শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা তামিল নাদুদা থিবা-হুম্বগী থবক চৎথখ্রে
28 FEB 2021 10:51AM by PIB Imphal
ফেব্রুৱারি ২৬, ২০২১দা ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা চেন্নাইদা মমিং লৈরবা ললোন-ইতিক্কী কাংবু অমদা থিবা-হুম্বগী থবক চৎথখ্রে। থিবা-হুম্বগী থবক অদু মফম ১১দা চৎথখি অমসুং কাংবু অসিগী তামিল নাদু, গুজরাত অমসুং কোলকাতাদা লৈবা মফম ৯দা সর্ভে পাংথোকখি। মসিগী ললোনবা কাংবু অসি তাইলশিং অমসুং সেনিতরিগী পোৎলমশিং শাবা অমসুং য়োনবগী থবক পাংথোকপনি অমসুং খা ভারত্তা তাইলগী ললোন-ইতিক্কী লুচিংবশিংনি।
থিজিনবা অদুদা মরম চাদনা তাইলশিং য়োনবা অমসুং লৈনবা থেংনখি। থিজিল্লিবা কাংবু অদুগী থবকশিংনা মরম ওইদুনা, অরোনবা ওফিসতা মরম চাদবা ত্রান্সসেক্সনশিং অমসুং ক্লাউদতা সোফৱায়রশিং লৈরম্বা থেংনখি। ত্রান্সসেক্সনশিংগী চাদা ৫০ নিয়মগী ৱাংমদা পাংথোকপা থেংনখি। মমাঙগী তর্নওভরশিং য়েংবদা, লুপা কোতি ১২০রোমগী ইনকম নমশিনবা থেংনখি। মসি কাংবু অসিনা সেল কম্পেনিশিংগী খুৎথাংদা সিয়র প্রেমিয়ম ওইনা লৈরম্বা লুপা কোতি ১০০গী ফোঙদোক্তবা ইনকমগী মথক্তনি।
হৌজিক ফাওবদা ফোঙদোক্তবা ইনকম থেংনবা লুপা কোতি ২২০ য়ৌরে। কেস ওইনা লুপা কোতি ৮.৩০ ফংখি অমসুং ফাজিল্লে।
হৌজিক থিবা-হুম্বগী থবক চৎথরি অমসুং থিজিনবা খুমাঙচাউশিল্লি।
ভোত্তরশিং হুমদুনা পুনবা শেন্না লৌরিবা থৌদাং দিপার্তমেন্তনা মপুংফানা য়েংশিল্লি। দিপার্তমেন্ত অসিনা মখা তানা তামিল নাদু অমসুং পুদুচেরিদা মরম চাদবা শেনফমশিং খোঙ্গুল লিবগী থবক পাংথোকখিগনি।

Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in Tamil Nadu
28 FEB 2021 10:51AM by PIB Delhi
The Income Tax Department conducted searches on a prominent business group located in Chennai on 26.02.2021. Search was conducted at 11 premises and surveys in 9 premises of the group in Tamil Nadu, Gujarat and Kolkata. This business group is engaged in the business of manufacture and sale of Tiles and Sanitary-ware and are leaders in Tiles business in South India.
In the course of search, unaccounted sale and purchase of tiles were detected. Due to the efforts of the search team, details of unaccounted transactions were unearthed in the secret office and the software maintained in the cloud. In fact, it was found that the transactions to the extent of 50% were out of books. Considering the previous turnover, the suppression of income may be in the range of Rs 120 crore. This is in addition to Rs 100 crore of undisclosed income introduced by the group as share premium through shell companies.
Total undisclosed income detected so far comes to Rs. 220 crore. Cash of around Rs 8.30 crore was also found and seized.
Search action is still on & investigations are in progress.
The Department is fully prepared to check and monitor the role of money in influencing voters. It remains committed to track the generation of unaccounted cash and its movement in Tami Nadu and Puducherry.