প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
লৈবাক অসিদা পি.এম. কেয়রসকী খুত্থাংদা পব্লিক হেলথ ফেসিলিতীদা পি.এস.এ. ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ৫৫১ লিংখৎলগনি
লৈবাক অসিগী দিস্ত্রীক্ত হেদ-ক্বাতরশিংগী সরকারগী হোস্পিতালশিংদা ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত লিংখৎলগনি
মসিগী প্লান্তশিং অসি য়ারিবমখৈ অথুবা মতমদা থবক হৌরগনি: পি.এম.
মসিগী ওক্সিজেন প্লান্তশিং অসিনা ইম্ফাল ৱেস্ত অমসুং ইম্ফাল ইস্তকী হোস্পিতালশিংদা অপনবা লৈতনা ওক্সিজেন পীরগনি
25 APR 2021 12:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা হোস্পিতালশিংদা ওক্সীজেন ফংবগী চাং হেনগৎহন্নবা হায়রিবা অসিগা মরী লৈননা পি.এম. কেয়র ফন্দনা লৈবাক অসিগী পব্লিক হেল্থ ফেসিলিতীশিংগী মনুংদা মখোয়গী শিজিন্ননবা প্রেসর স্বিং এদজোর্পসন (পি.এস.এ.) মেদিকেল ওক্সীজেন জেনেরেসন প্লান্ত ৫৫১ থম্নবা শেল থাদবগী মপুং ওইবা অয়াবা পি.এম.না প্লান্ত অসি হেক য়ারিবমখৈ অথুবা মতমদা মথৌ তৌনবা হায়রি। মহাক্না হায়খি মদুদি হায়রিবা প্লান্তশিং অসিনা দিস্ত্রীক্তকী থাক্তা মপুং ওইনা ওক্সিজেন ফংহনবগী থবক তৌগনি।
হায়রিবা কত্থোক্লবা প্লান্তশিং অসি স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং কয়া অমগী দিস্ত্রীক্ত হেদক্বাতরগী শকখঙলবা সরকারগী হোস্পিতালশিংদা লিংখৎলগনি। লৈবগী থবক হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়র মন্ত্রালয়গী খুত্থাংদা/থোংদা পাংথোক্কনি।
পি.এম. কেয়র ফন্দ অসি লৈবাক অসিদা পব্লিক হেলথ ফেসিলিতীদা অহেনবা প্রেসর স্বিং এদজোর্পসন (পি.এস.এ.) মেদিকেল ওক্সীজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৬২ হাপচিন্নবা চহি অসিগী অঙনবদা লুপা করোর ২০১.৫৮ পীখিবনি।
সরকারগী হোস্পিতালদা পি.এস.এ. ওক্সীজেন জেনেরেসন প্লান্ত লিংখৎপগী মরুওইবা পান্দমদি দিস্ত্রীক্ত হেদক্বাতরশিংদা মখা তানা পব্লিক হেলথ সিস্তেমদা মপাঙ্গল কনখৎনবা অমসুং হোস্পিতালশিং অসিদা ওক্সীজেন জেনেরেসনগী খুদোংচাবা শোইদনা পীবা ঙম্নবনি। অসিগুম্বা ওক্সীজেন জেনেরেসনগী খুদোংচাবা লৈবা অসিনা মসিগী হোস্পিতাল অমসুং দিস্ত্রীক্তশিং অসিগী নুমিৎ খুদিংগী ওইবা চংগদবা মেদিকেল ওক্সিজেন ফংহনবা ঙম্লগনি। মখা তারকপদা লিক্বিদ মেদিকেল ওক্সীজেন (এল.এম.ও.) অসিনা “তোপ অপ” অমা ওইনা ওক্সীজেন জেনেরেসন ফংহনবগী মথৌ তৌগনি। অসিগুম্বা সিস্তেম অসিনা দিস্ত্রীক্তশিংগী সরকারগী হোস্পিতালশিংদা ওক্সিজেন ফংদবগী অৱাবা লৈতবা অসি মতম শাংনা লৈরগনি অমসুং কোবিদ-১৯গী অনাবশিং অমসুং অতোপ্পা অসিগুম্বা মতেং অসিগী তঙাইফদবা লৈবা অনাবশিংদা অতৎ অখম লৈতনা ওক্সিজেন মরাং কাইনা ফংহল্লগনি।

Prime Minister's Office
551 PSA Oxygen Generation Plants to be set up in public health facilities across the country through PM CARES
Oxygen Generation Plants to be set in Government hospitals in district head-quarters across the country
These plants are to be made functional as soon as possible: PM
These oxygen plants will ensure uninterrupted supply of oxygen in hospitals at district head-quarters
25 APR 2021 12:16PM by PIB Delhi
In line with Prime Minister’s direction of boosting availability of oxygen to hospitals, the PM CARES Fund has given in-principle approval for allocation of funds for installation of 551 dedicated Pressure Swing Adsorption (PSA) Medical Oxygen Generation Plants inside public health facilities in the country. PM has directed that these plants should be made functional as soon as possible. He said that these plants will serve as a major boost to oxygen availability at the district level.
These dedicated plants will be established in identified Government hospitals in district headquarters in various States/UTs. The procurement will be done through Ministry of Health and Family Welfare.
The PM CARES Fund had earlier this year allocated Rs.201.58 crores for installation of additional 162 dedicated Pressure Swing Adsorption (PSA) Medical Oxygen Generation Plants inside public health facilities in the country
The basic aim behind establishing PSA Oxygen Generation Plants at Government hospitals in the district headquarters is to further strengthen the public health system and ensure that each of these hospitals has a captive oxygen generation facility. Such an in-house captive oxygen generation facility would address the day to day medical oxygen needs of these hospitals and the district. In addition, the liquid medical oxygen (LMO) would serve as a “top up” to the captive oxygen generation. Such a system will go a long way in ensuring that Government hospitals in the districts do not face sudden disruption of oxygen supplies and have access to adequate uninterrupted oxygen supply to manage the COVID-19 patients and other patients needing such support.