হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অপদেৎ
ভেক্সিনে দোজ কোতি ২৬ হেন্না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ফংহনখ্রে
ভেক্সিন দোজ কোতি ১.৫৩ হেন্না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা শিজিন্ননবা লৈরি
13 JUN 2021 11:15AM by PIB Imphal
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকি শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিনশিং লেম্না ফংহন্দুনা লাক্লি৷ অসিগীসু মথক্তা, ভারত সরকারনা ভেক্সিনশিং অসি রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা দাইরেক্ত প্রোক্যোরমেন্ত লাইনা তৌহন্দুনা লাক্লি৷ লাইচৎ অসি তেস্ত, ত্রেক, ত্রিত অমসুং কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র ইন্দুনা থেংননবা অমসুং লাকশিন্ননবগীদমক ভেক্সিন কাপথোকপা অসি ভারত সরকারগী কমপ্রিহেন্সিব স্ত্রাতিজিগী য়াম্না মরু ওইবা পিল্লর অমনি৷
২০২১গী মে ১দগী হৌদুনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী লিবরেলাইজ অমসুং এসিলিরেতেদ ফেস ৩ স্ত্রাতিজি চৎনবা হৌখ্রে৷
স্ত্রাতিজি অসিগী মখাদা, থা খুদিংগী ওইনা মেনুফেকচরর খুদিংমক্তা সেন্ত্রেল দ্রগ লেবোরেতরী(সি.দি.এল.)না ক্লিয়র তৌরবা ভেক্সিন দোজকি ৫০%দি ভারত সরকারনা লৌশিল্লগনি৷ সরকারনা লৌশিল্লিবা ভেক্সিন অসি মমাংগী মতমদা তৌখিবা মতৌ অদুগুম্না রাজ্য সরকারশিং অসিদা লেম্না ফংহল্লগনি৷
হৌজিক ফাওবদা ভারত সরকারগী(কোস্ত চেনেল ফ্রীদা) অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যোরমেন্ত কেতিগোরীগী খুৎথাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ২৬ হেন্না (২৬,৬৪,৮৪,৩৫০) ফংহনখ্রে৷
মসিগী মনুংদা মাংখিবা ভেক্সিন দোজশিং য়াওনা শিজিন্নখিবা ভেক্সিন দোজ অদু পুন্না ২৫,১২,৬৬,৬৩৭নি(ঙসি অয়ুক পুং ৮ ফাওবদা ফংখিবা দাতাগী মতুং ইন্না)৷
হৌজিক হৌজিক রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১.৫৩ হেন্না(১,৫৩,৭৯,২৩৩) শিজিন্ননবা লৈরি৷
মখাতানা, ভেক্সিন দোজ লাখ ৪ হেন্না (৪,৪৮,৭৬০) পাইপলাইনদা লৈরি অমসুং লাক্কদৌরিবা নুমিৎ ৩ অসিদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ফংলগনি৷

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update
More than 26 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 1.53 crore doses still available with States/UTs to be administered
13 JUN 2021 11:15AM by PIB Delhi
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In addition, the Govt. of India has also been facilitating direct procurement of vaccines by the States/UTs. Vaccination is an integral pillar of the comprehensive strategy of Government of India for containment and management of the pandemic, along with Test, Track, Treat and COVID Appropriate Behaviour.
Implementation of the Liberalized and Accelerated Phase-3 Strategy of Covid-19 Vaccination has started from 1st May 2021.
Under the Strategy, gin every month 50% of the total Central Drugs Laboratory (CDL) cleared vaccine doses of any manufacturer would be procured by Govt. of India. It would continue to make these doses available to the State Govts totally free of cost as was being done earlier.
More than 26 crore (26,64,84,350) vaccine doses have been provided to States/UTs so far, through Government of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
Of this, the total consumption, including wastages is 25,12,66,637 doses (as per data available at 8 AM today).
More than 1.53 crore (1,53,79,233) COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Furthermore, more than 4 lakh (4,48,760) vaccine doses are in the pipeline and will be received by the States/UTs within the next 3 days.