Ministry of Health and Family Welfare
Govt. of India has so far provided more than 15 crore vaccine to States/UTs Free of Cost
More than 1 crore doses are still available with the States/UTs to be administered
More than 80 Lakh doses in addition will be received by the States/UTs in the next 3 days
27 APR 2021 7:27PM by PIB Delhi
Vaccination is a crucial pillar of the five point strategy of Government of India to fight the pandemic, which includes Test, Track, Treat and COVID Appropriate Behaviour (CAB) as the other complementing and equally important containment and management measures. India launched the world’s largest Vaccination Drive on 16th Jan 2021. A Liberalised and Accelerated Phase 3 Strategy of Covid-19 Vaccination will be implemented from 1st May 2021. In its Phase-III, the National Vaccine Strategy aims at liberalised vaccine pricing and scaling up of vaccine coverage. Procurement, eligibility and administration of vaccines have been made flexible as part of the Liberalised vaccination Strategy.
Government of India has so far provided more than 15 crore vaccine doses (15,65,26,140) to States/UTs Free of Cost. Of this, the total consumption including wastages is 14,64,78,983 doses.
More than 1 crore doses (1,00,47,157) are still available with the States/UTs to be administered.
More than 80 Lakh (86,40,000) doses will be received in addition by the States/UTs in the next 3 days.
Recently some media reports quoting some government officials from Maharashtra have pointed out that the vaccines in the State are finished thereby adversely impacting the vaccination drive in the state. It is clarified that the total COVID vaccine doses received by Maharashtra as on 27th April 2021 (at 8 am) are 1,58,62,470. Of this, the total consumption including wastage (0.22%) was 1,49,39,410. Balance of 9,23,060 doses is still available with the state for administration of vaccine doses to the eligible population groups. Furthermore, 3,00,000 doses of COVID vaccine are in the pipeline for delivery in the next three days.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌজিক ফাওবদা ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন কোতি ১৫ হেন্না লেম্না য়েন্থোকখ্রে
ভোক্সিন দোস কোতি ১ হেন্না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিদা শিজিন্ননবা লৈরি
লাক্কদৌরিবা নুমিৎ ৩ অসিদা অহেনবা দোস লাখ ৮০ হেন্না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ফংলগনি
27 APR 2021 7:27PM by PIB Imphal
লাইনা-লাইচৎ অসি থেংননবা ভেক্সিন কাপথোকপা অসি ভারত সরকারগী পোইন্ত স্ত্রাতিজী মঙাগী মনুংদা য়াম্না মরু ওইবা পিল্লর অমনি৷ লাইচৎ অসিবু তেস্ত তৌবা, ত্রেক তৌবা, লাইয়েং চত্থবা অমসুং কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র(সি.এ.বি.) অসিসু য়াম্না মরু ওইবা কন্তেনমেনম্ত অমসুং মেনেজমেন্ত মিজরশিংনি৷ ভারতনা ২০২১গী জানুৱারি ১৬তা মালেম অসিগী খ্বাইদগী চাওবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব লোঞ্চ তৌখি৷ ২০২১গী মে ১দগী হৌদুনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী লিবরেলাইস অমসুং এসিলিরেতেদ ফেস ৩ স্ত্রাতিজি চৎনবা হৌরগনি৷ মসিগী ফেস-III অসিদা, নেস্নেল ভেক্সিন স্ত্রাতিজিনা ভেক্সিন প্রাইসিং অসি লিবরেলাইস তৌনবা অমসুং ভেক্সিন কবরেজ হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি৷ লিবরেলাইস ভেক্সিনেসন স্ত্রাসিজিগী শরুক অমা ওইনা ভেক্সিনশিংগী প্রোক্যোরমেন্ত, ইলিজিবিলিতী অমসুং এদমিনিস্ত্রেসন্দা ফ্লেক্সিবল ওইহনখ্রে৷
হৌজিক ফাওবদা ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোস কোতি ১৫ হেন্না (১৫,৬৫,২৬,১৪০)লেম্না য়েন্থোকখ্রে৷ মসিগী মনুংদা মাংখিবশিং য়াওনা শিজিন্নখিবা অপুনবা মশিং অসি দোস ১৪,৬৪,৭৮,৯৮৩নি৷
ভোক্সিন দোস কোতি ১ হেন্না(১,০০,৪৭,১৫৭) রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিদা শিজিন্ননবা লৈরি৷
লাক্কদৌরিবা নুমিৎ ৩ অসিদা অহেনবা দোস লাখ ৮০ হেন্না(৮৬,৪০,০০০) রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ফংলগনি৷
হন্দক্তা ইকুই কুইদ্রিঙৈদা মহারাস্ত্র সরকারগী ওফিসিয়েল খরনা রাজ্য অদুদা ভেক্সিন মরাং কাইনা লৈতবনা রাজ্য অদুদা চত্থরিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অদুদা চাওনা অকাইবা পীরে হায়না ফোংদোকখিবা লৈরে হায়না মেদিয়া রিপোর্ত খরনা পল্লি৷ ২০২১গী এপ্রিল ২৭ (অয়ুক্কী পুং ৮) ফাওবদা, মহারাস্ত্রনা ফংখিবা কোবিদ ভেক্সিনগী অপুনবা দোস অসি ১,৫৮,৬২,৪৭০নি৷ মসিগী মনুংদা, মাংখিবা(০.২২%) য়াওনা শিজিন্নখিবা অপুনবা দোস অসি ১,৪৯,৩৯,৪১০ ওইখি৷ ভেকিন অসি কাপ্পা য়ারিবা চহি কাংলুপশিং অসিদা কাপ্নবা রাজ্যদা হৌজিক লৈরিবা ভেক্সিন অসি দোস ৯,২৩,০৬০নি৷ মখাতানা লাক্কদৌরিবা নুমিৎ হুম্নি অসিদা অহেনবা কোবিদ ভেক্সিন দোস ৩,০০,০০০ য়ৌরক্লগনি৷