ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
ত্রিফেদকী ভিলেজ অমসুং দিজিতেল কন্নেক্ত-ত্রাইবেল মীয়ামশিং অসিগা মরী শেমগৎলি
17 FEB 2021 5:34PM by PIB Imphal
হৌখিবা চহী অসিদা ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী মখাদা লাইনা-লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা কা হেন্না চৈথেং পীরিবা ত্রাইবেল মীয়ামশিং অসিগী পুন্সি অসি হেন্না শাফনবা হোৎনবদা মতেং পাংনবা ত্রিফেদনা তোঙান তোঙানবা ইনিসিয়েতিবশিং চৎনখ্রে৷ মসিগী ইনিসিয়েতিবশিং অসি ত্রাইবেলশিংদা য়ৌহন্নবা অমসুং মখোয়শিংনা হৌজিক লৈরিবা স্কিমশিং অমসুং ইনিসিয়েতিবশিং অসিদগী কান্নবা লৌননবা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ত্রিফেদকী রিজনেল ওফিসিয়েলশিংনা খন্দোক্লবা খুঙ্গংশিং অসিদা চৎলগনি অমসুং মফম অদুদা ২০২১গী মার্চ ৩১ ফাওবা বেজ শেমগৎলগনি৷
গো ভোকেল ফোর লোকেল অসি গো ভোকেল ফোর লোকেল গো ত্রাইবেলদা ওন্দোক্তুনা হৌজিক লৈরিবা প্রোগ্রামশিং অসি নত্তনা পুক্নিং চিংশিন্নিঙাই ওইরবা ইনিসিয়েতিব কয়া অমদি ত্রাইবেলশিং অসিগীদমক সোলুসন অমা ওইবা ঙমখ্রে৷
ভন ধন ত্রাইবেল স্তার্ত-অপকুম্বা প্রোগ্রামশিং অমসুং মিনিমম সপোর্ত প্রাইসতা(এম.এস.পি.)মাইনর ফোরেস্ত প্রদ্যুস(এম.এফ.পি.) য়োনবগী মেকানিজমগুম্বা লৈরিবা স্কিমশিং অমসুং এম.এফ.পি.গীদমক ভেল্যু চেন শেমগৎপা য়াওনা তোঙান তোঙানবা হিরমশিং মসিগী ইনিসিয়েতিবশিং অসিদা মনুং চল্লি৷ মসিনা ফোরেস্ত প্রদ্যুস তাশিল্লিবা মীওইশিংদা এম.এস.পি. ফংহল্লি অমসুং ত্রাইবেল গ্রুপশিং অমসুং ক্লস্তরশিং অসিগী খুৎথাংদা ভেল্যু এদিসন অমসুং মার্কেতিং ইন্ত্রোদ্যুস তৌখ্রে৷
ভন ধন য়োজনা, ভিলেজ হাতশিং অমসুং মখোয়গী ৱেয়রহাউসশিং অসিগা মরী লৈননা ফোরেস্ত দ্বেল্লরশিং অসিগা মরী লৈনবা ই-পাউ পুম্নমক ভনধন এম.আই.এস. পোর্তেলদা দিজিতাইজ তৌখ্রে৷ ত্রাইবেল ক্লস্তর পুম্নমক খন্দোক্লিবা অমসুং জি.আই.এস. তেক্নোলোজী শিজিন্নদুনা মেপ তৌরিবা মসিগী দিজিতাইজেসন ইফর্ত অসি ভিলেজ কন্নেক্কী ফেস অসিদা কেপিতেলাইজ তৌরগনি৷ মসিগী দিজিতেল সিস্তেমশিং অসিদা ত্রাইবেল প্রদ্যুসর অমসুং ক্লস্তর পুম্নমক রেকোর্দ তৌদুনা থমখ্রে অমসুং অতোপ্পা মন্ত্রালয় অমসুং এজেন্সীশিং অসিগা মরী লৈননা লৈরিবা কান্নবা পুম্নমক ফংলগনি হায়না ত্রিফেদকী ওফিসিয়েলশিংনা ফোংদোরক্লগনি৷
ত্রিফেদকী ভিলেজ অমসুং দিজিতেল কন্নেক্কী মসিগী ফেস অসিনা প্লান তৌদুনা লৈরিবা ইনিসিয়েতিব পুম্নমক মথংগী চহীদা মাই পাক্না চৎনহনবদা চাওনা মতেং পাংলগনি অমসুং লৈবাক অসিদা লৈরিবা ত্রাইবেল ইকোসিস্তেম অসি মপুং ফানা অহোংবা পুরক্লগনি৷

Ministry of Tribal Affairs
Trifed’s Village and Digital Connect - Establishing a Connect with Tribal People
17 FEB 2021 5:34PM by PIB Delhi
Over the past year , under the aegis of the Ministry of Tribal Affairs, TRIFED has implemented several initiatives to help improve the livelihoods of the beleaguered tribals who had been severely impacted due to the pandemic. To ensure that these initiatives reach the tribals and they benefit from the existing schemes and initiatives, TRIFED’s regional officials across the country will be going to identified villages with a significant tribal population across the country and will set up base there till 31st March, 2021. Being present on the ground level will help TRIFED’s officials oversee the implementation of these programmes and ensure the empowerment of the tribal brethren.
Adapting Go Vocal for Local, into Go Vocal for Local Go Tribal – Mera Van Mera Dhan Mera Udyam, several of these pathbreaking initiatives, other than the existing programmes, have emerged as a panacea for the tribals.
These initiatives include programmes like Van Dhan tribal start-ups and Schemes like Mechanism for Marketing of Minor Forest Produce (MFP) through Minimum Support Price (MSP) & Development of Value Chain for MFP’, that provides MSP to gatherers of forest produces and introducing value addition and marketing through tribal groups and clusters which has found widespread acceptance across the country.
An all-encompassing digitisation drive had also been launched to not only promote tribal commerce but also map and link its village-based tribal producers and artisans to national and international markets by setting up state of art e- platforms benchmarked to international standards.
TRIFED has digitized all the information related to the forest dwellers associated with the VanDhan Yojana, village haats and their warehouses into a VanDhan MIS portal. This digitization effort wherein all tribal clusters are identified and mapped using GIS technology will be capitalized upon during this phase of Village connect. TRIFED officials will ensure that all the tribal producersand clusters have been mapped to these digital systems and will receive all the benefits available in convergence with other Ministries and agencies. in villages will be connected to this portal.
Moreover, TRIFED has also launched a marketplace for tribal producers – forest dwellers and artisans, to facilitate the purchase of MFPs, handicrafts and handlooms online. Gradually 5 lakh tribal producers across the country and sourcing their natural produce, handcrafted goods are being onboarded on the marketplace. With the presence of the TRIFED officials on ground, it is expected that tribal artisans will be adequately informed and helped so that they can find greater access to larger markets and thereby improve their incomes.
It is expected that this phase of TRIFED’s village and digital connect will aid immensely in the successful implementation of all planned initiatives in the next year and effecta complete transformation of the tribal ecosystem across the country