ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପତ୍ର ସୂଚନା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ, ଓଡ଼ିଶାର ମୁଖ୍ୟ ଭାବେ ଦାୟିତ୍ୱ ଗ୍ରହଣ କଲେ ରାଜିନ୍ଦର ଚୌଧୁରୀ
15 MAR 2021 6:35PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ସୂଚନା ସେବା (ଆଇଆଇଏସ)ର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀ ଶ୍ରୀ ରାଜିନ୍ଦର ଚୌଧୁରୀ ପତ୍ର ସୂଚନା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ, ଓଡ଼ିଶାର ମୁଖ୍ୟ ତଥା ଅତିରିକ୍ତ ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଭାବେ ଦାୟିତ୍ୱ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି। ଦାୟିତ୍ୱ ଗ୍ରହଣ କରିବା ପରଠାରୁ ସେ ପତ୍ର ସୂଚନା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ଭୁବନେଶ୍ୱର ଏବଂ ଆଞ୍ଚଳିକ ଜନସମ୍ପର୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ, ଭୁବନେଶ୍ୱରର ମୁଖ୍ୟ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବେ। ସେ ମଧ୍ୟ ଆରଏନଆଇର ଅତିରିକ୍ତ ପ୍ରେସ ରେଜିଷ୍ଟ୍ରାର ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟଭାର ତୁଲାଇବେ।
ଏଥିପୂର୍ବରୁ ଶ୍ରୀ ଚୌଧୁରୀ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟରେ ମୁଖ୍ୟ ଗଣମାଧ୍ୟମ ଅଧିକାରୀ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିଲେ। 1997 ବ୍ୟାଚର ଆଇଆଇଏସ ଅଧିକାରୀ ଶ୍ରୀ ଚୌଧୁରୀ ଏଥିପୂର୍ବରୁ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଅଧୀନ ବିଭିନ୍ନ ବିଭାଗରେ ବହୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦପଦବୀରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିସାରିଛନ୍ତି। ସେ ପ୍ରକାଶନ ବିଭାଗର ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ, ନୂଆଦିଲ୍ଲୀସ୍ଥିତ ପତ୍ର ସୂଚନା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟରେ ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଭାବେ ମଧ୍ୟ ଦାୟିତ୍ୱ ସମ୍ପାଦନ କରିସାରିଛନ୍ତି।
ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଉପଭୋକ୍ତା ବ୍ୟାପାର, ଖାଦ୍ୟ ଓ ସାଧାରଣ ବଣ୍ଟନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଉପସଚିବ ଥିବା ସମୟରେ ଶ୍ରୀ ଚୌଧୁରୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଉପଭୋକ୍ତାଙ୍କ ସଚେତନତା ଲାଗି ବର୍ତ୍ତମାନ ବିଶେଷ ଭାବେ ଲୋକପ୍ରିୟ ହୋଇଥିବା “ଜାଗୋ ଗ୍ରାହକ ଜାଗୋ” ଅଭିଯାନ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା।
ନୂତନ ଦାୟିତ୍ୱ ଗ୍ରହଣ କରିବା ସମୟରେ ପତ୍ର ସୂଚନା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ଭୁବନେଶ୍ୱରର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀ ଓ କର୍ମଚାରୀମାନେ ଶ୍ରୀ ଚୌଧୁରୀଙ୍କୁ ସସମ୍ମାନ ସ୍ୱାଗତ ଜଣାଇଥିଲେ। ଅତିରିକ୍ତ ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟଭାର ଗ୍ରହଣ କରିବାର ପ୍ରଥମ ଦିନରେ ସେ ପତ୍ର ସୂଚନା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ / ଆଞ୍ଚଳିକ ଜନସମ୍ପର୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟର ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କ ସହିତ ଦୈନନ୍ଦିନ କାର୍ଯ୍ୟଧାରା ସମ୍ପର୍କରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ।

Ministry of Information & Broadcasting
Shri Rajinder Chaudhry assumes charge as ADG PIB Odisha Region
15 MAR 2021 6:35PM by PIB Bhubaneswar
Shri Rajinder Chaudhry, a senior officer of the Indian Information Service (IIS) on Monday assumed the charge of the Additional Director General (ADG) of Press Information Bureau (PIB), Odisha region. He will be heading both PIB Bhubaneswar and Regional Outreach Bureau (ROB), Bhubaneswar. He will also be acting as the Additional Press Registrar of RNI.
Prior to his current charge as the ADG, Shri Chaudhry was the Chief Media in the Ministry of Health and Family Welfare, Government of India. An IIS officer of 1997 batch, Shri Rajinder worked in different capacities in various departments of the Ministry of Information and Broadcasting, Government of India which include Director, Publication Division and Director, PIB New Delhi.
In the capacity of Deputy Secretary in the Ministry of Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Government of India, Shri Rajinder spearheaded the now popular campaign of “Jago Grahak Jago” on consumer awareness.
Senior officials and staff members of PIB Bhubaneswar welcomed Shri Choudhry on assumption of the new charge. He discussed various day-to-day matters with the officials of PIB/ROB on the very first day of his joining as the ADG.