হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেৎ-২১১শুবা নুমিৎ
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ কোতি ৫৪গী লেন্দমার্ক মাইলস্তোন ফংবা ঙমখ্রে
ঙসি, নুমিদাংগী পুং ৭ ফাওবদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৫২রোমগী চাং কাপখ্রে
হৌজিক ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ২১রোমগী চাংদা কাপখ্রে
14 AUG 2021 8:33PM by PIB Imphal
ঙসি নুমিদাং পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, ভারতকী অপুন্নবা কোবিদ ভেক্সিনেসন কোভরেজ কোতি ৫৪(৫৪,১৬,০৭,৩৩৮)গী লেন্দমার্ক মাইলস্তোন ফংবা ঙমখ্রে৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস জুন ২১দগদী হৌখি৷ নুমিদাং পুং ৭তা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, ঙসি ভেক্সিন দোজ লাখ ৫২(৫১,৮৩,৩৯৬)রোম কাপখ্রে৷
ঙসি চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা ভেক্সিন দোজ ২৭,৩৭,১৩০ অহানবা দোজ ওইনা কাপখ্রে অমসুং ভেক্সিন দোজ ৬,০৭,৫৯১না অনিশুবা দোজ ওইনা কাপখ্রে৷ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ফেস-৩ হেক হৌরকপদগী রাজ্য/য়ু.তি. ৩৭তা চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই পুন্না ১৯,৪৫,১৮,৬৪৬না মখোয়গী অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং মীওই পুন্না ১,৫১,১৪,৬৭৮না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷ রাজ্য মঙা মমিং ওইনা হায়রবদা মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, রাজস্থান, মহারাস্ত্র অমসুং উত্তর প্রদেসতা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা ভেক্সিন দোজ পুন্না কোতি ১ হেন্না কাপখ্রে৷ অদুগা, আন্ধ্র প্রদেশ, অসাম, ছত্তিশগর, দিল্লী, হরিয়ানা, ঝর্খন্দ, কেরলা, তেলঙ্গনা, হিমাচল প্রদেশ, ওরিশা, পঞ্জাব, উত্তরখন্দ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা কোবিদ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ ওইনা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী লাখ ১০ হেনবনা ভেক্সিন কাপখ্রে৷
মখাগী তেবেল অসিনা ঙসি ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ অদু উৎলি৷
সিরিএল নম্বর
রাজ্য
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
১
এ অমসুং এন ইথৎশিং
১১৪৭২৮
১৯৭৯
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৪৫৯৫৫০৪
৩৪৬৫৭৯
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৩৮৮০৫১
৯২১৯
৪
অসাম
৬৩৩৪৩৫২
৩৪৯৬২৪
৫
বিহার
১৩১৮৪৭৭৯
৭৮৯৮৮৮
৬
চান্দিগর্হ
৩৯২৩২০
১৭১০২
৭
ছত্তিশগর
৪২২২৭৪২
৪১৩৪৪৩
৮
দদ্রা অমসুং নগর হেভেলি
২৭০৯৬০
৪৯৮১
৯
দামন অমসুং দিয়ু
১৮০২৭৫
৭০৯৯
১০
দিল্লী
৪৩৪১৩১৩
৭১৪০৬২
১১
গোৱা
৫৫৯৫১৩
৩১১৯১
১২
গুজরেত
১৪৬৮২৫৯৬
১০১৮৫৭২
১৩
হরিয়ানা
৫৪৩১৪২৩
৬৪২৯২৫
১৪
হিমাচল প্রদেশ
২৩৮২০২৬
২৮২৯৭
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
২০৪৯১২২
৯০৬৭৫
১৬
ঝর্খন্দ
৪৪৪৪৪৩৬
৩৪৩৮০৫
১৭
কর্নতাকা
১২২৩০৯০৫
১০১৩২১২
১৮
কেরলা
৫৩৩৬৪৬৫
৪৩৩৩২৮
১৯
লদাখ
৯০৭৮৩
১২৩৯
২০
লক্সদ্বীপ
২৬১১১
৩৭৯
২১
মধ্য প্রদেশ
১৮২৪১০৯৯
১০৭৯২৪৬
২২
মহারাস্ত্র
১৩৯৫৩২১০
১১৩৩২৩৮
২৩
মনিপুর
৫৯৮৯৬৪
৯০১১
২৪
মেঘলয়
৫২৮৫০১
১২৪৫৪
২৫
মিজোরাম
৩৭০৬৩৫
৭৫৬৪
২৬
নাগালেন্দ
৩৭২৩৯০
৬৬৬৬
২৭
ওরিশা
৬৭৪৩৯৫৬
৬০৭৭৫৫
২৮
পুদুচেরী
২৯৪৪৩৫
৫২০৫
২৯
পঞ্জাব
৩১৪৫৮৬৫
২৪১১৭৩
৩০
রাজস্থান
১৩৩৩৬৪৪৫
১৫৯০৫৪৮
৩১
সিক্কিং
৩১২৩৭৮
৫১২২
৩২
তামিল নাদু
১০৮৮৯৫৭৫
৮৬৫৬৩৬
৩৩
তেলঙ্গনা
৫৮০৯৬৩৩
৮২৬৪১৮
৩৪
ত্রিপুরা
১২০৬০০২
৪২০৯৭
৩৫
উত্তর প্রদেশ
২৪৭৩০৯৯১
১৪২২৩৬০
৩৬
উত্তরখন্দ
২৮৭৭৮০৫
১৮০৪০৫
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৯৮৪৮৩৫৮
৮২২১৮১
অপুনবা
১৯৪৫১৮৬৪৬
১৫১১৪৬৭৮
পোপুলেসন প্রাইয়োরিতী গ্রুপশিংগী মতুং ইন্না কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ ৫৪,১৬,০৭,৩৩৮ অদু মখাদা তোখায়-তোখায়না লৈরে৷
কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ
হেল্থকেয়র ৱার্করশিং
ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিং
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
চহি ≥ ৪৫ মীওইশিং
চহি ≥ ৬০ মীওইশিং
অপুনবা
অহানবা দোজ
১০৩৪৮৯৬৭
১৮২৭৩৮৬৮
১৯৪৫১৮৬৪৬
১১৬৭১৬৪৫৬
৮০৮৯১৪৭৬
৪২০৭৪৯৪১৩
অনিশুবা দোজ
৮০৮৬৮৪০
১২১২৬০১৮
১৫১১৪৬৭৮
৪৫৪২৯৪৮৯
৪০১০০৯০০
১২০৮৫৭৯২৫
ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ২১১শুবা নুমিৎতা (২০২১গী ওগস্ত ১৪), ভেক্সিন দোজ পুন্না ৫১,৮৩,৩৯৬ কাপখি৷ ঙসি নুমিদাং ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, বেনিফিসরী ৩৭,১১,০৬৮না অহানবা দোজ কাপখি অমসুং বেনিফিসরী ১৪,৭২,৩২৮না অনিশুবা দোজ কাপখি৷ ঙসি নুমিদাং অথেংবদা নুমিৎ অসিগী ফাইনেল ওইবা রিপোর্তশিং অদু লোইশিল্লগনি৷
তাং: ওগস্ত ১৪, ২০২১ (২১১শুবা নুমিৎ)
হেল্থকেয়র ৱার্করশিং
ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিং
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই
চহি ≥ ৪৫ মীওইশিং
চহি ≥ ৬০ মীওইশিং
অপুনবা
অহানবা দোজ
২৫৫০
৬৫১৩
২৭৩৭১৩০
৬৮৪১০৪
২৮০৭৭১
৩৭১১০৬৮
অনিশুবা দোজ
১৬৬৭১
৬৬০১৭
৬০৭৫৯১
৫০৭৯৯২
২৭৪০৫৭
১৪৭২৩২৮
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী ফিভম শোকনিংঙাই ওইনা লৈরিবা মীওইশিংবু ঙাকথোক্নবগী খুৎলাই অমা ওইনা শিজিন্নরিবা ভেক্সিনেসন এক্সর্সাইস অসি অৱাংবা থাক্তা লেপ্পা লৈতনা পাংথোক্লগনি৷

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update- Day 211
India’s COVID-19 Vaccination Coverage achieves 54Crlandmark milestone
Nearly 52 lakh Vaccine Doses administered today till 7 pm
Nearly 21 Cr Vaccine doses administered in the age group 18-44, so far
14 AUG 2021 8:33PM by PIB Delhi
In a significant achievement, India’s Cumulative COVID Vaccination Coverage has achieved54 crore (54,16,07,338) landmark milestone, as per the 7 pm provisional report today. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June. Nearly 52 lakh (51,83,396) Vaccine Doses have been administered today, as per the 7 pm provisional report.
27,37,130vaccine doses were administered as first dose and 6,07,591vaccine doses given as second dose in the age group 18-44 years today. Cumulatively, 19,45,18,646persons in the age group 18-44 years across 37 States/UTs have received their first dose and total 1,51,14,678have received their second dose since the start of Phase-3 of the vaccination drive. Five States namely Madhya Pradesh, Gujarat, Rajasthan, Maharashtra and Uttar Pradesh have administered more than 1 Crore Cumulative Doses of COVID-19 Vaccine in the age group 18-44 years. Also, Andhra Pradesh, Assam, Chhattisgarh, Delhi, Haryana, Jharkhand, Kerala, Telangana, Himachal Pradesh, Odisha, Punjab, Uttarakhand and West Bengal have vaccinated more than 10 lakh beneficiaries of the age group 18-44 years for the first dose of COVID vaccine.
The table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S.No.
State
1st Dose
2nd Dose
1
A & N Islands
114728
1979
2
Andhra Pradesh
4595504
346579
3
Arunachal Pradesh
388051
9219
4
Assam
6334352
349624
5
Bihar
13184779
789888
6
Chandigarh
392320
17102
7
Chhattisgarh
4222742
413443
8
Dadra & Nagar Haveli
270960
4981
9
Daman & Diu
180275
7099
10
Delhi
4341313
714062
11
Goa
559513
31191
12
Gujarat
14682596
1018572
13
Haryana
5431423
642925
14
Himachal Pradesh
2382026
28297
15
Jammu & Kashmir
2049122
90675
16
Jharkhand
4444436
343805
17
Karnataka
12230905
1013212
18
Kerala
5336465
433328
19
Ladakh
90783
1239
20
Lakshadweep
26111
379
21
Madhya Pradesh
18241099
1079246
22
Maharashtra
13953210
1133238
23
Manipur
598964
9011
24
Meghalaya
528501
12454
25
Mizoram
370635
7564
26
Nagaland
372390
6666
27
Odisha
6743956
607755
28
Puducherry
294435
5205
29
Punjab
3145865
241173
30
Rajasthan
13336445
1590548
31
Sikkim
312378
5122
32
Tamil Nadu
10889575
865636
33
Telangana
5809633
826418
34
Tripura
1206002
42097
35
Uttar Pradesh
24730991
1422360
36
Uttarakhand
2877805
180405
37
West Bengal
9848358
822181
Total
194518646
15114678
The cumulative vaccination coverage of 54,16,07,338vaccine doses is segregated based on population priority groups, as follows.
Cumulative Vaccine Dose Coverage
Healthcare workers
Frontline workers
People Aged 18-44 Years
People Aged ≥ 45 Years
People Aged ≥ 60 Years
Total
1st Dose
10348967
18273868
194518646
116716456
80891476
420749413
2nd Dose
8086840
12126018
15114678
45429489
40100900
120857925
As on Day-211of the vaccination drive (14thAugust, 2021), total 51,83,396vaccine doses were given. 37,11,068beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 14,72,328beneficiaries received 2nd dose of vaccine as per the provisional report till 7 P.M. Final reports would be completed for the day by late tonight.
Date: 14thAugust, 2021 (211st Day)
Healthcare workers
Frontline workers
People Aged 18-44 Years
People Aged ≥ 45 Years
People Aged ≥ 60 Years
Total
1st Dose
2550
6513
2737130
684104
280771
3711068
2nd Dose
16671
66017
607591
507992
274057
1472328
The vaccination exercise as a tool to protect the most vulnerable population groups in the country from COVID-19 continues to be regularly reviewed and monitored at the highest level.