কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
মে অমসুং জুন ২০২১দা প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্না য়োজনাগী মখাদা নফসা বেনিফিসরীশিংদা অহেনবা চেং-হৱাইশিং লেম্না য়েন্থোক্লগনি
মথংগী থা অনি হায়বদি মে অমসুং জুন ২০২১গীদমক নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত, ২০১৩ (নফসা)গী মখাদা কোল্লিবা বেনিফিসরী করোর ৮০রোমদা নফসাগী চেং-হৱাইশিংগী মথক্তা মীওই অমদা থা অমগী ওইনা কে.জি. ৫ লেম্না ফংহল্লগনি
23 APR 2021 4:02PM by PIB Imphal
লায়রবশিংদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা পীখিবা থাজবা অদুগী মতুং ইন্না ভারত সরকারনা মমাংগী “প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্ন য়োজনা (পি.এম.-জি.কে.এ.ৱাই.)”গী চপ মান্নবা মওং-মতৌগুম্না মথংগী থা অনি হায়বদি মে অমসুং জুন ২০২১গীদমক নফসাগী চেং-হৱাইশিংগী মথক্তা নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত, ২০১৩ (নফসা)গী মখাদা বেনিফিসরী করোর ৮০গী ময়া কোনশিন্দুনা মীওই অমদা থা অমগী চেং-হৱাই কে.জি. ৫ লেম্না পীনবা ৱারেপ লৌখ্রে।
অখন্নবা স্কীম (পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.)গী মখাদা নফসাগী কেতগোরী অনিমক, মমিং ওইনা পল্লবদা অন্ত্যোদয়া অন্ন য়োজনা (এ.এ.ৱাই.) অমসুং প্রাইওরিতী হাউসহোল্দরশিং (পি.ঐচ.ঐচ) অসিগী মখাদা লৈরিবা নফসাগী বেনিফিসরী করোর ৮০রোমদা নফসাগী মখাদা মখোয়না থাগী চাং নাইনা ফংলিবশিং অদুগী মথক্তা অহেনবা ওইনা মীওই অমদা থা অমগী লেম্না অহেনবা চেং-হৱাই (চেং/গেহু) কে.জি. ৫গী চাংদা পীরগনি।
ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কেন্দ্রনা পীবা তেংবাংগী শরুক ওইনা চেং হৱাইশিংগী মমল ওইনা, ইন্তরস্তেৎ ত্রান্সপোর্তেসন অসিনচিংবগী ওইনা লুপা করোর ২৬,০০০ হেনবগী অপুনবা চাদিং পুথোক্লগনি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Additional free-of-cost foodgrains to be distributed to NFSA Beneficiaries under Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana in May and June 2021
5 Kg per person per month to be provided to nearly 80 Crore beneficiaries free of cost , covered under National Food Security Act, 2013 (NFSA) over and above NFSA foodgrains for next two months i.e. May and June 2021
23 APR 2021 4:02PM by PIB Delhi
In line with Prime Minister Narendra Modi’s commitment to the poor, the Government of India has decided to allocate free-of-cost food grains @ 5 Kg per person per month to nearly 80 Crore beneficiaries covered under National Food Security Act, 2013 (NFSA) over and above NFSA foodgrains for next two months i.e. May and June 2021 on the same pattern as the earlier “Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PM-GKAY)” .
Under this special scheme (PMGKAY), around 80 Crore NFSA beneficiaries covered under both categories of NFSA, namely Antyodaya Anna Yojana (AAY) and Priority Householders (PHH), will be provided with an additional quota of free-of-cost foodgrains (Rice/Wheat) at a scale of 5 Kg per person per month, over and above their regular monthly entitlements under NFSA.
Government of India will bear full expenditure of over Rs 26,000 Crore on account of cost of food grains, intrastate transportation etc. as part of Central assistance to States/UTs.