হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অপদেৎ - নুমিৎ ২১৮শুবা
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৫৮গী পনখৈ লানখ্রে
ঙসি নুমিদাং পুং ৭ ফাওবদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৪৪গী ময়া কাপখ্রে
হৌজিক ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৩৩গী মীওইশিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ২৩.৫৩ হেন্না কাপখ্রে
21 AUG 2021 7:52PM by PIB Imphal
ঙসিগী নুমিংদাং পুং ৭তা ফোঙবা প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না শীংথানীংঙাই ওইবা মাইপাকপা অমদা ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৫৮ (৫৮,০৮,৫৭,৫০৫)কী পনখৈ লানখ্রে। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেজ অসি জুন ২১দগী হৌখি। নুমিদাং পুং ৭কী প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি ভেক্সিন দোজ লাখ ৪৩ (৪৩,৯২,৭৫৯) হেন্না কাপখি।
ঙসি চহি কাংলুপ ১৮-৩৩গী মীওইশিংদা অহানবা দোজ ওইনা ভেক্সিন দোজ ২০,৮৮,৫৪৭ কাপখ্রে অমসুং অনিশুবা দোজ ওইনা ভেক্সিন দোজ ৭,৩৬,৮৭০ কাপখ্রে৷ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ফেস-৩ হৌরকপদগী রাজ্য/য়ু.তি. ৩৭তা চহি কাংলুপ ১৮-৩৩গী অপুনবা মীওই ২১,৬০,৫৮,১২৩দা মখোয়গী অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ফেজ-৩ হৌখিবদগী পুন্না মীওই ১,৯২,৫৪,৯২৫ দা মখোয়গী অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
মখাদা পীরিবা তেবেল অসিনা ঙসি ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৩৩কী মীওইশিংদা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজশিং অদু উৎলি৷
মশিং
রাজ্য
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
১
এ অমসুং এন ইথৎশিং
১২১৪৫২
৪২০৯
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৫০৫৫৫৬২
৪০৪৯৬৬
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৩৯৫৪৭১
১৪৫২৫
৪
অসাম
৭৩৬৯৮২৫
৫০২১৪০
৫
বিহার
১৪৫৬৬৯২৯
১০৩৮৮৯০
৬
চান্দিগর
৪২৫৮৯৫
৩০০৮০
৭
ছত্তিসগর
৪৪৫৯০২৪
৫৪৩৬৪৪
৮
দদ্রা অমসুং নগর হভেলি
২৭৬৫১১
১২৯২৯
৯
দামন অমসুং দিয়ু
১৮২৩৭৫
১৭০২৭
১০
দিল্লী
৪৮৩২২৭০
৮৬৪৯৭৪
১১
গোৱা
৫৭৮৭৩৩
৩৯৯৯০
১২
গুজরাত
১৬২৬৬০১৯
১২৮৫৪৬৩
১৩
হরিয়ানা
৫৯৪৫২৪৫
৮১০১৪৫
১৪
হিমাচল প্রদেশ
২৬৫৮৪৫৫
৫৬৩৯৭
১৫
জম্মু কশ্মির
২২৫০৮৫৬
১১০৮০৭
১৬
ঝার্খন্দ
৪৮৬০৬৯১
৪৫৪৮৬৩
১৭
কর্নাতকা
১৩৪২৫৭৯৯
১২৮৭৯৯৮
১৮
কেরলা
৬৫৯৪৪১৮
৪৯৪০৯৯
১৯
লদাখ
৯১৫৭৩
৩৯৪৬
২০
লক্ষদীপ
২৬৩৯৫
১১২৮
২১
মধ্য প্রদেশ
১৯৭৫২৮৫৬
১৩৫৯৯৭৪
২২
মহারাস্ত্র
১৬০০৪৫৬৯
১৪৩০৫৪৩
২৩
মনিপুর
৬০৪৭৪৪
২০৪২০
২৪
মেঘালয়
৫৫৩৯৮০
২২৩৮৮
২৫
মিজোরাম
৩৭৫২৭৬
১১০৪০
২৬
নাগালেন্দ
৩৭৭৯৪৮
১৪৫৩৯
২৭
ওরিশা
৭২৭২৮৯৭
৮৩৩২৬৪
২৮
পুদুচেরী
৩০০৯০৭
১০১৪০
২৯
পঞ্জাব
৩৭১৯৯৫৯
৩৫৮৬৮২
৩০
রাজস্থান
১৪৭১৩৪৪২
১৯০৪২৪৪
৩১
সিক্কিম
৩১৪৭৯৪
৯৬০৫
৩২
তামিল নাদু
১১৭৪৮৪৬৬
১১০৫০৭০
৩৩
তেলঙ্গনা
৬১৯৯৮৬৬
৮৯১১৪২
৩৪
ত্রিপুরা
১২১৬০৪৯
৫১০০৯
৩৫
উত্তর প্রদেশ
২৮৩৮৯৮৪১
১৮৯৬৩২৩
৩৬
উত্তরাখন্দ
৩২০৪০৭৫
২৫১৫০৭
৩৭
নোংচুপ বেঙ্গল
১০৯২৪৯৫৬
১১০৬৮১৫
অপুনবা
২১৬০৫৮১২৩
১৯২৫৪৯২৫
ভেক্সিন দোজ ৫৮,০৮,৫৭,৫০৫গী অপুনবা ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি মখাদা পীরিবা অসুম্না পোপুলেসন প্রাইওরিতী গ্রুপশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা খাইদোকখি।
অপুনবা ভেক্সিন দোজকী কভরেজ
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
অহানবা দোজ
১০৩৫৩২৭১
১৮৩০৩০৭৪
২১৬০৫৮১২৩
১২২৩৮৩৯০০
৮৩২৩২৯১৯
৪৫০৩৩১২৮৭
অনিশুবা দোজ
৮২০৬০৯৩
১২৫৫০৯০৯
১৯২৫৪৯২৫
৪৮৬২৪৭২৮
৪১৮৮৯৫৬৩
১৩০৫২৬২১৮
ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ২১৮নি শুবা নুমিৎতা (২০২১গী ওগস্ত ২১) ফাওবদা পুন্না ভেক্সিন দোজ ৪৩,৯২,৭৫৯ কাপখি৷ নুমিদাং পুং ৭ ফাওবগী প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, বেনিফিসিয়রী ২৭,৭৭,৪০৯দা অহানবা দোজ কাপখি অমসুং বেনিফিসিয়রী ১৬,১৫,৩৫০ দা অনিশুবা দোজ কাপখি৷ ঙসি নুমিদাং অথেংবদা নুমিৎ অসিগী ফাইনেল রিপোর্তশিং অদু মপুং ফারগনি৷
তাং: ওগস্ত ২১ ২০২১ (২১৮নি শুবা নুমিৎ)
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
অহানবা দোজ
৪৬৮
৩০০৪
২০৮৮৫৪৭
৪৮৩২২৫
২০২১৬৫
২৭৭৭৪০৯
অনিশুবা দোজ
১৭৫০৭
৭০৩৯৭
৭৩৬৮৭০
৫১২৫০৫
২৭৮০৭১
১৬১৫৩৫০
ভেক্সিনেসনগী থবক অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী খুদোংথিনীংঙাই ওইবা মীওই কাংলুপশিংবু কোবিদ-১৯দগী ঙাকথোক্নবা খুৎলাই অমা ওইনা মখা তানা অৱাংবা থাক্তা চাং নাইনা য়েংশিল্লগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update- Day 218
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses 58 Cr landmark milestone
Nearly 44 lakh Vaccine Doses administered today till 7 pm
More than 23.53 Cr Vaccine doses administered in the age group 18-44, so far
21 AUG 2021 7:52PM by PIB Delhi
In a significant achievement, India’s COVID-19 vaccination coverage has crossed 58 Crore (58,08,57,505) landmark milestone as per the 7 pm provisional report today. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June. More than 43 lakh (43,92,759) Vaccine Doses have been administered today, as per the 7 pm provisional report.
20,88,547 vaccine doses were administered as first dose and 7,36,870 vaccine doses given as second dose in the age group 18-44 years today. Cumulatively, 21,60,58,123 persons in the age group 18-44 years across 37 States/UTs have received their first dose and total 1,92,54,925 have received their second dose since the start of Phase-3 of the vaccination drive.
The table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S.No.
State
1st Dose
2nd Dose
1
A & N Islands
121452
4209
2
Andhra Pradesh
5055562
404966
3
Arunachal Pradesh
395471
14525
4
Assam
7369825
502140
5
Bihar
14566929
1038890
6
Chandigarh
425895
30080
7
Chhattisgarh
4459024
543644
8
Dadra & Nagar Haveli
276511
12929
9
Daman & Diu
182375
17027
10
Delhi
4832270
864974
11
Goa
578733
39990
12
Gujarat
16266019
1285463
13
Haryana
5945245
810145
14
Himachal Pradesh
2658455
56397
15
Jammu & Kashmir
2250856
110807
16
Jharkhand
4860691
454863
17
Karnataka
13425799
1287998
18
Kerala
6594418
494099
19
Ladakh
91573
3946
20
Lakshadweep
26395
1128
21
Madhya Pradesh
19752856
1359974
22
Maharashtra
16004569
1430543
23
Manipur
604744
20420
24
Meghalaya
553980
22388
25
Mizoram
375276
11040
26
Nagaland
377948
14539
27
Odisha
7272897
833264
28
Puducherry
300907
10140
29
Punjab
3719959
358682
30
Rajasthan
14713442
1904244
31
Sikkim
314794
9605
32
Tamil Nadu
11748466
1105070
33
Telangana
6199866
891142
34
Tripura
1216049
51009
35
Uttar Pradesh
28389841
1896323
36
Uttarakhand
3204075
251507
37
West Bengal
10924956
1106815
Total
216058123
19254925
The cumulative vaccination coverage of 58,08,57,505 vaccine doses is segregated based on population priority groups, as follows.
Cumulative Vaccine Dose Coverage
Healthcare workers
Frontline workers
People Aged 18-44 Years
People Aged ≥ 45 Years
People Aged ≥ 60 Years
Total
1st Dose
10353271
18303074
216058123
122383900
83232919
450331287
2nd Dose
8206093
12550909
19254925
48624728
41889563
130526218
As on Day-218of the vaccination drive (21stAugust, 2021), total 43,92,759 vaccine doses were given. 27,77,409 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 16,15,350 beneficiaries received 2nd dose of vaccine as per the provisional report till 7 P.M. Final reports would be completed for the day by late tonight.
Date: 21stAugust, 2021 (218thDay)
Healthcare workers
Frontline workers
People Aged 18-44 Years
People Aged ≥ 45 Years
People Aged ≥ 60 Years
Total
1st Dose
468
3004
2088547
483225
202165
2777409
2nd Dose
17507
70397
736870
512505
278071
1615350
The vaccination exercise as a tool to protect the most vulnerable population groups in the country from COVID-19 continues to be regularly reviewed and monitored at the highest level.