গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে গুজৰাটৰ গান্ধীনগৰ জিলাৰ কোলাভাড়াৰ কোভিড ডেজিগনেটেড চিকিৎসালয়ত ২৮০ পিএছএ অক্সিজেন প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰে
ৰোগীসকলে প্ৰকল্পটোৰ পৰা প্ৰতি মিনিটত ২৮০ লিটাৰ অক্সিজেন লাভ কৰিব, ইয়াৰ উপৰিও জৰুৰীকালীন অৱস্থাত ইয়াত অক্সিজেন চিলিণ্ডাৰ প্ৰদান কৰা হ’ব
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ দূৰদৰ্শী নেতৃত্বত সমগ্ৰ দেশতে এক বিশেষ অভিযান আৰম্ভ কৰা হৈছে, য’ত প্ৰধানমন্ত্ৰী কেয়াৰ্ছ ফাণ্ডৰ পৰা অক্সিজেন প্ৰদান আঁচনিৰ অংশ হিচাপে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে গুজৰাটত ১১ টা নতুন পিএছএ অক্সিজেন প্ৰকল্প স্থাপনৰ বাবে অনুমোদন জনাইছে
এই প্ৰকল্পসমূহ সোনকালেই আৰম্ভ কৰা হ’ব আৰু ইয়াত উৎপাদিত অক্সিজেনৰ অতিৰিক্ত পৰিমাণ আন ৰাজ্যলৈ পৰিবহন কৰা হ’ব
গান্ধীনগৰৰ হেলিপেড গ্ৰাউণ্ডত শীঘ্ৰে ৬০০ আই চি ইউ বিচনাৰ সুবিধা থকা এখন ১২০০ বিচনাযুক্ত চিকিৎসালয় কাৰ্যক্ষম হ’ব
24 APR 2021 4:08PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি গুজৰাটৰ গান্ধীনগৰ জিলাৰ কোলাভাড়াৰ কোভিড ডেজিগনেটেড চিকিৎসালয়ত ২৮০ পিএছএ অক্সিজেন প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰে। অক্সিজেন প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰাৰ পিছত সংবাদ মাধ্যমৰ সৈতে মত বিনিময় কৰি গৃহমন্ত্ৰীয়ে কয় যে কোলাভাড়াত ৬৬ জন ৰোগী চিকিৎসাধীন হৈ আছে যাক আজিৰ পৰা অক্সিজেনৰ সুবিধা প্ৰদান কৰা হ’ব। এই প্ৰকল্পৰ পৰা, ৰোগীসকলে প্ৰতি মিনিটত ২৮০ লিটাৰ অক্সিজেন লাভ কৰিব। ইয়াৰ উপৰিও জৰুৰীকালীন অৱস্থাত ইয়াত অক্সিজেন চিলিণ্ডাৰ প্ৰদান কৰা হ’ব যাতে ৰোগীসকলৰ কোনো অসুবিধা নহয়।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ দূৰদৰ্শী নেতৃত্বত সমগ্ৰ দেশতে এক বিশেষ অভিযান আৰম্ভ কৰা হৈছে, য’ত প্ৰধানমন্ত্ৰী কেয়াৰ্ছ ফাণ্ডৰ পৰা অক্সিজেন প্ৰদান আঁচনিৰ অংশ হিচাপে গুজৰাটত ১১ টা নতুন পিএছএ অক্সিজেন প্ৰকল্প স্থাপনৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে অনুমোদন জনাইছে। এই প্ৰকল্পসমূহ সোনকালে আৰম্ভ কৰা হ’ব আৰু ইয়াত উৎপাদিত অক্সিজেনৰ অতিৰিক্ত পৰিমাণ আন ৰাজ্যলৈ পৰিবহন কৰা হ’ব। তেওঁ কয় যে গুজৰাট এখন ঔদ্যোগিক ৰাজ্য য’ত অধিক অক্সিজেন উৎপাদন কৰা হৈছে যিয়ে আন ৰাজ্যসমূহক সহায় কৰিব।
গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী বিজয় ৰূপানি আৰু উপ-মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী নিতিন পেটেলক তেওঁৰ সংসদীয় সমষ্টিত গ্ৰাম্য নাগৰিকসকলক প্ৰদান কৰা সেৱাৰ বাবে অভিনন্দন জনাই শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ক’ৰোনাৰ প্ৰথম ঢৌৰ সময়ত তেওঁলোকে কৰা কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত তেওঁ নিশ্চিত যে এই দ্বিতীয় ঢৌত আমি ক’ৰোনাক পৰাস্ত কৰি গুজৰাটৰ লোকসকলক এই মহামাৰীৰ পৰা উলিয়াই লৈ আহিম আৰু তেওঁলোকক সুৰক্ষা দিম। কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীয়ে কয় যে টাটা ছন্স আৰু ডিআৰডিঅ’ৰ সহযোগত গান্ধী নগৰৰ হেলিপেড গ্ৰাউণ্ডত ৬০০ খন আইচিইউ বিচনাৰ সুবিধা থকা এখন ১২০০ বিচনাযুক্ত চিকিৎসালয় শীঘ্ৰেই কাৰ্যক্ষম হ’ব। তেওঁ আৰু কয় যে ইয়াৰ বাবে ইতিমধ্যে কাম আৰম্ভ হৈছে আৰু সোনকালেই জনসাধাৰণে সুবিধা লাভ কৰিব।
অনুষ্ঠানত গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী বিজয় ৰুপানি, উপ-মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী নীতিন পেটেল আৰু গান্ধীনগৰ জিলাৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকল উপস্থিত আছিল।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah inaugurated a 280 PSA Oxygen Plant at the Covid Designated Hospital at Kolavada in Gandhinagar district, Gujarat
Patients will get 280 litres of Oxygen per minute from the plant, besides Oxygen cylinders will also be provided here during emergency
A special campaign has been launched across the country under the visionary leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, in which the Central Government approved the setting up of 11 new PSA Oxygen plants in Gujarat as part of the scheme to provide oxygen from the PM Cares Fund
These plants will be commissioned soon and the surplus amount of oxygen produced here will be transported to other states
A 1200-bedded hospital with a facility of 600 ICU beds will soon be operational at the Helipad Ground in Gandhinagar
24 APR 2021 4:08PM by PIB Delhi
The Union Home Minister Shri Amit Shah inaugurated a 280 PSA Oxygen Plant at the Covid Designated Hospital at Kolavada in Gandhinagar district of Gujarat today. Talking to the media after inaugurating the Oxygen plant, the Home Minister said that 66 patients are undergoing treatment in Kolavada who will be provided Oxygen facilities from today. From this plant, patients will get 280 litres of Oxygen per minute, besides Oxygen cylinders will also beprovided here during emergency so that the patients do not have any inconvenience.
Shri Amit Shah said that a special campaign has been started across the country under the visionary leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, in which the Central Government approved the setting up of 11 new PSA Oxygen plants in Gujarat as part of the scheme to provide Oxygen from the PM Cares Fund. These plants will be commissioned soonand surplus amount of Oxygen produced here will be transported to other states. He said that Gujarat is an industrial state where more Oxygen is being produced which will help other states.
Congratulating Gujarat Chief Minister Shri Vijay Rupani and Deputy Chief Minister Shri Nitin Patel for the services provided to rural citizens in his parliamentary constituency, Shri Amit Shah said that given the hard work done by them during the first wave of Corona, he is confident that even in this second wave, we will defeat Corona and bring the people of Gujarat out of this pandemic and protect them. The Union Home Minister said that a 1200-bed hospital with a facility of 600 ICU beds will be operational soonat the Helipad Ground in Gandhinagar in collaboration with Tata Sons and DRDO. He also said that work has already started for this and soon the people will get the benefit.
Gujarat Chief Minister Shri Vijay Rupani, Deputy Chief Minister Shri Nitin Patel and senior officers of Gandhinagar district were present on the occasion.