মন্ত্রীমন্দল
সস্তেনেবল অর্বান দিবলপমেন্তগী লমদা তেংবাং পীননবা ভারত অমসুং মালদিবকী মরক্তা থম্নখিবা য়ানা ৱারোল অদু কেবিনেৎনা অয়াবা পীখ্রে
02 JUN 2021 12:56PM by PIB Imphal
সস্তেনেবল অর্বান দিবলপমেন্তগী লমদা তেংবাং পীননবা মালদিব সরকারগী নেস্নেল প্লানিং, হাউজিং অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর মন্ত্রালয় অমসুং ভারত সরকারগী হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.)গী মরক্তা শহি পীনখিবা য়ানা ৱারোল (এম.ও.য়ু.) অদু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা থৌবুরেল ওইদুনা ফমখিবা য়ুনিয়ন কেবিনেৎতা পুথোরকখ্রে৷ য়ানা ৱারোল অদু ২০২১গী ফেব্রুৱারি থাদা শহি পীনখি৷
য়ানা ৱারোল অসিগী মখাদা কোওপরেসন পীনদুনা প্রোগ্রামশিং স্ত্রাতিজাইজ তৌননবা অমসুং চৎনহন্নবা জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপ(জে.দবল্যু.জি.) অমা শেম্লগনি৷ জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপ অসি চহি অমদা অমুক্তমক মালদ্বীপ্স অমসুং ভারততা অমুক-অমুক উনরগনি৷
কান্নবশিং:
য়ানা ৱারোল অসিনা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা সস্তেনেবল অর্বান দিবলপমেন্তগী ফিল্দদা মতম কুইনা অমসুং মরা চেৎনা বাইলেতরেল কোওপরেসন পীননবা হোৎনরগনি৷ য়ানা ৱারোল অসিনা অর্বান প্লানিং, সোলিদ ৱেস্ত মেনেজমেন্ত, এফোর্দেবল হাউজিং, অর্বান গ্রীন মোবিলিতী, অর্বান মাস রেপিদ ত্রান্সপোর্ত, স্মার্ত সিতিশিং শেমগৎ শাগৎপা য়াওনা সস্তেনেবল অর্বান দিবলপমেন্তগী এরিয়াশিংদা থবক পীরবা য়াই হায়না থাজনরি৷
অকুপ্পা মরোলশিং:
য়ানা ৱারোল অসি কন্ত্রেক্তিং পার্তি অনি অসিনা শহি পীনখিবা নুমিৎ ২০২১গী ফেব্রুৱারি ২০দগী চৎনবা হৌখ্রে অমসুং মখাতানা অকক্নবা মতম থমদনা চৎনদুনা লৈখিনি৷
অর্বান প্লানিং, স্মার্ত সিতিশিং শেমগৎ-শাগৎপা, সোলিদ ৱেস্ত মেনেজমেন্ত, এফোর্দেবল হাউজিং, অর্বান গ্রীন মোবিলিতী, অর্বান মাস রেপিদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং কন্ত্রেক্তিং পার্তি অনিমক্না য়ানখিবা অতোপ্পা এরিয়াশিং য়াওনা সস্তেনেবল অর্বান দিবলপমেন্তগী ফিল্দদা ভারত-মালদ্বীপ্সনা তেক্নিকেল কোওপরেসন পীনবদা হেন্না লাইহনবা অমসুং হেন্না মরা চেৎহনবা অসিনা য়ানা ৱারোল অসিগী ওবজেক্তিবশিং ওইরি৷

Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding between India and Maldives on cooperation in the field of sustainable urban development
02 JUN 2021 12:56PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi was apprised of the Memorandum of Understanding (MoU) signed between the Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA), Government of India and Ministry of National Planning, Housing and Infrastructure, Government of Maldives on cooperation in the field of Sustainable Urban Development. The MoU was signed in February, 2021.
A Joint Working Group (JWG) will be constituted to strategize and implement programmes on cooperation under the framework of the MoU. The Joint Working Group will meet once in a year, alternately in Maldives and in India.
Benefits:
The MoU will promote strong, deep and long-term bilateral cooperation in the field of Sustainable Urban Development between the two countries.The MoU is expected to create employment in the areas of sustainable urban development including Urban Planning, Smart Cities Development, Solid waste management, Affordable housing, Urban Green Mobility, Urban Mass Rapid Transport, Smart Cities Development.
Details:
The MoU comes into effect on the date of signing by the two contracting parties i.e. 20th February, 2021 and will remain in force for indefinite period.
The objectives of the MoU are to facilitate and strengthen India-Maldives technical cooperation in the field of sustainable urban development including Urban Planning, Smart Cities Development, Solid waste management, Affordable housing, Urban Green Mobility, Urban Mass Rapid Transport, smart cities development and any other related area mutually agreed by contracting parties.