হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেত
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৫৭.৮৮ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা অমদি লনাই লায়েংশঙশিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ লাখ ৯৪ হেন্না লৈরি
18 AUG 2021 10:30AM by PIB Imphal
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙ্খৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)।
ভেক্সিন দোজ
(ওগস্ত ১৮, ২০২১দা লৈবা ফীভম)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৫৭,৮৮,৯০,১৫০
থৌরাং তৌরিবা
১৮,৬২,৫৩০
শীজিন্নখ্রবা
৫৫,১১,৬৪,৬৩২
হৌজিক লৈরিবা
৯৪,০৩,৬৩৭
হৌজিক ফাওবদা সোর্স খুদিংমক্কী খুত্থাঙদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৫৭.৮৮ (৫৭,৮৮,৯০,১৫০) হেন্না ফংহনখ্রে অমদি অতোপ্পা দোজ ১৮,৬২,৫৩০ অমগসু পীননবা থৌরাং তৌরি‍।
মসিগী মনুংদা মাঙখিবা য়াওনা পুন্না শীজিন্নখ্রবা দোজ মশিং ৫৫,১১,৬৪,৬৩২ নি (ঙসি অয়ুক পুং ৮ ফাওবদা ফংবা দেতাগী মতুং ইন্না)।
হৌজিক্কী ওইনা স্তেত/য়ু.তি. অমসুং লনাই লায়েংশঙশিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা দোজ লাখ ৯৪ (৯৪,০৩,৬৩৭) হেন্না লৈরি।

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update
More than 57.88 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 94 Lakh balance and unutilized doses still available with States/UTs and private hospitals to be administered
18 AUG 2021 10:30AM by PIB Delhi
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 18 August 2021)
SUPPLIED
57,88,90,150
PIPELINE
18,62,530
CONSUMPTION
55,11,64,635
BALANCE AVAILABLE
94,03,637
More than 57.88 crore (57,88,90,150) vaccine doses have been provided to States/UTs so far, through all sources and a further 18,62,530 doses are in the pipeline.
Of this, the total consumption including wastages is 55,11,64,635 doses (as per data available at 8 AM today).
More than 94 Lakh (94,03,637) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs and private hospitals to be administered.