PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
22 AUG 2021 1:43PM by PIB Delhi
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crossed 58 Cr landmark
More than 52 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate (97.57%) at its highest since March 2020
30,948 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,53,398) lowest in 152 days
Active cases constitute 1.09% of total cases; lowest since March 2020
Daily Positivity Rate (1.95%) less than 3% for last 27 days
India’s cumulative vaccination coverage crossed the 58 Crore landmark yesterday. With the administration of 52,23,612 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 58.14 Cr (58,14,89,377) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 64,39,411 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,53,366
2nd Dose
82,10,206
FLWs
1st Dose
1,83,03,885
2nd Dose
1,25,60,909
Age Group 18-44 years
1st Dose
21,63,66,206
2nd Dose
1,93,27,127
Age Group 45-59 years
1st Dose
12,24,63,403
2nd Dose
4,87,01,565
Over 60 years
1st Dose
8,32,68,790
2nd Dose
4,19,33,920
Total
58,14,89,377
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 38,487 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,16,36,469.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.57%, the highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for fifty-six consecutive days now.
30,948 new cases were reported in the last 24 hours.
High recoveries and a low number of new cases have subsided the Active Caseload to 3,53,398 which is at its lowest in 152 days. Active cases presently form only 1.09% of the country's total Positive Cases which is the lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 15,85,681 tests being conducted. India has so far conducted over 50.62 Cr (50,62,56,239) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.00% remains less than 3% for the last 58 days now. The Daily Positivity rate stands at 1.95%. The daily Positivity rate has remained below 3% for the last 27 days and below 5% for 76 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1747965
Important Tweets

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
22 AUG 2021 1:43PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসদ দ্রাইব অসিগী মখাতা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৫৮.১৪ কাপথোকখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতনা অনৌবা কেস ৩০,৯৪৮ লৈরি
• হৌজিক লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ১.০৯%নি; মার্চ ২০২০দগী খ্বায়দী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,৫৩,৩৯৮নি, নুমিৎ ১৫২গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৫৭%নি; মার্চ ২০২০দগী খ্বায়দী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ৩৮,৪৮৭ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,১৬,৩৬,৪৬৯ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৫৮দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.০০%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৯৫% ওইরি: হৌখিবা নুমিৎ ২৭সিদা ৩%গী মখাদা লৈরি
• তেস্তিং কেপাসিতী মশক থোক্না হেনগৎহল্লে – অপুনবা তেস্ত করোর ৫০.৬২ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ কোতি ৫৮ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৫২ হেন্না কাপখ্রে
২০২০ মার্চ থাদগী হৌদুনা ঙসি ফাওবদা খ্বাইদগী ৱাংবা রিকোভরী রেত (৯৭.৫৭%) ফংবা ঙমখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩০,৯৪৮ লাকখি
নুমিৎ ১৫২নিদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৫৩,৩৯৮) লৈখ্রে
এক্তিব কেস মশিং অসি অপুনবা কেস মশিংগী ১.০৯%নি; ২০২০ মার্চ থাদগী য়েংবা মতমদা খ্বাইদগী নেম্বনি
নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (১.৯৫%) ৩%দগী তানা লৈরকখিবা নুমিৎ ২৭নি শুরে
ভারতকী অপুনবা ভেক্সিনেসন কোভরেজ ঙরাং কোতি ৫৮ লানখ্রে৷ ঙসি অয়ুক ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৫২,২৩,৬১২ কাপতুনা ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ অসি পুন্না কোতি ৫৮.১৪(৫৮,১৪,৮৯,৩৭৭) লানখ্রে৷ হায়রিবা অসি সেসন ৬৪,৩৯,৪১১দা কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৫৩,৩৬৬
অনিশুবা দোজ
৮২,১০,২০৬
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,০৩,৮৮৫
অনিশুবা দোজ
১,২৫,৬০,৯০৯
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
২১,৬৩,৬৬,২০৬
অনিশুবা দোজ
১,৯৩,২৭,১২৭
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১২,২৪,৬৩,৪০৩
অনিশুবা দোজ
৪,৮৭,০১,৫৬৫
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৮,৩২,৬৮,৭৯০
অনিশুবা দোজ
৪,১৯,৩৩,৯২০
অপুনবা
৫৮,১৪,৮৯,৩৭৭
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনৈ৷
হৌখিবা পুং ২৪দা পোসেন্ত ৩৮,৪৮৭ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,১৬,৩৬,৪৬৯দা হেনগৎহনখ্রে৷
ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৭.৫৭% ওইখ্রে, ২০২০ মার্চ থাদগী হৌদুনা য়েংবদা মসিনা খ্বাইদগী ৱাংবনি৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ য়াংখৈগা তরুক্নি শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩০,৯৪৮ লাকখি৷
লাইচৎ অসিদগী ফরকপগী চাং হেনগৎলকপা অমসুং অনৌবা কেস মশিং য়াম্না লাক্তবা অসিনা নুমিৎ ১৫২নিদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইনা এক্তিব কেসলোদ অসি ৩,৫৩,৩৯৮দা হন্থখ্রে৷ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি অপুনবা কেস মশিংগী ১.০৯% খক্তনি, মশিং অসি ২০২০গী মার্চ থাদগী য়েংবা মতমদা খ্বাইদগী নেম্বনি৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৫,৮৫,৬৮১ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৫০.৬২ হেন্না (৫০,৬২,৫৬,২৩৯) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ২.০০% ওইদুনা ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৫৮নি শুরে৷ নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ১.৯৫% ওই৷ নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ২৭নি শুরে অমসুং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ হৌজিক্তি নুমিৎ ৭৬নি শুরে৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1747965
মরুওইবা ত্বীৎশিং