অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা গুৱাহাতি ময়াদা খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজিগী ইন্তেগ্রেতেদ বেম্বু ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত শঙ্গাখ্রে
ৱাগী মতেংদগী ললোন-ইতিক্কী খুদোংচাবশিং খঙদোক্নবা দোনর মিনিস্ত্রিনা স্তার্দ-অপশিং অমসুং অনৌবা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিং পুক্নিং থৌগৎলি: দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ
25 FEB 2021 6:31PM by PIB Imphal
দোনরগী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা), পি.এম.ও, পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসকী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি নোর্থ ইস্ত কেন এন্দ বেম্বু দিবলপমেন্ত কাউন্সিলগী কমপ্লেক্সতা খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজিগী ইন্তেগ্রেতেদ বেম্বু ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত শঙ্গাখ্রে। তুংদা মহাক্না প্লান্ত অদুগী তেক্নিসিয়ানশিং অমসুং আর্তিস্তশিংগা উনখি অমসুং অৱাং-নোংপোক্তা ৱাগী মরমদা থিজিনবা লাকপা জে অমসুং কেগী ওফিসার কাংবু অমগশু উনখি।
H4FH.jpg)
মিনিস্তরগা লোয়ন্না এন.ই.সিগী এদভাইজর, এয়র মার্সেল(পোথারবা)অঞ্জন গোগোই অমসুং সেন্তর অসিগী সি.এম.দি সাইলেন্দ্রা চৌধুরি থৌরম অদুদা শরুক য়াখি। থৌরম অদুদা তোঙান-তোঙানবা ৱাগী পোৎথোকশিং উৎখি।
তুংদা পাউগী মীফম অমদা দোক্তর জিতেন্দ্রনা হায়খি অৱাং-নোংপোক খক নত্তনা ভারত পুম্নমক্কী ওইনা কোবিদ মতুংগী শেন-থুমগী ফিবমদা ৱানা অচৌবা থৌদাং অমা লৌগনি। কোবিদ মনুংদা শেন-থুমগী ফিবম ফগৎনবা ললোন-ইতিক্কী অনৌবা খুদোংচাবশিং থিগদবনি অমসুং চহি কয়া শীজিন্নদনা লাক্লবা য়াম্লবা ৱা অৱাং-নোংপোক্কী ওইনা লৈরে অমসুং মসিনা শেন-থুম তান্নবা খুৎলায় ওইরে।
মিনিস্তরনা মখা তানা হায়খি ৱাগী তোঙান-তোঙানবা শীজিন্নফমশিং অমসুং মসিনা শাবা মমল হোঙবা পোৎথোকশিং মীয়ামদা খঙহন্নবা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল অমসুং দোনর মিনিস্ত্রিনা লৈবাক শীনবা থুংনা খোঙজং অমা পায়খৎলে অমসুং ৱাগী মতেংদগী ললোন-ইতিক্কী খুদোংচাবশিং খঙদোক্নবা স্তার্দ-অপশিং অমসুং অনৌবা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিং পুক্নিং থৌগৎলি। নোর্থ ইস্ত কেন এন্দ বেম্বু দিবলপমেন্ত কাউন্সিলগী তেক্নোলোজিগী মতেংগা লোয়ন্না জে অমসুং কেদা বেম্বু ক্লস্তর অহুম লিংখৎলগনি। হায়রিবা ক্লস্তর অহুম অসিনা অগরবতি, থুম্মোক অমসুং মৈতাল পুথোক্নবা থবক পায়খৎকনি।
দোক্তর জিতেন্দ্রনা হায়খি অৱাং-নোংপোক লমদম চাউখৎনবা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা অকনবা মিৎয়েং চঙলি অমসুং মহাক্কী লুচিং মখাদা চহি ১০০শুরবা ইন্দিয়ান ফোরেস্ত এক্তকী মখাদা ৱা অসি উমংগী পোৎথোক অমা ওইহন্দ্রে। মসিনা নহা ওইরিবা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিং ৱাগী ললোন-ইতিক য়াম্না লাইনা পাংথোকপা ঙমহল্লগনি।
মিনিস্তরনা হায়খি কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী পুশিল্লকপা অগরবতিদা ইমপোর্ত দিউতি চাদা ৩৫ রোম হেনগৎখি। মসিনা ৱানা শাবা অগরবতি পুশিল্লকপা নিংহন্নবা পোকহনগনি অমসুং প্রধান মন্ত্রী মোদীগী “অত্মানির্ভর ভারত”কী পান্দমগা লোয়ন্না লৈবাক অসিদা পোৎথোক পুথোকপা হেনগৎহনবা ঙমগনি।

Ministry of Development of North-East Region
Union Minister Dr. Jitendra Singh inaugurates the latest technology Integrated Bamboo Treatment Plant near Guwahati
MDoNER is encouraging Start-Ups and new entrepreneurs to explore business opportunities through bamboo: Dr Jitendra Singh
25 FEB 2021 6:31PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singh today inaugurated the latest technology Integrated Bamboo Treatment Plant in the premises of North East Cane and Bamboo Development Council (NECBDC). Later, he went around the Plant, interacted with technicians and artists and was also called upon by a group of officers from Jammu & Kashmir who are currently on a Bamboo Study tour of Northeast.
H4FH.jpg)
Advisor North Eastern Council (NEC) Air Marshal (Retd.) Anjan Gogoi and CMD of the Centre, Shailendra Choudhary accompanied the Minister. A display of a wide variety of bamboo products was also put up in the premises.
Later addressing a press conference , Dr. Jitendra Singh said, bamboo is going to play a lead role in the post-COVID economy, not only for Northeast but, in fact, for the whole of India. He explained this further by saying that in the post-COVID era, economic resurgence will keep looking for unexplored and alternative avenues of trade and business and it is here that the huge Bamboo reserves in the North Eastern region, which had remained underutilised for all these years, will come handy and become tool of economy generation.
Dr Jitendra Singh further revealed that in a bid to make aware about the versatile applications of bamboo and its cost-effective products, the North Eastern Council and the Ministry of DoNER have initiated a country wide drive and are also encouraging Start-Ups and new entrepreneurs to explore business opportunities through bamboo. As a part of this, he said, the Union Territory of Jammu & Kashmir will set up three Bamboo Clusters through technical knowhow and collaboration from North East Cane and Bamboo Development Council (NECBDC). Each of the three clusters will be devoted to the production of Agarbatti, baskets and charcoal respectively, he added.
Dr. Jitendra Singh said, Prime Minister Narendra Modi has given the highest priority to the growth and development of the North Eastern region and it was a path-breaking decision under his leadership to exempt home grown bamboo from the purview of the 100 year old Indian Forest Act. This will help in bringing ease of doing business in the bamboo sector for the young entrepreneurs, he said.
At the same time, during the COVID-pandemic, Dr. Jitendra Singh informed that the import duty on Agarbatti coming from other countries has been hiked to nearly 35%. This will discourage import of bamboo made Aggarbatties and encourage domestic production in keeping with Prime Minister Modi’s call for “Atma Nirbhar Bharat”.