Ministry of Finance
GST Revenue collection for February 2021
₹ 1,13,143 crore gross GST revenue collected in the month
Revenues for the month of February 2021 , 7% higher than the GST revenues in the same month last year
01 MAR 2021 5:33PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of February 2021 is ₹ 1,13,143 crore of which CGST is ₹ 21,092 crore, SGST is ₹ 27,273 crore, IGST is ₹ 55,253 crore (including ₹ 24,382 crore collected on import of goods) and Cess is ₹ 9,525 crore (including ₹ 660 crore collected on import of goods).
The government has settled ₹ 22,398 crore to CGST and ₹ 17,534 crore to SGST from IGST as regular settlement. In addition, Centre has also settled ₹ 48,000 crore as IGST ad-hoc settlement in the ratio of 50:50 between Centre and States/UTs. The total revenue of Centre and the States after regular settlement and ad-hoc settlement in the month of February 2021 is ₹ 67,490 crore for CGST and ₹ 68,807 crore for the SGST.
In line with the trend of recovery in the GST revenues over past five months, the revenues for the month of February 2021 are 7% higher than the GST revenues in the same month last year. During the month, revenues from import of goods was 15% higher and the revenues from domestic transaction (including import of services) are 5% higher than the revenues from these sources during the same month last year.
The GST revenues crossed ₹ 1 lakh fifth time in a row and crossed ₹ 1.1 lakh crore third time in a row post pandemic despite this being revenue collection of the month of February. This is a clear indication of the economic recovery and the impact of various measures taken by tax administration to improve compliance.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of February 2021 as compared to February 2020.
State-wise growth of GST Revenues during February 2021[1]
State
Feb-20
Feb-21
Growth
1
Jammu and Kashmir
316.17
329.89
4%
2
Himachal Pradesh
620.69
663.12
7%
3
Punjab
1,228.94
1,299.37
6%
4
Chandigarh
172.37
148.5
-14%
5
Uttarakhand
1,280.93
1,181.13
-8%
6
Haryana
5,266.43
5,589.81
6%
7
Delhi
3,834.75
3,727.46
-3%
8
Rajasthan
2,932.09
3,223.70
10%
9
Uttar Pradesh
5,775.91
5,996.62
4%
10
Bihar
1,120.50
1,127.99
1%
11
Sikkim
182.65
222.35
22%
12
Arunachal Pradesh
48.36
61.36
27%
13
Nagaland
24.93
34.83
40%
14
Manipur
37.36
32.34
-13%
15
Mizoram
24.84
21.06
-15%
16
Tripura
63.26
63.25
0%
17
Meghalaya
156.57
146.5
-6%
18
Assam
923.87
945.84
2%
19
West Bengal
3,941.54
4,334.98
10%
20
Jharkhand
2,070.87
2,321.03
12%
21
Odisha
2,790.16
3,340.57
20%
22
Chhattisgarh
2,274.41
2,453.10
8%
23
Madhya Pradesh
2,621.03
2,791.57
7%
24
Gujarat
7,215.54
8,221.23
14%
25
Daman and Diu
94.47
2.61
-97%
26
Dadra and Nagar Haveli
145.41
235.09
62%
27
Maharashtra
15,734.66
16,103.50
2%
29
Karnataka
7,413.83
7,581.45
2%
30
Goa
410.61
343.8
-16%
31
Lakshadweep
2.14
0.46
-79%
32
Kerala
1,754.12
1,806.10
3%
33
Tamil Nadu
6,426.49
7,008.21
9%
34
Puducherry
158.86
158.05
-1%
35
Andaman and Nicobar Islands
36.01
23.26
-35%
36
Telangana
3,667.13
3,636.44
-1%
37
Andhra Pradesh
2,563.33
2,652.57
3%
38
Ladakh
0
9.06
97
Other Territory
145.11
134.33
-7%
99
Centre Jurisdiction
100.14
129.03
29%
Grand Total
83,581.02
88,101.59
5%
[1] Does not include GST on import of goods

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ফেব্রৱারী ২০২১গী খোমগৎখিবা জি.এস.তি. রিভেন্যু
থা অসিদা পুন্না জি.এস.তি. রিভেন্যু লুপা করোর ১,১৩,১৪৩ খোমগৎখ্রে
২০২১গী ফেব্রুৱারী থাগী রিভেন্যুশিং অসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাগ জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংদগী ৭% হেন্না ৱাংখৎখি
01 MAR 2021 5:33PM by PIB Imphal
ফেব্রুৱারী ২০২১দা অপুনবা জি.এস.তি. রিভেন্যুগী লুপা করোর ১,১৩,১৪৩ খোমগৎখিবদা সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ২১,০৯২, এস.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ২৭,২৭৩, আই.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৫৫,২৫৩ (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ২৪,৩৮২ য়াওরগা) অমদি সেসকী লুপা করোর ৯,৫২৫ (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ৬৬০ য়াওরগা) ওইখি‍।
মহৌশাগী সেত্তলমেন্ত ওইনা সরকারনা আই.জি.এস.তি.দগী সি.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২২,৩৯৮ অমদি এস.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ১৭,৫৩৪ সেত্তল তৌখ্রে। মসিগী মথক্তা কেন্দ্রনা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী মরক্তা ৫০:৫০গী রেসিয়োদা আই.জি.এস.তি. এদ-হোক সেত্তমেন্ত ওইনা লুপা করোর ৪৮,০০০সু কেন্দ্রনা সেত্তল তৌখ্রে। কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা ২০২১গী ফেব্রুৱারী থাগী মনুংদা মহৌশাগী সেত্তলমেন্ত মতুংদা ফংখিবা অপুনবা শেনফম সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৬৭,৪৯০ অমসুং এস.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৬৮,৮০৭নি‍।
থা মঙা অসিদা জি.এস.তি. রিভেন্যু হান্নগী ফীভমদা হঙ্গৎলকপগী কুইদ্রিবা মওং অসিগা চুননা ২০২১গী ফেব্রুৱারী রিভেন্যু মমাং চহীগা য়েংনবদা ২০২১গী ফেব্রুৱারী থাদা লৈখিবা জি.এস.তি. রিভেন্যুদগী চাদা ৭% হেন্না ৱাংখি‍। থা অসিদা মমাং চহীগী চপ মান্নবা থাগা য়েংনবদা পোৎলমশিং পুশিল্লকপগী রিভেন্যু ১৫%হেনগৎখি অমদি দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনদগী লাকপা রিভেন্যু (সর্ভিস ইম্পোর্ত য়াওরগা) ৫%হেনগৎখি।
মসি ফেব্রুআরী থাদা খোমগৎখিবা রিভেন্যু ওইরবসু লাইচৎ মতুংদা জিস.এস.তি. রিভেন্যুশিং অসি থংনা-থংননা মঙারক লুপা লাখ ১ হেনখ্রে অমসুং থংনা-থংননা অহুমরক লুপা লাখ ১.১ হেনখ্রে। মসিনা শেন্মীৎলোন ফগৎলক্লে হায়বা অমদি কম্প্লাইয়েন্স হেনগৎনবা তেক্স এদমিনিস্ত্রেসননা পাইখৎখিবা তোঙান তোঙানবা খোঙথাংশিংগী শাফৈ ময়েক শেংনা উৎলি।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিদা চৎলিবা চহীসিদা থা থাগী ওইনা অপুনবা জি.এস.তি. রিভেন্যুগী ফীভম উৎলি। তেবল অসিদা ফেব্রুৱারী, ২০২০গা য়েংনবদা ফেব্রুৱারী, ২০২১দা স্তেতশিংগী জি.এস.তি. কল্লেক্সনগী চাং উৎলি।
ফেব্রুৱারী ২০২১[১] মনুংদা স্তেত-স্তেতকী লৈখিবা জি.এস.তি. রিভিন্যু হেনগৎলকপগী ফীভম
স্তেত
ফেব্রুৱারী-২০
ফেব্রুৱারী-২১
হেনগৎলকপা
১
জম্মু অমসুং কাস্মির
৩১৬.১৭
৩২৯.৮৯
৪%
২
হিমাচল প্রদেশ
৬২০.৬৯
৬৬৩.১২
৭%
৩
পঞ্জাব
১,২২৮.৯৪
১,২৯৯.৩৭
৬%
৪
চান্দিগর
১৭২.৩৭
১৪৮.৫
-১৪%
৫
উত্তরাখন্দ
১,২৮০.৯৩
১,১৮১.১৩
-৮%
৬
হরিয়ানা
৫,২৬৬.৪৩
৫,৫৮৯.৮১
৬%
৭
দিল্লী
৩,৮৩৪.৭৫
৩,৭২৭.৪৬
-৩%
৮
রাজস্থান
২,৯৩২.০৯
৩,২২৩.৭০
১০%
৯
উত্তর প্রদেশ
৫,৭৭৫.৯১
৫,৯৯৬.৬২
৪%
১০
বিহার
১,১২০.৫০
১,১২৭.৯৯
১%
১১
সিক্কিম
১৮২.৬৫
২২২.৩৫
২২%
১২
অরুনাচল প্রদেশ
৪৮.৩৬
৬১.৩৬
২৭%
১৩
নগালেন্দ
২৪.৯৩
৩৪.৮৩
৪০%
১৪
মনিপুর
৩৭.৩৬
৩২.৩৪
-১৩%
১৫
মিজোরাম
২৪.৮৪
২১.০৬
-১৫%
১৬
ত্রিপুরা
৬৩.২৬
৬৩.২৫
০%
১৭
মেঘালয়া
১৫৬.৫৭
১৪৬.৫
-৬%
১৮
অসাম
৯২৩.৮৭
৯৪৫.৮৪
২%
১৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩,৯৪১.৫৪
৪,৩৩৪.৯৮
১০%
২০
ঝার্খন্দ
২,০৭০.৮৭
২,৩২১.০৩
১২%
২১
ওরিসা
২,৭৯০.১৬
৩,৩৪০.৫৭
২০%
২২
ছতিস্গর
২,২৭৪.৪১
২,৪৫৩.১০
৮%
২৩
মধ্য প্রদেশ
২,৬২১.০৩
২,৭৯১.৫৭
৭%
২৪
গুজরাত
৭,২১৫.৫৪
৮,২২১.২৩
১৪%
২৫
দামন অমসুং দিউ
৯৪.৪৭
২.৬১
-৯৭%
২৬
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি‍
১৪৫.৪১
২৩৫.০৯
৬২%
২৭
মহারাস্ত্র
১৫,৭৩৪.৬৬
১৬,১০৩.৫০
২%
২৯
কর্নাতকা
৭,৪১৩.৮৩
৭,৫৮১.৪৫
২%
৩০
গোৱা
৪১০.৬১
৩৪৩.৮
-১৬%
৩১
লক্সদ্বীপ
২.১৪
০.৪৬
-৭৯%
৩২
কেরলা
১,৭৫৪.১২
১,৮০৬.১০
৩%
৩৩
তামিল নাদু
৬,৪২৬.৪৯
৭,০০৮.২১
৯%
৩৪
পুদুচেরী
১৫৮.৮৬
১৫৮.০৫
-১%
৩৫
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
৩৬.০১
২৩.২৬
-৩৫%
৩৬
তেলঙ্গনা
৩,৬৬৭.১৩
৩,৬৩৬.৪৪
-১%
৩৭
অন্ধ্র প্রদেশ
২,৫৬৩.৩৩
২,৬৫২.৫৭
৩%
৩৮
লদাখ
০
৯.০৬
৯৭
অতৈ তেরিতরীশিং
১৪৫.১১
১৩৪.৩৩
-৭%
৯৯
কেন্দ্রগী জুরিস্দিক্সন
১০০.১৪
১২৯.০৩
২৯%
অপুনবা
৮৩,৫৮১.০২
৮৮,১০১.৫৯
৫%
[১] দা মপান্দগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংগী জি.এস.তি. য়াওদে