|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগী অপদেৎ - ৩৫নি শুবা নুমিৎ
কোবিদ ১৯ বেক্সিনগী দোজ করোর ১.০৪ কাপখ্রে ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা বেক্সিন দোজ লাখ ২.৬ হেন্না কাপখ্রে; ঐচ.সি.দবল্যু. ১,৪৬,০৪৩ ঙসি অনিশুবা দোজকী বেক্সিন কাপখ্রে ফেব্রুৱারী ১৮, ২০২১দা বেক্সিন ৬,৫৮,৬৭৪ কাপখি – হৌজিক ফাওবদা বেক্সিন কাপখিবগী মশিং খ্বাইদগী ৱাংবা নুমিৎ ওইখ্রে
19 FEB 2021 7:41PM by PIB Imphal
হেল্থকিয়র অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংদা কাপখিবা কোবিদ-১৯ বেক্সিন দোজশিংগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি করোর ১.০৪ য়ৌখ্রে।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ২,২০,৮৭৭গী খুত্থাংদা বেক্সিন দোজ ১,০৪,৪৯,৯৪২ কাপখ্রে।
মসিদা অহানবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬২,৯৫,৯০৩ অমসুং অনিশুবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৭,৫৬,৯৪২ লোইননা এফ.এল.দবল্যু ৩৩,৯৭,০৯৭ (অহানবা দোজ) য়াওখি। অমরোমদনা ২০২১গী জনুৱারী ১৬তা লৈবাক শিনবা থুংনা বেক্সিনেসন দ্রাইভ রোল আউৎ তৌখি, এফ.এল.দবল্যু.গী বেক্সিনেসন্না ২০২১গী ফেব্রুৱারী ২দগী হৌখি।
ফেব্রুৱারী ১৮, ২০২১দা পুন্না বেনিফিসরী ৬,৫৮,৬৭৪দা বেক্সিন কাপখি। নুমিৎ অসিনা হৌজিক চত্থরিবা কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন দ্রাইভ অসিদা নোংমদা মশিং খ্বাইদগী ৱাংনা কাপখিবা নুমিৎ ওইখ্রে।
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অহানবা দোজ
৬২,৯৫,৯০৩
৭,৫৬,৯৪২
৩৩,৯৭,০৯৭
লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯গী বেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী কুনথ্রা-মঙাশুবা নুমিৎ অসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা পুন্না বেক্সিন দোজ ২,৬১,৯৩৫ কাপখ্রে। প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, মসিগী মনুংদা বেনিফিসরী ১,১৫,৮৯২দা অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ১,৪৬,০৪৩দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে। অরোইবা রিপোর্ত ঙসি নুমিদাং অথেংবদা মপুং ফংগনি।
ঙসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ৯,৪১৫ পাঙথোকখ্রে।
ঙসি কোবিদ বেক্সিনেসন অসি রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্তা পাঙথোকখ্রে।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৪,৪৫৩
৮৯৫
৫,৩৪৮
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৯১,১৪০
৬২,৪৫৬
৪,৫৩,৫৯৬
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৯,১৭২
৩,৫৭৫
২২,৭৪৭
৪
অসাম
১,৪০,৭২৯
৮,৬৩৭
১,৪৯,৩৬৬
৫
বিহার
৫,০৮,২৬৬
৩৩,৬৩৭
৫,৪১,৯০৩
৬
চান্দিগর
১২,১০০
৫৪৭
১২,৬৪৭
৭
ছত্তিসগর
৩,২৭,৩৩৬
১৫,৪৯২
৩,৪২,৮২৮
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৪,৪৯৩
১১৪
৪,৬০৭
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,৬৭২
১৫৩
১,৮২৫
১০
দিল্লী
২,৫২,৭৭৪
১১,৩৮৮
২,৬৪,১৬২
১১
গোৱা
১৪,২৯৪
৫৫০
১৪,৮৪৪
১২
গুজরাত
৮,১১,১৫২
২৮,০৪৭
৮,৩৯,১৯৯
১৩
হরিয়ানা
২,০৫,৫৯৬
২১,০৯৩
২,২৬,৬৮৯
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৯০,৯০৮
৬৮,০৩১
১,৫৮,৯৩৯
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১,৮৯,৮৪০
৫,২৮২
১,৯৫,১২২
১৬
ঝার্খন্দ
২,৪৫,৭১৪
১০,৫২২
২,৫৬,২৩৬
১৭
কর্নাতকা
৫,২৮,৮৮৩
৯৪,৫৭১
৬,২৩,৪৫৪
১৮
কেরেলা
৩,৯০,৬৪৮
৩১,২৫২
৪,২১,৯০০
১৯
লদাখ
৪,৪৩৬
২৯০
৪,৭২৬
২০
লক্ষদীপ
১,৮০৯
১১৫
১,৯২৪
২১
মধ্য প্রদেশ
৬,২০,১৬৫
০
৬,২০,১৬৫
২২
মহারাস্ত্র
৮,২১,৬০৩
২৬,৩৫৯
৮,৪৭,৯৬২
২৩
মনিপুর
৩৭,৩০৬
১,০৩১
৩৮,৩৩৭
২৪
মেঘালয়
২১,৬৭৪
৬০৭
২২,২৮১
২৫
মিজোরাম
১৪,২১১
২,০৭৭
১৬,২৮৮
২৬
নাগালেন্দ
১৯,৯৯১
৩,২১৮
২৩,২০৯
২৭
ওরিশা
৪,৩১,৫৯৩
৫৯,৯৪৪
৪,৯১,৫৩৭
২৮
পুদুচেরী
৮,৪৫৮
৬৩৯
৯,০৯৭
২৯
পঞ্জাব
১,১৯,৯২৯
৯,৩২৭
১,২৯,২৫৬
৩০
রাজস্থান
৭,৪৮,৫৯৮
১৫,৪৯৩
৭,৬৪,০৯১
৩১
সিক্কিম
১০,৯৪১
৬৩৭
১১,৫৭৮
৩২
তামিল নাদু
৩,২০,৪৬৭
২৩,৯৯৬
৩,৪৪,৪৬৩
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৮০,২৯৫
৭৮,০৪৬
৩,৫৮,৩৪১
৩৪
ত্রিপুরা
৮০,৯০৮
১০,৯৯৬
৯১,৯০৪
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১০,৬১,৩০৭
৬৬,৭৮৪
১১,২৮,০৯১
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,২৯,২২১
৬,২৩১
১,৩৫,৪৫২
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫,৯৪,০৬৫
৩২,৭৫১
৬,২৬,৮১৬
৩৮
অতোপ্পশিং
২,২৬,৮৫৩
২২,১৫৯
২,৪৯,০১২
অপুনবা
৯৬,৯৩,০০০
৭,৫৬,৯৪২
১,০৪,৪৯,৯৪২
রাজ্য/য়ু.তি. তরা-মাথোইদা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৭৫%দগী হেন্না অহানবা দোজকী বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি –বিহার, ত্রিপুরা, ওরিশা, লক্ষদীপ, গুজরাত, ছত্তিসগর, উত্তরাখন্দ, মধ্য প্রদেশ, ঝার্খন্দ, রাজস্থান, হিমাচল প্রদেশ, উত্তর প্রদেশনি।
নাকল অমরোমদা রাজ্য/য়ু.তি. তরেৎতা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৫০%দগী তানা অহানবা দোজ কাপখিবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মখোয় অদুদি লদাখ, তামিল নাদু, দিল্লী, পঞ্জাব, চান্দিগর, নাগালেন্দ অমসুং পুদুচেরীনি।
রাজ্য/য়ু.তি. তরা-মঙাদা রেজিস্তর তৌখিবা এফ.এল.দবল্যু.শিংগী ৪০%দগী তানা অহানবা দোজ কাপখ্রে। মখোয় অদুদি গুজরাত, রাজস্থান, মধ্য প্রদেশ, ওরিশা, দদ্রা অমসুং নাগর হবেলি, ত্রিপুরা, উত্তরাখন্দ, ঝার্খন্দ, লক্ষদীপ, হিলাচল প্রদেশ, হরিয়ানা, চত্তিসগর, জে অমসুং কে, উত্তর প্রদেশ অমসুং বিহারনি।
বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌরকখিবা রাজ্য ১০ অদুদি উত্তর প্রদেশ, কর্নাতকা, ৱেস্ত বেঙ্গল, অন্ধ্র প্রদেশ, তামিল নাদু, জম্মু অমসুং কাশ্মির, ওরিশা, ঝার্খন্দ অমসুং মধ্য প্রদেশনি।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই ৪১ হোস্পিতালদা পুখৎখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৪% ওইরি। হোস্পিতালদা পুখৎলকখিবা কেস ৪১গী মনুংদা ২৫ লায়েং চত্থরবা মতুং দিসচার্জ তৌখ্রে অমরোমদা মীওই ১৪ লৈখিখ্রে অমসুং অনিনা লায়েং চত্থরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই অমা হোস্পিতালদা পুখৎলকখ্রে।
ঙসি ফাওবদা পুন্না লৈখিদবা ৩৪ রেকোর্দ তৌখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৩% ওইরি। মীওই ৩৪ অসিগী মনুংদা মীওই ১৩ হোস্পিতালদা লৈখিদবনি অমরোমদা লৈখিদবা ২০না হোস্পিতালগী মপানন্দা লৈখিদবনি অমসুং লৈখিদবা ১৪না হোস্পিতালদনি হায়না রেকোর্দ তৌখ্রে।
ঙসি ফাওবদা বেক্সিনেসনগা মরী লৈনবা অরুবা/অকনবা এ.ই.এফ.আই./লৈখিদবগী কেস অমত্তা লৈতে।
হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা লৈখিদবা অসি রিপোর্ত তৌরকখ্রে। সেপ্তিক শোক্না মরম ওইদুনা ওরিশাগী অঙ্গুলদগী চঘি ৫২শুরবী নুপী অমা লৈখিদে। মহাক বেক্সিন কাপখিবা মতুং নুমিৎ ১৪ লৈরগা লৈখিদবনি। পোস্ত-মোর্তেম তৌখিদ্রে।
উত্তরাখন্দগী চামোলিদগী চহি ৫৫ শুরবী নুপী অমা লৈখিদ্রে। পোস্ত-মোর্তেম পাঙথোকখ্রে অমসুং রিপোর্ত ঙাইরি।

Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination- Day 35
1.04 Cr COVID19 vaccine doses administered
More than 2.61 L vaccine doses given till 6 pm today; 1,46,043 HCWs received second dose of vaccine today
6,58,674 vaccinations done on 18th February 2021- Highest single day vaccinations till now
19 FEB 2021 7:41PM by PIB Delhi
The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered to healthcare and frontline workers has reached 1.04 Crore today in the country.
1,04,49,942 vaccine doses were given through 2,20,877sessions, as per the provisional report till 6 pm today.
These includes62,95,903 HCWs who have taken the 1st dose and 7,56,942HCWs who have taken the 2nd dose, along with 33,97,097 FLWs (1st dose). While the countrywide vaccination drive was rolled out on 16th Jan 2021, vaccination of the FLWs started from 2nd Feb 2021.
A total of 6,58,674 vaccinations were administered on 18th February 2021. This constitutes the highest single day vaccinations during the on-going COVID-19 vaccination drive.
HCWs
FLWs
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
62,95,903
7,56,942
33,97,097
Total 2,61,935 vaccine doses were given till 6 pm today, the thirty fifth day of nationwide COVID19 vaccination. Out of which, 1,15,892 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 1,46,043 HCWs received 2nd dose of vaccine as per the provisional report. Final reports would be completed for the day by late tonight.
9,415 sessions were held till 6 pm today.
All States/UTs conducted the COVID vaccinations today.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
4,453
895
5,348
2
Andhra Pradesh
3,91,140
62,456
4,53,596
3
Arunachal Pradesh
19,172
3,575
22,747
4
Assam
1,40,729
8,637
1,49,366
5
Bihar
5,08,266
33,637
5,41,903
6
Chandigarh
12,100
547
12,647
7
Chhattisgarh
3,27,336
15,492
3,42,828
8
Dadra & Nagar Haveli
4,493
114
4,607
9
Daman & Diu
1,672
153
1,825
10
Delhi
2,52,774
11,388
2,64,162
11
Goa
14,294
550
14,844
12
Gujarat
8,11,152
28,047
8,39,199
13
Haryana
2,05,596
21,093
2,26,689
14
Himachal Pradesh
90,908
68,031
1,58,939
15
Jammu & Kashmir
1,89,840
5,282
1,95,122
16
Jharkhand
2,45,714
10,522
2,56,236
17
Karnataka
5,28,883
94,571
6,23,454
18
Kerala
3,90,648
31,252
4,21,900
19
Ladakh
4,436
290
4,726
20
Lakshadweep
1,809
115
1,924
21
Madhya Pradesh
6,20,165
0
6,20,165
22
Maharashtra
8,21,603
26,359
8,47,962
23
Manipur
37,306
1,031
38,337
24
Meghalaya
21,674
607
22,281
25
Mizoram
14,211
2,077
16,288
26
Nagaland
19,991
3,218
23,209
27
Odisha
4,31,593
59,944
4,91,537
28
Puducherry
8,458
639
9,097
29
Punjab
1,19,929
9,327
1,29,256
30
Rajasthan
7,48,598
15,493
7,64,091
31
Sikkim
10,941
637
11,578
32
Tamil Nadu
3,20,467
23,996
3,44,463
33
Telangana
2,80,295
78,046
3,58,341
34
Tripura
80,908
10,996
91,904
35
Uttar Pradesh
10,61,307
66,784
11,28,091
36
Uttarakhand
1,29,221
6,231
1,35,452
37
West Bengal
5,94,065
32,751
6,26,816
38
Miscellaneous
2,26,853
22,159
2,49,012
Total
96,93,000
7,56,942
1,04,49,942
Eleven States/UT have vaccinated more than 75% of the registered HCWs for the first dose. These are –Bihar, Tripura, Odisha, Lakshadweep, Gujarat, Chhattisgarh, Uttarakhand, Madhya Pradesh, Jharkhand, Rajasthan, Himachal Pradesh, Uttar Pradesh.
On the other hand, Seven States/UT have reported less than 50% coverage of registered HCWs for the first dose. These are Laddakh, Tamil Nadu, Delhi, Punjab, Chandigarh, Nagaland and Puducherry.
Fifteen States have registered more than 40% coverage for the first dose among FLWs. These are Gujarat, Rajasthan, Madhya Pradesh, Odisha, Dadra and Nagar Haveli, Tripura, Uttarakhand, Jharkhand, Lakshadweep, Himachal Pradesh, Haryana, Chhattisgarh, J & K, Uttar Pradesh and Bihar.
10 States that recorded highest number of vaccinations are Uttar Pradesh, Karnataka, West Bengal, Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Jammu and Kashmir, Kerala, Odisha, Jharkhand and Madhya Pradesh.
Total 41 persons have been hospitalized so far. This comprises 0.0004% of the total vaccinations. Of the 41 cases of hospitalization, 25 were discharged after treatment, while fourteen persons died and two are under treatment. In the last 24 hours, one person has been hospitalized.
Total 34 deaths have been recorded till date. These comprise 0.0003% of the total COVID19 vaccinations. Of the 34, thirteen persons died in the hospital while 20 deaths are recorded outside the hospital and 14 deaths are recorded in hospital.
No case of serious/severe AEFI/Death is attributable to vaccination, till date.
In last 24 hours, two new deaths have been reported. A52-year-oldfemale, who was a resident of Angul, Odisha died due to Septic shock. He died after 14 days of vaccination. Post- mortem has not been done.
A 55-year-old female, resident of Chamoli, Uttarakhand died. Post-mortem has been done and reports are awaited.