অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
ন্যুজ রিপোর্তিং তৌবগী মওং অসি য়াম্না চাওখৎপা মওংদা খোঙজেল য়াংনা পুরক্তুনা অমসুং মীয়ামদা-য়ুমফম ওইবা ই-পাউশিং ফোংদুনা ইন্দিয়ন অমসুং অসামিস মেদিয়া অনিমক্তা অনৌবা মপোক অমা লাক্লি: দা. জিতেন্দ্র সিংহ
15 MAR 2021 5:23PM by PIB Imphal
২০১৪ চহী অসিদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা গ্রাসরুত দেমোক্রেসীগী অনৌবা লৈমাই অমা হাংদোকখিবিনা ভারতকী পুৱারি অসিদা চহী অসি তর্নিং পোইন্ত অমা ওইখি হায়না এ.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিবেন্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেস, দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন(দোনর)গী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী(ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ফোংদোকখ্রে৷ ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ মাস কম্ম্যুনিকেসন্না শিল্লিবা “অসামদা জর্নেলিজম চহী ১৭৫ মপুং ফারকপা”হায়না মমিং থোনবা সেমিনার অমদা ৱা ঙাংলদুনা, ন্যুস রিপোর্তিং তৌবা অসিদা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্তুনা য়াম্না চাওখৎপা মওং অমদা খোঙজেল য়াংনা পুরক্তুনা অমসুং মীয়ামদা হেন্না য়ুমফম ওইবা ই-পাউশিং ফোংদুনা ইন্দিয়ন অমসুং অসামিস মেদিয়া অনিমক্তা অনৌবা মপোক অমা লাক্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ হৌখিবা চহী খরা অসিদা অসামদা ফোংলিবা ই-পাউশিং অসিগী হেদলাইনশিং অসি চাওখৎ খোঙথাংশিংগী ৱারিশিংনা হেন্না খুদম ওইনা হাইৱেজশিং অমসুং থোংশিং, অনৌবা এয়রপোর্তশিং, ইনলেন্দ ৱাতরৱেজশিং শেমগৎ শাগৎপনা ওই অমসুং এক্সত্রিমিস্ত বাইওলেন্সকী নেগেতিব ওইবা ৱারিশিং মখাতানা হেদলাইন য়াম্না হাপচিনখিদ্রে হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ফোংদোকখ্রে৷
ঐখোয়না অসামদা জর্নেলিজম চহী ১৭৫ মপুং ফারকপগী পাংথোক্কদৌরিবা থৌরম অসিদা, ইন্দিয়াসু মনিং-মখা তম্বা চহী ৭৫ মপুং ফারকপগী পাংথোক্কদৌরিবা থৌরম অসিগা পুন্না তামিন্নরি হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ফোংদোকখ্রে৷ ইন্দিয়ানা মনিং-মখা তম্বা চহী ৭৫ মপুং ফারকপগী পাংথোকপা থৌরম অসি মার্ক তৌননবগীদমক প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা পিল্লর মঙা থমখ্রে অমসুং পাংথোক্কদৌরিবা থৌরম অসি মনিং-মখা তম্নবা হোৎনবদা লান্থেংনখিবা থৌনা অদু মার্ক তৌনবা কুহ্মৈ অমা ওইগদবনি অমসুং লৈবাক অসিনা মনিং-মখা তম্বা ফংহন্নবা হোৎনবদা থৌনা লৈনা কৎথোকখিবা মীওইশিং অদুগী মরমদা খঙহন্নবা পাংথোকপা কুহ্মৈ অমা ওইগদবনি৷ সব-হেদ-ফ্রীদম স্ত্রগল, ৭৫দা লৈরিবা আইদিয়াশিং, ৭৫দা ফংলিবা এচিবমেন্তশিং, ৭৫দা পাংথোক্লিবা এক্সনশিং অমসুং ৭৫দা রিসোর্ব তৌবা হায়না মঙা থোক্না খায়দোক্কদৌরিবা কুহ্মৈ অসিগী মতাংদা পল্লদুনা, এক্সনশিং তৌহল্লিবা অসি আইদিয়াশিং অসিননি অমসুং এক্সনশিং য়াওদনা করিগুম্বা মখল অমতগী এচিবমেন্তশিং ফংবা ঙমলোই হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ফোংদোকখ্রে৷
ভারতনা কোমিতী ওফ নেসন্সতা ফ্রন্তলাইন স্তেত অমা ওইরকপা মতমদা অমসুং নোর্থ-ইস্তর্ন রিজন মরু ওইনা অসামনা মোদীগী অনৌবা ভারত অসি শেমগৎপা মতমদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌরক্তুনা লাক্কদৌরিবা চহী ২৫ অসি ভারতকী ওইনা য়াম্না মঙাল লাইবা অমসুং ইবেন্তফুল ওইবা ফেস অমা ওইরগনি হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ফোংদোকখ্রে৷ অসামগা লোইননা অসামগা লোইননা অৱাং-নোংপোক থংবা ভারতনা পুন্সিগী স্ফেয়র পুম্নমক্তা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্লগনি অমসুং ৱানা মহাক্কী ইকোনোমী অসি ফগৎহনবদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌরগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
আই.আই.এম.সি.গী দি.জি. দা. দ্বিবেদি, অসাম ত্রিবুনগী এগজিক্যুতিব ইদিতর শ্রী প্রশান্ত জ্যোতি বরুৱা, পুর্বানচল প্রহারিগী এগজিক্যুতিব ইদিতর শ্রী ভাশিস্থ নরায়ন পান্দে অমসুং মমিং লৈরবা জর্নেলিস্ত অমসুং স্তেত ইনফোর্মেসন কম্মিশনার শ্রী সমুদ্রগুপ্তা কেশ্যপ, প্রোগ্রাম অদুগী কনবেনর প্রোফেসর সস্বাতি গোস্বামি অমসুং রিজনেল হেদশিং, ফেকল্তী মেম্বরশিং অমসুং আই.আই.এম.সি.গী মহৈরোইশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি৷

Ministry of Development of North-East Region
A new renaissance is happening both in Indian and Assamese Media with news reporting turning fast to developmental and people-centric stories: Dr Jitendra Singh
15 MAR 2021 5:23PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr.Jitendra Singh said that Year 2014 was a turning point in the history of India, as it heralded a new chapter of rise of grassroots democracy under Prime Minister Narendra Modi. Addressing a seminar titled “175 Years of Journalism in Assam” organized by Indian Institute of Mass Communication, he said, a new renaissance is happening both in Indian and Assamese Media, where news reporting is undergoing a sea-change and turning fast to developmental and people-centric news. Dr Jitendra Singh said that in the last few years, headlines in the Assam media are more about developmental stories like highways and bridges, new airports, development of inland waterways and are no longer dominated by negative stories of extremist violence.
Dr Jitendra Singh said, it is a providential co-incidence that when we are celebrating 175 Years of Journalism in Assam, India is also entering into 75th year of its Independence Day celebrations. He said, Prime Minister Narendra Modi has listed five pillars for marking the celebrations of India's 75 years of Independence and said it should be a festival to mark the spirit of the freedom struggle and talk about the sacrifices of those who made it possible. Referring to the celebrations being divided in five sub-heads - Freedom struggle, Ideas at 75, Achievements at 75, Actions at 75 and Resolve at 75, Dr Jitendra Singh said, it is the Ideas that give birth to Actions and without Actions there cannot be any achievements.
Dr Jitendra Singh said, the next 25 years will be the most glorious and eventful phase, when India will become a frontline state in the Comity of Nations and the North-Eastern Region and particularly Assam will play a critical role in the rise of Modi’s New India. He said, North Eastern India with Assam at its core is on the cusp of a most modern changes in all spheres of life and Bamboo will play a vital role in rejuvenating its economy.
DG, IIMC Dr Sanjay Dwivedi, Executive Editor of Assam Tribune Shri Prashant JyotiBaruah, Executive Editor of PurvanchalPrahari Shri Vashisth Narayan Pandey and noted journalist and State Information Commissioner Shri SamudraguptaKashyap, Convenor of the programme Professor SashwatiGoswami and all the Regional heads, faculty members and students of IIMC joined the event.