ବୟନ ଶିଳ୍ପ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତୀୟ ହସ୍ତକଳା ଓ ହସ୍ତତନ୍ତ ରପ୍ତାନୀ ନିଗମ ଲିମିଟେଡକୁ ବନ୍ଦ୍‍ କରିବା ପ୍ରସ୍ତାବକୁ କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟଙ୍କ ମଞ୍ଜୁରୀ ପ୍ରଦାନ
16 MAR 2021 3:59PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ହସ୍ତକଳା ଓ ହସ୍ତତନ୍ତ ରପ୍ତାନୀ ନିଗମ ଲିମିଟେଡ (ଏଚଏଚଇଏସ୍‍) କୁ ବନ୍ଦ୍‍ କରିବା ପ୍ରସ୍ତାବକୁ ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟ ବୈଠକରେ ମଞ୍ଜୁରୀ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଏହି ନିଗମରେ ମୋଟ ୫୯ ଜଣ ସ୍ଥାୟୀ କର୍ମଚାରୀ ଏବଂ ୬ ଜଣ ପରିଚାଳନା ପ୍ରଶିକ୍ଷୁ ଅଛନ୍ତି । ସମସ୍ତ ସ୍ଥାୟୀ କର୍ମଚାରୀ ଏବଂ ମ୍ୟାନେଜମେଣ୍ଟ୍‍ ପ୍ରଶିକ୍ଷୁଙ୍କୁ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସରକାରୀ ଉଦ୍ଦ୍ୟୋଗ ବିଭାଗ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ବିଧି ବିଧାନ ଅନୁସାରେ ସ୍ୱୈଚ୍ଛିକ ଅବକାଶ ପ୍ରାପ୍ତି ଯୋଜନା (ଭିଆରଏସ)ର ଫାଇଦା ଉଠାଇବା ନିମନ୍ତେ ଅବସର ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ । ଏହି ମଞ୍ଜୁରୀ ଦ୍ୱାରା ଅଚଳ ଏବଂ ଉପାର୍ଜନ କରୁନଥିବା କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ସରକାରୀ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଋଗ୍‍ଣ ଉଦ୍ଦ୍ୟୋଗର ବେତନ ବୃଦ୍ଧିଜନିତ ଖର୍ଚ୍ଚ କାଟ କରିବା ଫଳରେ ସରକାରୀ ତହବିଲକୁ ଲାଭ ପହଞ୍ଚିବ
ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ୨୦୧୫-୧୬ ଠାରୁ ନିୟମିତ ଭାବେ ଏହିସବୁ ନିଗମ କ୍ଷତିରେ ଚାଲି ଆସୁଥିଲା ଏବଂ ନିଜର ସଞ୍ଚାଳନ ବ୍ୟୟ ବହନ କରିବା ନିମନ୍ତେ ସୁଦ୍ଧା ଏଥିରୁ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ଆୟ ଅର୍ଜନ ହୋଇପାରୁନଥିଲା । ଏହାକୁ ପୁନର୍ଜୀମିତ କରିବାର ସମ୍ଭାବନ ଖୁବ୍‍ କ୍ଷୀଣ, ତେଣୁ ଏହି ସଂସ୍ଥାକୁ ବନ୍ଦ୍‍ କରାଯିବା ଆବଶ୍ୟକ ହୋଇପଡ଼ିଥିଲା ।

Ministry of Textiles
Cabinet approves closure of Handicrafts and Handlooms Export Corporation of India Limited
16 MAR 2021 3:59PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has approved the closure of Handicrafts and Handlooms Export Corporation of India Limited (HHEC), the Corporation, a Government of India undertaking under the administrative control of the Ministry of Textiles.
There are 59 permanent employees and 6 Management Trainees serving in the Corporation. All the permanent employees and Management Trainees will be given an opportunity to avail the benefit of a Voluntary Retirement Scheme (VRS) as per norms laid down by the Department of Public Enterprises.
The approval will benefit the Government exchequer in reducing recurring expenditure on salary/wages of sick CPSE which is not in operation and earning no income.
The Corporation has been continuously incurring losses since financial year 2015-16 and not earning sufficient income to meet its running expenses. There is little scope for its revival, necessitating closure of the Company.