মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী মন্দলনা ভারতকী ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্চ (আই.সি.এম.আর.) অমসুং স্বীতজর্লেন্দগী ফাউন্দেসন ফোর ইনোভেতিব ন্যু দাইগ্নোসিস (এফ.আই.এন.দি.) অনিগী মরক্তা তৌনবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিংগী অয়াবা পীখিবা
18 AUG 2021 4:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌরম মপু ওইদুনা পাংথোকখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলগী মীফমদা অন্তর্জাতীগী ওইবা বৈজ্ঞানিক অমদি তেক্নোলোজীদা তেংবাং পীনবা অমসুং অমগা-অমগগী মরক্তা পুক্নিং থৌগৎনবগী ফ্রেমৱর্ককী মনুংদা ভারতকী ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্চ(আই.সি.এম.আর.) অমসুং স্বীতজর্লেন্দগী ফাউন্দেসন ফোর ইনোভেতিব ন্যু দাইগ্নোসিস(এফ.আই.এন.দি.) অনিগী মরক্তা তৌনবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং অমা পুথোক্তুনা খংহনখি। এম.ও.য়ু. অসি ভারতনা ২০২১গী ফেব্রুৱারীদা খুৎয়েক পীনখিবনি।
কান্নবশিং:
এম.ও.য়ু. অসিনা অন্তর্জাতীগী ওইবা বৈজ্ঞানিক অমদি তেক্নোলোজীদা তেংবাং পীনবা অমসুং অমগা-অমগগী মরক্তা পুক্নিং থৌগৎনবগী ফ্রেমৱর্ককী মনুংদা ভারত অমসুং স্বীতজর্লেন্দ অনীগী মরক্তা লৈনবা মরী অসি হেন্না ফগৎহল্লগনি।
শেল-থুমগী ওইবা ৱাফমশিং:
আই.সি.এম.আর. না দোলর ১০০,০০০ ফাওবা ফন্দিং তৌনবা অচেৎপা ৱাফম থমখিবদা এফ.আই.এন.দি. রিক্বেস্ত ফোর প্রোপোজেল(আর.ই.পি.)দগী মশক খংলবা মফমদুগী পার্তনরশিং অমদি রিসর্চ তৌরিবশিংদা দোলর ৪০০,০০০ ফাওবগী শেনফম ফংহল্লগনি।
বেকগ্রাউন্দ:
আই.সি.এম.আর. অসিনা লৈবাক অদুগী মনুং অমদি মপানগী বাইওমেদিকেল রিসর্চশিং শৌগৎলি। এফ.আই.এন.দি. অসি কম্পনী এক্ত(ভারতকী), ২০১৩ গী সেক্সন ৮ কী মখাদা শেমখিবা মনিং তম্বা নন-প্রোফিৎকী ওইবা সংস্থান অমনি।

Cabinet
Cabinet approves the Memorandum of Understanding between the Indian Council of medical Research (ICMR), India and the Foundation for Innovative New Diagnostics (FIND), Switzerland
18 AUG 2021 4:18PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, was apprised of a Memorandum of Understanding signed between the Indian Council of Medical Research (ICMR) and Foundation for Innovative New Diagnostics (FIND), Switzerland to strengthen the relation within the framework of the international scientific and technological collaboration and to promote cooperation in fields of mutual interest. The MoU has been signed in February’2021 by India.
Benefits:
This MoU will further strengthen relations between India and the Switzerland within the framework of inter-national scientific and technological co-operation in fields of mutual-interest.
Financial Implications:
ICMR is committed to make available funding up to $100,000 USD while FIND will make available funds up to $ 400,000 USD to local partners and researchers identified through Request for proposal (RFP).
Background:
ICMR promotes biomedical research in the country through intramural and extramural research. FIND is an independent non-profit organisation created under Section 8 of the (Indian) Companies Act, 2013.