|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অপদেৎ- ১৪৪শুবা নুমিৎ
ভেক্সিন পুন্না কোতি ২৪রোমগী চাংদা কাপখ্রে হৌজিক ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী কোতি ৩.১৭ হেন্না ভেক্সিন কাপখ্রে ঙসিগী ওইনা নুমিদাং পুং ৭ ফাওবদা ভেক্সিন দোজ লাখ ২৫ হেন্না ভেক্সিন কাপখ্রে
08 JUN 2021 8:15PM by PIB Imphal
ঙসি নুমিদাং পুং ৭ ফাওবদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না লৈবাক অসিদা কাপখিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দোজকী অপুনবা মশিং অসি কোতি ২৩.৮৮ (২৩,৮৮,৪০,৬৩৫) য়ৌখ্রে৷
ঙসি চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী ১৩,৩২,৪৭১না অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং হায়রিবা চহি কাংলুপ অসিমক্কী বেনিফিসরী ৭৬,৭২৩না কোবিদ ভেক্সিনগী অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ফেস-৩ হেক হৌরকপদগী ঙসি ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৭কী পুন্না মীওই ৩,১৭,৩৭,৮৬৯না অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং মীওই ৩,১৬,১৩৪না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷ বিহার, দিল্লী, গুজরাত, হরিয়ানা, কর্নতাকা, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্র, রাজস্থান, তামিল নাদু, উত্তর প্রদেশ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী লাখ ১০ হেনবনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে৷
মখাগী তেবল অসিনা ঙসি ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা কোবিদ ভেক্সিন দোজ কাপখিবগী অপুনবা মশিং অদু উৎলি৷
এস. নম্বর.
রাজ্য
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
১
এ অমসুং এন ইথৎশিং
১১,৯৮৯
০
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৮৫,৩৫৬
৪৭৭
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৬৩,৮৩৬
০
৪
অসাম
৬,৮৯,৪২৯
২,১৯১
৫
বিহার
২০,৪৮,৬৮৭
২৭
৬
চান্দিগর্হ
৭৪,৩৯৭
০
৭
ছত্তিশগর
৮,৩০,১৮৮
৫
৮
দদ্রা অমসুং নগর হেভলি
৫২,৬৮১
০
৯
দামন অমসুং দিয়ু
৬৪,১৫৬
০
১০
দিল্লী
১২,১১,২১২
৩৮,৩৫৪
১১
গোৱা
৭৫,৯০৮
১,০৬৬
১২
গুজরাত
২৮,৪৫,৩৬৯
২,১৫০
১৩
হরিয়ানা
১৩,১৩,৩৪৯
৪,১৪৮
১৪
হিমাচল প্রদেশ
১,০৫,৬৪৯
০
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
২,৮৭,৯৫৯
২০,৪২২
১৬
ঝর্খন্দ
৮,০৮,৪৮৪
১৭০
১৭
কর্নতাকা
২৩,১০,০৪৬
৪,৩৫৮
১৮
কেরলা
৭,৮৯,৫১৬
৩৬৩
১৯
লদাখ
৪৯,৮১৬
০
২০
লক্সদ্বীপ
১০,৫৪৯
০
২১
মধ্য প্রদেশ
৩৫,৬০,৯৮৩
২৬,৩৩৩
২২
মহারাস্ত্র
১৮,৯৬,৬৬৮
৮৮,৪০৫
২৩
মনিপুর
৬৬,১৫০
০
২৪
মেঘলয়
৪২,৫৭৪
০
২৫
মিজোরাম
২৭,৭০৪
০
২৬
নাগালেন্দ
৫২,৩৮১
০
২৭
ওরিশা
৯,১৯,৮৯৪
২৫,৮১৮
২৮
পুদুচেরী
৪২,০০৫
০
২৯
পঞ্জাব
৪,৪২,৯৪৫
১,৩১৫
৩০
রাজস্থান
১৯,৬৭,১১৭
৬৯২
৩১
সিক্কিম
১১,৩৭২
০
৩২
তামিল নাদু
১৯,৫০,৫৭৪
৩,৮৩৬
৩৩
তেলঙ্গনা
৯,৭৪,৬৯৩
৮০৬
৩৪
ত্রিপুরা
৫৯,৪৭৬
০
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৩৫,০০,৩৪৬
৯২,৫২৫
৩৬
উত্তরখন্দ
৩,৭৫,৬০০
০
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
২১,১৮,৮১১
২,৬৭৩
অপুনবাl
৩,১৭,৩৭,৮৬৯
৩,১৬,১৩৪
কোবিদ ভেক্সিন অহানবা দোজ কাপখিবা হেল্থকেয়র ৱাকর(ঐচ.সি.দবল্যু.শিং) ৯৯,৯৫,৫৫২, অনিশুবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৮,৯১,৬৬২, অহানবা দোজ কাপখিবা ফ্রন্তলাইন ৱাকর (এফ.এল.দবল্যু.)১,৬৩,৮০,৫২১, এফ.এল.দবল্যু. ৮৭,২৬,০৭১(অনিশুবা দোজ), চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই ৩,১৭,৩৭,৮৬৯(অহানবা দোজ) অমসুং চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই ৩,১৬,১৩৪(অনিশুবা দোজ), চহি ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই ৭,২৫,৪৬,৭৬৫(অহানবা দোজ), চহি ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই ১,১৫,৩৪,৪৭৮(অনিশুবা দোজ), চহি ৬০গী মথক্তা লৈরিবা মীওই ৬,১২,৭৫,৫০৫(অহানবা দোজ) অমসুং চহি ৬০গী মথক্তা লৈরিবা মীওই ১,৯৪,৩৬,০৭৮(অনিশুবা দোজ) কাপখিবা অসিগা পুন্না মীওই ২৩,৮৮,৪০,৬৩৫না কোবিদ ভেক্সিন অসি কাপখ্রে৷
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
৯৯,৯৫,৫৫২
অনিশুবা দোজ
৬৮,৯১,৬৬২
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৬৩,৮০,৫২১
অনিশুবা দোজ
৮৭,২৬,০৭১
চহি কাংলুপ ১৪-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবশিং
অহানবা দোজ
৩,১৭,৩৭,৮৬৯
অনিশুবা দোজ
৩,১৬,১৩৪
চহি কাংলুপ ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবশিং
অহানবা দোজ
৭,২৫,৪৬,৭৬৫
অনিশুবা দোজ
১,১৫,৩৪,৪৭৮
চহি ৬০ হেনবশিং
অহানবা দোজ
৬,১২,৭৫,৫০৫
অনিশুবা দোজ
১,৯৪,৩৬,০৭৮
অপুনবা
২৩,৮৮,৪০,৬৩৫
নুমিৎদাং পুং ৭ ফাওবদা ফংলিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ১৪৪শুবা নুমিৎ ফাওবদা (২০২১গী জুন ৮), ভেক্সিন দোজ পুন্না ২৫,৫৮,৬৫২ কাপখ্রে৷ বেনিফিসরী ২২,৬৭,৮৪২না অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং বেনিফিসরী ২,৯০,৮১০না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷ নুমিৎ অসিগী অরোইবা রিপোর্তশিং অদু ঙসি অহিং অথেংব ফাওবগী মনুংদা লোইশিল্লগনি৷
তাং: জুন ৮, ২০২১( ১৪৪শুবা নুমিৎ)
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১১,৯৪০
অনিশুবা দোজ
১২,০০৬
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
৭০,৯৬৮
অনিশুবা দোজ
২৪,৩০২
চহি কাংলুপ ১৪-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবশিং
অহানবা দোজ
১৩,৩২,৪৭১
অনিশুবা দোজ
৭৬,৭২৩
চহি কাংলুপ ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবশিং
অহানবা দোজ
৬,০৬,১০৬
অনিশুবা দোজ
৮৮,৫৬৯
চহি ৬০ হেনবশিং
অহানবা দোজ
২,৪৬,৩৫৭
অনিশুবা দোজ
৮৯,২১০
অপুনবা এচিবমেন্ত
অহানবা দোজ
২২,৬৭,৮৪২
অনিশুবা দোজ
২,৯০,৮১০
লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী ফিভম শোকহনবা য়ানা লৈরিবা মীওইশিংবু কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিদগী ঙাকথোক্নবা ভেক্সিনেসনবু খুৎলাই অমা ওইনা শিজিন্নরিবা অসি অৱাংবা থাক্তা চাং নাইনা য়েংশিল্লি৷

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update- Day 144
Cumulative Vaccine Coverage close to 24 Crore
More than 3.17 Cr beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated so far
More than 25 lakh Vaccine Doses administered today till 7 pm
08 JUN 2021 8:15PM by PIB Delhi
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has reached close to 23.88 Cr (23,88,40,635) as per the 7 pm provisional report today.
13,32,471 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose and 76,723 beneficiaries of the same age group received their second dose of COVID vaccine today. Cumulatively, 3,17,37,869 persons across 37 States/UTs have received their first dose and total 3,16,134 have received their second dose since the start of Phase-3 of the vaccination drive. Bihar, Delhi, Gujarat, Haryana, Karnataka, Madhya Pradesh, Maharashtra, Rajasthan, Tamil Nadu, Uttar Pradesh and West Bengal have administered more than 10 lakh beneficiaries of the age group 18-44 years for the first dose of COVID vaccine.
The table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S.No.
State
1st Dose
2nd Dose
1
A & N Islands
11,989
0
2
Andhra Pradesh
85,356
477
3
Arunachal Pradesh
63,836
0
4
Assam
6,89,429
2,191
5
Bihar
20,48,687
27
6
Chandigarh
74,397
0
7
Chhattisgarh
8,30,188
5
8
Dadra & Nagar Haveli
52,681
0
9
Daman & Diu
64,156
0
10
Delhi
12,11,212
38,354
11
Goa
75,908
1,066
12
Gujarat
28,45,369
2,150
13
Haryana
13,13,349
4,148
14
Himachal Pradesh
1,05,649
0
15
Jammu & Kashmir
2,87,959
20,422
16
Jharkhand
8,08,484
170
17
Karnataka
23,10,046
4,358
18
Kerala
7,89,516
363
19
Ladakh
49,816
0
20
Lakshadweep
10,549
0
21
Madhya Pradesh
35,60,983
26,333
22
Maharashtra
18,96,668
88,405
23
Manipur
66,150
0
24
Meghalaya
42,574
0
25
Mizoram
27,704
0
26
Nagaland
52,381
0
27
Odisha
9,19,894
25,818
28
Puducherry
42,005
0
29
Punjab
4,42,945
1,315
30
Rajasthan
19,67,117
692
31
Sikkim
11,372
0
32
Tamil Nadu
19,50,574
3,836
33
Telangana
9,74,693
806
34
Tripura
59,476
0
35
Uttar Pradesh
35,00,346
92,525
36
Uttarakhand
3,75,600
0
37
West Bengal
21,18,811
2,673
Total
3,17,37,869
3,16,134
The total of 23,88,40,635 include 99,95,552 Healthcare Workers (HCWs) who have taken the 1st dose and 68,91,662 HCWs who have taken the 2nd dose, 1,63,80,521 Frontline Workers (FLWs) (1st dose), 87,26,071 FLWs (2nd dose), 3,17,37,869 for 18-44 years of age group (1st dose) and 3,16,134 for 18-44 years of age group (2nd dose). 7,25,46,765 for over 45 years old to 60 years old (1st Dose), 1,15,34,478 for over 45 years old to 60 years old (2nd dose), 6,12,75,505 for above 60 years (1st Dose) and 1,94,36,078 for above 60 years (2nd Dose).
HCWs
1st Dose
99,95,552
2nd Dose
68,91,662
FLWs
1st Dose
1,63,80,521
2nd Dose
87,26,071
Age Group 18-44 years
1st Dose
3,17,37,869
2nd Dose
3,16,134
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
7,25,46,765
2nd Dose
1,15,34,478
Over 60 years
1st Dose
6,12,75,505
2nd Dose
1,94,36,078
Total
23,88,40,635
As on Day-144 of the vaccination drive (8th June, 2021), total 25,58,652 vaccine doses were given. 22,67,842 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 2,90,810 beneficiaries received 2nd dose of vaccine as per the provisional report till 7 P.M. Final reports would be completed for the day by late tonight.
Date: 8th June, 2021 (144th Day)
HCWs
1stDose
11,940
2ndDose
12,006
FLWs
1stDose
70,968
2nd Dose
24,302
18-44 years
1st Dose
13,32,471
2nd Dose
76,723
45 to 60 years
1st Dose
6,06,106
2nd Dose
88,569
Over 60 years
1st Dose
2,46,357
2nd Dose
89,210
Total Achievement
1st Dose
22,67,842
2nd Dose
2,90,810
The vaccination exercise as a tool to protect the most vulnerable population groups in the country from COVID-19 continues to be regularly reviewed and monitored at the highest level.