ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବାଂଲାଦେଶ ଗସ୍ତରେ ଯିବା ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରସ୍ଥାନ ବିବୃତି
25 MAR 2021 6:11PM by PIB Bhubaneswar
ମହାମହିମ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶେଖ ହାସିନାଙ୍କ ନିମନ୍ତ୍ରଣକ୍ରମେ ମୁଁ 26-27 ମାର୍ଚ୍ଚ 2021ରେ ବାଂଲାଦେଶ ଗସ୍ତରେ ଯିବି।
ମୁଁ ଆନନ୍ଦିତ ଯେ କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ପରେ ମୋର ପ୍ରଥମ ଗସ୍ତ ଆମର ପଡ଼ୋଶୀ ବନ୍ଧୁ ରାଷ୍ଟ୍ରକୁ ହେଉଛି, ଯାହା ସହିତ ଭାରତର ନିବିଡ଼ ସାଂସ୍କୃତିକ, ଭାଷାଗତ ଏବଂ ଲୋକସମ୍ପର୍କ ରହିଛି।
ଆସନ୍ତାକାଲି ମୁଁ ବାଂଲାଦେଶର ଜାତୀୟ ଦିବସ ସମାରୋହରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବା ଲାଗି ଆଗ୍ରହୀ ଅଛି, ଏହି ଅବସରରେ ମଧ୍ୟ ବାଂଲାଦେଶର ରାଷ୍ଟ୍ରପିତା, ବଙ୍ଗବନ୍ଧୁ ଶେଖ ମୁଜିବୁର ରହମାନଙ୍କ ଜନ୍ମ ଶତାବାର୍ଷିକୀ ପାଳନ କରାଯିବ। ବଙ୍ଗବନ୍ଧୁ ବିଗତ ଶତାବ୍ଦୀର ଅନ୍ୟତମ ଶୀର୍ଷ ନେତା ଥଲେ, ଯାହାଙ୍କ ଜୀବନୀ ଓ ଆଦର୍ଶ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କୁ ଅନୁପ୍ରାଣିତ କରିଆସୁଛି। ମୁଁ ଟୁଙ୍ଗିପାଡ଼ାରେ ଥିବା ବଙ୍ଗବନ୍ଧୁଙ୍କ ସମାଧି ସ୍ଥଳ ପରିଦର୍ଶନ କରି ସେଠାରେ ତାଙ୍କ ପ୍ରତି ମୋର ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିବି।
ପୌରାଣିକ ପରମ୍ପରାର 51ଟି ଶକ୍ତିପୀଠ ମଧ୍ୟରୁ ଅନ୍ୟତମ ପ୍ରାଚୀନ ଯଶୋରେଶ୍ବରୀ କାଳୀ ମନ୍ଦିରରେ ମା’ କାଳୀଙ୍କୁ ପୂଜାର୍ଚ୍ଚନା କରିବା ଲାଗି ମଧ୍ୟ ମୁଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଆଗ୍ରହୀ ରହିଛି।
ବିଶେଷ କରି ମୁଁ ଓରାକାଣ୍ଡି ଠାରେ ମାତୁଆ ସମୁଦାୟର ପ୍ରତିନିଧିମାନଙ୍କ ସହିତ ମୋର ଆଲୋଚନା ପାଇଁ ମୁଁ ଆଗ୍ରହୀ ରହିଛି, ଏହି ସ୍ଥାନରୁ ଶ୍ରୀ ହରିଚନ୍ଦ୍ର ଠାକୁର ଜୀ ତାଙ୍କର ପବିତ୍ର ବାର୍ତ୍ତା ପ୍ରଚାର କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶେଖ ହାସିନାଙ୍କ ସହିତ ଗତବର୍ଷ ଡିସେମ୍ବରରେ ଆମର ବେଶ ଫଳପ୍ରଦ ଭର୍ଚୁଆଲ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା, ଏହାପରେ ତାଙ୍କ ସହିତ ଗୁରୁତ୍ବପୂର୍ଣ୍ଣ ଆଲୋଚନା ହେବ। ମୁଁ ମଧ୍ୟ ମହାମହିମ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଅବଦୁଲ ହମିଦଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କରିବି ଏବଂ ବାଂଲାଦେଶୀ ପ୍ରତିନିଧି ଦଳ ସହିତ ଆଲୋଚନା କରିବି।
ମୋର ଏହି ଗସ୍ତ ଶେଖ୍ ହସିନାଙ୍କ ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ସମ୍ପନ୍ନ ନେତୃତ୍ବରେ ବାଂଲାଦେଶର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଅର୍ଥନୈତିକ ଓ ବିକାଶମୂଳକ ସଫଳତାର ସମର୍ଥନ ଲାଗି ନୁହେଁ ବରଂ ଏହି ସଫଳତା ପ୍ରତି ନିରନ୍ତର ସହାୟତା ପାଇଁ ଭାରତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ବ୍ୟକ୍ତ କରୁଛି। କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲାରେ ବାଂଲାଦେଶର ପ୍ରୟାସ ପ୍ରତି ମୁଁ ଭାରତର ସହାୟତା ଓ ସମର୍ଥନ ବ୍ୟକ୍ତ କରୁଛି।

Prime Minister's Office
PM's departure statement ahead of his visit to Bangladesh
25 MAR 2021 6:11PM by PIB Delhi
I will be visiting Bangladesh on 26-27 March 2021, at the invitation of Her Excellency Prime Minister Sheikh Hasina.
I am happy that my first foreign visit after the onset of the COVID-19 pandemic will be to our friendly neighbouring country, with which India shares deep cultural, linguistic and people-to-people ties.
I look forward to my participation at the National Day celebrations tomorrow, which will also commemorate the birth centenary of the Father of the Nation of Bangladesh, Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman. Bangabandhu was one of the tallest leaders of the last Century, whose life and ideals continue to inspire millions. I look forward to visiting Bangabandhu’s Samadhi in Tungipara to pay my respects to his memory.
I also look forward to offering prayers to Goddess Kali at the ancient Jashoreshwari Kali Temple, one of the 51 Shaktipeeths in the Puranic tradition.
I am particularly looking forward to my interaction with representatives of the Matua community at Orakandi, from where Sri SriHarichandra Thakur ji disseminated his pious message.
I will be having substantive discussions with Prime Minister Sheikh Hasina, following our very productive virtual meeting in December last year. I also look forward to my meeting with His Excellency President Abdul Hamid, and to interactions with other Bangladeshi dignitaries.
My visit will not only be an occasion to convey appreciation for Bangladesh’s remarkable economic and developmental strides under Prime Minister Sheikh Hasina’s visionary leadership, but also to commit India’s abiding support for these achievements. I will also express India’s support and solidarity for Bangladesh's fight against COVID-19.