হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অপদেৎ - নুমিৎ ২১৫শুবা
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৫৬.৫৭ হেনখ্রে
ঙসি নুমিদাং পুং ৭ ফাওবদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৩৮.৮১ হেন্না কাপখ্রে
হৌজিক ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৩৩গী মীওইশিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ২১.৬ হেন্না কাপখ্রে
18 AUG 2021 8:25PM by PIB Imphal
ঙসিগী নুমিংদাং পুং ৭তা ফোঙবা প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভারত্তা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দোজ করোর ৫৬.৫৭ (৫৬,৫৭,৩২,১২৮) হেন্না কাপখ্রে। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেজ অসি জুন ২১দগী হৌখি। নুমিদাং পুং ৭কী প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি ভেক্সিন দোজ লাখ ৩৮ (৩৮,৮১,৫৮৮) হেন্না কাপখি।
ঙসি চহি কাংলুপ ১৮-৩৩গী মীওইশিংদা অহানবা দোজ ওইনা ভেক্সিন দোজ ২৫,৯৩,৫৭১ কাপখ্রে অমসুং অনিশুবা দোজ ওইনা ভেক্সিন দোজ ৫,৭৭,১৮৩ কাপখ্রে৷ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ফেস-৩ হৌরকপদগী রাজ্য/য়ু.তি. ৩৭তা চহি কাংলুপ ১৮-৩৩গী অপুনবা মীওই ২০,৮০,৩৩,০৬১দা মখোয়গী অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং পুন্না মীওই ১,৭২,৮১,২১১দা মখোয়গী অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
মখাদা পীরিবা তেবেল অসিনা ঙসি ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৩৩কী মীওইশিংদা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজশিং অদু উৎলি৷
মশিং
রাজ্য
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
১
এ অমসুং এন ইথৎশিং
১১৯৫২৪
৩৫৫৬
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৪৯০৯১৮০
৩৮৩২২১
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৩৯২৩৬৬
১২৫১৮
৪
অসাম
৭০৬৫৫৭৫
৪৪১৩৩৮
৫
বিহার
১৪০৪৪৬৭৬
৯৪৪৮৭৮
৬
চান্দিগর
৪১৪৩৩৫
২৩৯৭৮
৭
ছত্তিসগর
৪৩৬৬২৯৫
৪৯০৯৯৪
৮
দদ্রা অমসুং নগর হভেলি
২৭৪৩৫৮
৯০৩৭
৯
দামন অমসুং দিয়ু
১৮১৬৪০
১১৪৩৭
১০
দিল্লী
৪৬১৪৭৭৯
৮০০২৩৯
১১
গোৱা
৫৭০৪৫৭
৩৬৮৪৯
১২
গুজরাত
১৫৬৮৯৭০৪
১১৬৭৩৩৬
১৩
হরিয়ানা
৫৭১৬৪৬৬
৭৩৪৮৬৪
১৪
হিমাচল প্রদেশ
২৫৬৭৯৪৫
৪২৮৩৮
১৫
জম্মু কশ্মির
২১৬৫১৭১
৯৮৭১০
১৬
ঝার্খন্দ
৪৭১৭৯৩৩
৪১০৮২০
১৭
কর্নাতকা
১২৯৬৩৮২০
১১৪২৮০৮
১৮
কেরলা
৬২৪৪৯৫১
৪৭৮৯৭০
১৯
লদাখ
৯১২৮৭
২৩৬২
২০
লক্ষদীপ
২৬২৯৮
৮৭৪
২১
মধ্য প্রদেশ
১৯১৯৭৮৫৬
১২৩৭৬১৮
২২
মহারাস্ত্র
১৫১৫৩৫৫৪
১২৮৭৮৩০
২৩
মনিপুর
৬০২৪৮২
১৫৪২০
২৪
মেঘালয়
৫৪০৬০৫
১৫৪৭৩
২৫
মিজোরাম
৩৭৩১২৯
৯৮৮৮
২৬
নাগালেন্দ
৩৭৬০৪১
১৩১৪৪
২৭
ওরিশা
৭১২৬৭৪০
৭৩০৬৭৯
২৮
পুদুচেরী
২৯৮৭২৭
৭৭১৭
২৯
পঞ্জাব
৩৪৬৭২৮১
৩০৬৪৮৩
৩০
রাজস্থান
১৪০১৮১১৫
১৭৪৬৫৪৯
৩১
সিক্কিম
৩১৩৭০৮
৭৯৩৭
৩২
তামিল নাদু
১১৪৩৯৭৮৮
৯৫৫৯৮৪
৩৩
তেলঙ্গনা
৬০১৮৩৯৬
৮৬১৪৭৪
৩৪
ত্রিপুরা
১২১১৭৩৭
৪৬৫১৬
৩৫
উত্তর প্রদেশ
২৭১৯৬৮৩৯
১৬৩৮৭২৬
৩৬
উত্তরাখন্দ
৩০৬৭৫২৬
২২১৬১০
৩৭
নোংচুপ বেঙ্গল
১০৫০৩৭৭৭
৯৪০৫৩৬
অপুনবা
২০৮০৪৩০৬১
১৭২৮১২১১
ভেক্সিন দোজ ৫৬,৫৭,৩২,১২৮গী অপুনবা ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি মখাদা পীরিবা অসুম্না পোপুলেসন প্রাইওরিতী গ্রুপশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা খাইদোকখি।
অপুনবা ভেক্সিন দোজকী কভরেজ
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
ফ্রন্তলাইন
ৱর্করশিং
চহি ১৮-৪৪গী মীওইশিং
চহি ≥ ৪৫গী মীওইশিং
চহি ≥ ৬০গী মীওইশিং
অপুনবা
অহানবা দোজ
১০৩৫১৯৪৭
১৮২৯৫০০৩
২০৮০৪৩০৬১
১২০৩৭৭১৬৩
৮২৩৯৫৪৭৩
৪৩৯৪৬২৬৪৭
অনিশুবা দোজ
৮১৫৫৩২২
১২৩৭১৫২৩
১৭২৮১২১১
৪৭৩০৪৩৩১
৪১১৫৭০৯৪
১২৬২৬৯৪৮১
ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ২১৫নি শুবা নুমিৎতা (২০২১গী ওগস্ত ১৮) ফাওবদা পুন্না ভেক্সিন দোজ ৪৮,৮১,৫৮৮ কাপখি৷ নুমিদাং পুং ৭ ফাওবগী প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, বেনিফিসিয়রী ৩৫,৮৫,৪২০দা অহানবা দোজ কাপখি অমসুং বেনিফিসিয়রী ১২,৯৬,১৬৮দা অনিশুবা দোজ কাপখি৷ ঙসি নুমিদাং অথেংবদা নুমিৎ অসিগী ফাইনেল রিপোর্তশিং অদু মপুং ফারগনি৷
তাং: ওগস্ত ১৮, ২০২১ (২১৫নি শুবা নুমিৎ)
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
ফ্রন্তলাইন
ৱর্করশিং
চহি ১৮-৪৪গী মীওইশিং
চহি ≥ ৪৫গী মীওইশিং
চহি ≥ ৬০গী মীওইশিং
অপুনবা
অহানবা দোজ
৪১৯
৩০০২
২৫৯৩৫৭১
৬৯৪৮৩৬
২৯৩৫৯২
৩৫৮৫৪২০
অনিশুবা দোজ
১৫৫২০
৫৯৫০০
৫৭৭১৮৩
৪১১৩১৫
২৩২৬৫০
১২৯৬১৬৮
ভেক্সিনেসনগী থবক অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী খুদোংথিনীংঙাই ওইবা মীওই কাংলুপশিংবু কোবিদ-১৯দগী ঙাকথোক্নবা খুৎলাই অমা ওইনা মখা তানা অৱাংবা থাক্তা চাং নাইনা য়েংশিল্লগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update- Day 215
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses 56.57 Cr
More than 48.81 lakh Vaccine Doses administered today till 7 pm
More than 22.53 Cr Vaccine doses administered in the age group 18-44, so far
18 AUG 2021 8:25PM by PIB Delhi
India has administered more than 56.57 Crore (56,57,32,128) COVID-19 Vaccine doses, as per the 7 pm provisional report today. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June. Over48 lakh (48,81,588) Vaccine Doses have been administered today, as per the 7 pm provisional report.
25,93,571vaccine doses were administered as first dose and 5,77,183vaccine doses given as second dose in the age group 18-44 years today. Cumulatively, 20,80,43,061persons in the age group 18-44 years across 37 States/UTs have received their first dose and total 1,72,81,211have received their second dose since the start of Phase-3 of the vaccination drive.
The table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S.No.
State
1st Dose
2nd Dose
1
A & N Islands
119524
3556
2
Andhra Pradesh
4909180
383221
3
Arunachal Pradesh
392366
12518
4
Assam
7065575
441338
5
Bihar
14044676
944878
6
Chandigarh
414335
23978
7
Chhattisgarh
4366295
490994
8
Dadra & Nagar Haveli
274358
9037
9
Daman & Diu
181640
11437
10
Delhi
4614779
800239
11
Goa
570457
36849
12
Gujarat
15689704
1167336
13
Haryana
5716466
734864
14
Himachal Pradesh
2567945
42838
15
Jammu & Kashmir
2165171
98710
16
Jharkhand
4717933
410820
17
Karnataka
12963820
1142808
18
Kerala
6244951
478970
19
Ladakh
91287
2362
20
Lakshadweep
26298
874
21
Madhya Pradesh
19197856
1237618
22
Maharashtra
15153554
1287830
23
Manipur
602482
15420
24
Meghalaya
540605
15473
25
Mizoram
373129
9888
26
Nagaland
376041
13144
27
Odisha
7126740
730679
28
Puducherry
298727
7717
29
Punjab
3467281
306483
30
Rajasthan
14018115
1746549
31
Sikkim
313708
7937
32
Tamil Nadu
11439788
955984
33
Telangana
6018396
861474
34
Tripura
1211737
46516
35
Uttar Pradesh
27196839
1638726
36
Uttarakhand
3067526
221610
37
West Bengal
10503777
940536
Total
208043061
17281211
The cumulative vaccination coverage of 56,57,32,128vaccine doses is segregated based on population priority groups, as follows.
Cumulative Vaccine Dose Coverage
Healthcare workers
Frontline workers
People Aged 18-44 Years
People Aged ≥ 45 Years
People Aged ≥ 60 Years
Total
1st Dose
10351947
18295003
208043061
120377163
82395473
439462647
2nd Dose
8155322
12371523
17281211
47304331
41157094
126269481
As on Day-215 of the vaccination drive (18th August, 2021), total 48,81,588vaccine doses were given. 35,85,420beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 12,96,168 beneficiaries received 2nd dose of vaccine as per the provisional report till 7 P.M. Final reports would be completed for the day by late tonight.
Date: 18th August, 2021 (215th Day)
Healthcare workers
Frontline workers
People Aged 18-44 Years
People Aged ≥ 45 Years
People Aged ≥ 60 Years
Total
1st Dose
419
3002
2593571
694836
293592
3585420
2nd Dose
15520
59500
577183
411315
232650
1296168
The vaccination exercise as a tool to protect the most vulnerable population groups in the country from COVID-19 continues to be regularly reviewed and monitored at the highest level.