেস ২৫,০৭২ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌখিবা নুমিৎ ১৫৫নি অসিদা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৩৩,৯২৪) খ্বাইদগী তাবা ওইখি
এক্তিব কেসশিং অসি অপুনবা কেসশিংগী ১.০৩% ওইরি; মার্চ ২০২০তগী খ্বাইদগী তাবা ওইখি
হৌখিবা নুমিৎ ২৮নিদা নোংমগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেৎ (১.৯৪%) অসি ৩%দগী তাখি
ঙসি অয়ুক পুং ৮ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজকী অপুনবা মশিং করোর ৫৮.২৫ (৫৮,২৫,৪৯,৫৯৫০) হেনখ্রে। মসি সেসন ৬৪,৬৯,২২২গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা মসি য়াওরি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৫৩,৪০৫
অনিশুবা দোজ
৮২,১৫,০০০
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,০৪,৩৯৭
অনিশুবা দোজ
১,২৫,৭৪,২৬৪
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২১,৬৯,০০,৩৮৬
অনিশুবা দোজ
১,৯৪,৭৭,৯৫৬
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১২,২৬,১৬,৫৯৯
অনিশুবা দোজ
৪,৮৭,৮৮,৯৭০
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৮,৩৩,৩৮,৭৪৭
অনিশুবা দোজ
৪,১৯,৭৯,৮৭১
অপুনবা
৫৮,২৫,৪৯,৫৯৫
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি স্কোপ পাকথোক চাউথোকহন্নবা হোৎনরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪৪,১৫৭ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,১৬,৮০,৬২৬ দা হেনগৎহনখ্রে (লাইচৎ অসি হৌরকপদগী হৌনা)।
মসিনা মরম ওইদুনা ভারতকী রিকভরী রেৎ অসি মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা ৯৭.৬৩%দা লৈখি।
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা লেপ্তনা অমসুং পুন্না হোৎনবনা হৌজিক নোংমগী ওইনা থেংনবা অনৌবা কেসশিং অসি থংনা-থংননা নুমিৎ য়াংখৈ-মঙা অসিদা ৫০,০০০দগী হন্থবা ত্রেন্দ অমদা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৫,০৭২ রিপোর্ত তৌরকখি, মসি হৌখিবা নুমিৎ ১৬০ অসিদা খ্বাইদগী তাবা ওইখি।
রিকভরীশিং ৱাংবা অমসুং অনৌবা কেসশিংগী মশিং হন্থবা অসিনা এক্তিব কেসলোদ অসি ৩,৩৩,৯২৪ দা হন্থহনবা ঙমখি মসি নুমিৎ ১৫৫নি অসিদা খ্বাইদগী হন্থবা ওইখি। হৌজিক্কী ওইনা লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ১.০৩% খক্তনা এক্তিব কেসশিং ওইরি মসি মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী হন্থবা ওইখি।
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী মখা তানা হেনগৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না তেস্ত ১২,৯৫,১৬০ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫০.৭৫ (৫০,৭৫,৫১,৩৯৯) তৌখ্রে।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৯১% দা লৈদুনা হৌজিক হৌখিবা নুমিৎ ৫৯নি অসিদা ৩%দগী হন্থনা লৈরি। নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেৎ অসিসু ১.৯৪%দা লৈখি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি হৌখিবা নুমিৎ ২৮নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা থংনা-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৭৭ অসিদনা ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1748170
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেৎ
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন কোতি ৫৭.০৫ হেন্না কাপথোকখ্রে
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা শিজিন্নদবা ভেক্সিন দোজ কোতি ৩.৪৪ হেন্না হৌজিকসু লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিন কাপ্পগী খোঙজেল য়াংখৎনবা অমসুং স্কোপ চাউথোক্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সালাইজেসনগী অনৌবা ফেজ ২০২১গী জুনগী ২১দগী হৌখ্রবনি। ভেক্সিনেসনগী দ্রাইব অসি নিংথিনা থৌরাং তৌবা ঙম্নবা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন অসিবু পরিং অমদা পুরক্নবা ভেক্সিনবু হেন্না ফংহনবা, রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিনশিং হান্ননা য়েংশিনবগী থবক কন্না হোৎনরি।
লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবগী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা মতেং পাংলি। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী য়ুনিভর্সালাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অমদা, কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা শুংলিবা ভেক্সিনশিং অসিদগী ৭৫% লৈদুনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লেম্না য়েন্থোক্কনি।
ভেক্সিন দোজ
(২০২১গী ওগস্তকী ২৩ ফাওবদা)
য়েনখ্রবা
৫৭,০৫,০৭,৭৫০
পাইপলাইন
১৩,৩৪,৬২০
হৌজিক লৈরিবা
৩,৪৪,০৬,৭২০
হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভারত সরকারগী (লেম্না) অমসুং রাজ্যশিংনা হকথেংননা লৈবা কেতগরীগী খুৎথাংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৫৭.০৫ (৫৭,০৫,০৭,৭৫০) হেন্না পীখ্রে। মখা তানা দোজ ১৩,৩৪,৬২০ পাইপলাইন্দা লৈরি।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা শিজিন্নদবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ কোতি ৩.৪৪ (৩,৪৪,০৬,৭২০) হেন্না হৌজিকসু লৈরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1748166
কো-ৱিনগী খুৎথাংদা কোবিশীল্দ অমসুং কোভাসিনগী ক্লিনিকেল ত্রাইয়েলদা শরুক য়ারিবশিংদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী দিজিতেল সর্তিফিকেত পীরি
ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্স (আই.সি.এম.আর.)না সেরম ইন্সতিত্যুৎ ওফ ইন্দিয়া (এস.আই.আই.)গা খুৎশম্নদুনা ২০২০ ওগস্ততগী কোবিশীল্দগী ফেজ I/IIগী ব্রিজিং স্তদী চৎথরি। ভারত বাইওতেক্ত ইন্তর্নেস্নেল লিমিতেৎ (বি.বি.আই.এল.)না ২০২০ নবেম্বরদগী কোভাসিনগী ফেজ III ক্লিনিকেল ত্রাইয়েলসু চৎথরি। হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়রগী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ত্রাইয়েল পার্তিসিপেন্তশিংদগী কো-ৱিনগী খুৎথাংদা দিজিতেল ভেক্সিনেসন সর্তিফিকেত পীনবগী হায়জরকপা কয়া অমা ফংলি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1748301
ত্যুবর্কুলোসিসকা লোইননা সার্স-কোব-২ নারিবা অসি নৈননবা অমসুং জিনোমিক সর্ভিলেন্সকী নেতৱার্ক শেমগৎনবা ভারতকী সাইন্তিস্তনা ব্রিক্স গ্রুপকা খুৎশম্নখ্রে
তি.বি.পেসেন্তশিংদা খরা হেন্না লুশিল্লবা কোবিদ-১৯গী ফিভমশিংনা পীরিবা ইম্পেক্ত অসি নৈননবা ব্রিক্স লৈবাকশিংগা খুৎশম্নদুনা ভারত সরকারগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্তনা সার্স-কোব-২-এন.জি.এস.-ব্রিক্স কন্সোর্তিয়ম অমসুং মল্তি সেন্ত্রিক প্রোগ্রাম পাংথোক্লি৷
সার্স-কোব-২ এন.জি.এস.-ব্রিক্স কন্সোর্তিয়ম অসি কোবিদ-১৯দা হকশেলগা মরী লৈনবা নোলেজ কা হেন্না হেনগৎহন্নবা অমসুং হকশেলগী ফলশিং ফগৎহনবদা চাওনা শরুক য়াননবা শেমখিবা ইন্তরদিসিপ্লিনরী কোলাবোরেসন অমনি৷ কন্সোর্তিয়ম অসিনা ইপিদেমিওলোজিক অমসুং বাইওইনফোর্মেতিব তুলশিং অসি মতুং তারকপদা কোবিদ-১৯ অমসুং অতোপ্পা ভাইরসশিংগী ত্রান্সমিসন দাইনামিকশিং ত্রেক্কিং তৌবদা অমসুং দাইয়েগ্নোস্তিক এসেশিংদা শিজিন্নরগনি অমসুং কন্সোর্তিয়ম অসিনসু খ্বাইদগী ফরবা জিনোমিক তেক্নোলোদীশিং শিজিন্নদুনা ক্লিনিকেল অমসুং সর্ভিলেন্স সেম্পলশিংদগী ক্লিনিকেল অমসুং পব্লিক হেল্থ রিসর্স অমসুং ইন্তরবেন্সনশিং পাংথোকহন্দুনা জিনোমিক দাতা ত্রান্সলেসন তৌবগী খোঙজেল হেনগৎহল্লগনি৷ ভারতকী তীমদা য়াওরিবশিং অদুদি নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ বাইওমেদিকেল জিনোমিক্স(প্রোফেসর অরিন্দম মাইত্রা, প্রোফেসর সৌমিত্রা দাস, দা. নিধান কে বিস্বাস), সেন্তর ফোর ফিঙ্গরপ্রিন্তিং অমসুং দাইয়েগ্নোস্তিক্স(দা. অশৱিন দলাল) অমসুং ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ সাইন্স(দা. মোহিত কে জোল্লী)নি, অদুগা অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী শরুক য়ারিবশিং অদুদি ব্রজিলগী নেস্নেল লেবোরেতরী ফোর সাইন্তিফিক কম্প্যুতেসন – এল.এন.সি.সি./এম.সি.তি.আই.(দা. অন্ন তেরেজা রিবৈরো দি বাস্কোন্সেলোস), রসিয়াগী স্কোল্কোবো ইন্সতিত্যুত ওফ সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী(প্রোফেসর জিওর্জী বেজীকিন), চাইনাগী বৈজিং ইন্সতিত্যুত ওফ জিনোমিক্স, চাইনিস একাদেমী ওফ সাইন্সেস(প্রোফেসর মিঙ্গকুন লি) অমসুং সাউথ অফ্রিকাগী য়ুনিভর্সিতী ওফ ক্বাজুলু-নতাল(প্রোফেসর তুলিও দি ওলিবৈরা)না কন্সোর্তিয়ম অসিদা শরুক য়ারগনি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1748265
মরুওইবা ত্বীৎশিং