Ministry of Mines
Mineral Production during December 2020 (Provisional)
18 FEB 2021 2:43PM by PIB Delhi
The index of mineral production of mining and quarrying sector for the month of December, 2020 (Base: 2011-12=100) at 115.1, was 4.8% lower as compared to the level in the month of December, 2019. The cumulative growth for the period April- December, 2020-21 over the corresponding period of previous year has been (-) 11.3 percent.
Production level of important minerals in December, 2020 were: Coal 711 lakh tonnes, Lignite 32 lakh tonnes, Natural gas (utilized) 2355 million cu. m., Petroleum (crude) 26 lakh tonnes, Bauxite 1963 thousand tonnes, Chromite 236 thousand tonnes, Copper conc. 7 thousand tonnes , Gold 61 kg, Iron ore 209 lakh tonnes, Lead conc. 34 thousand tonnes, Manganese ore 275 thousand tonnes, Zinc conc. 131 thousand tonnes, Limestone 333 lakh tonnes, Phosphorite 133 thousand tonnes, Magnesite 6 thousand tonnes and Diamond 2901 carat.
The production of important minerals showing positive growth during December, 2020 over December, 2019 include: ‘Limestone’ (10.1%), ‘Zinc conc.’ (8.6%), ‘Lead conc.’ (3.4%) and ‘Coal’ (2.1%). The production of other important minerals showing negative growth is: ‘Gold’ [(-) 55.5%], ‘Chromite’ [(-) 37.8%], ‘Copper conc.’ [(-) 37.6%], ‘Lignite’ [(-) 18.9%], ‘Phosphorite’ [(-) 16.3%], ‘Manganese Ore’ [(-) 13.8%] ‘Iron ore’ [(-) 12.0%], ‘Natural Gas (utilized)’ [(-) 7.2%], ‘Bauxite’ [(-) 7.0%], and ‘Petroleum (crude)’ [(-) 3.6%].

মাইন্স মন্ত্রালয়
দিসেম্বর ২০২০ মনুংদা মিনরেল প্রদক্সন (প্রোভিজনেল)
18 FEB 2021 2:43PM by PIB Imphal
২০২০গী দিসেম্বর থাগী মাইনিং অমসুং ক্বারিয়িং সেক্তরগী মিনরেল প্রদক্সনগী ইন্দেক্স (বেজ:২০১১-১২ = ১০০) ১১৫.১ অদু ২০১৯গী দিসেম্বর থাগী লেবেলগা চাংদম্নবদা চাদা ৪.৮ নেমখি। ২০২০-২১গী এপ্রিল-দিসেম্বরগী ওইনা কমুলেতিব গ্রোথ অদু মমাং চহিগী মতম অসিদগী (-) ১১.৩ পর্সেন্ত হেনখি।
দিসেম্বর, ২০২০দা মরুওইবা মিনরেলশিংগী প্রদক্সন লেবেল অদুদি: কোয়লা ৭১১ লাখ তন, লিগনাইত ৩২ লাখ তন, নেচরেল গ্যাস (য়ুতিলাইজ) ২৩৫৫ মিলিয়ন ক্যুবিস মিতর, পেত্রোলিয়ম (শুংদোক্ত্রিবা) ২৬ লাখ তন, বৌসাইৎ ১৯৬৩ থাউজন তন, ক্রোমাইত ২৩৬ থাউজন তন, কোপর কন্সেন্ত্রেদ ৭ থাউজন তন, গোল্দ ৬১ কিলোগ্রাম, আইরন ওর ২০৯ লাখ তন, লীদ কন্সেন্ত্রেদ ৩৪ থাউজন তন, মেনগানিজ ওর ২৭৫ থাউজন তন, জিঙ্ক কন্সেন্ত্রেদ ১৩১ থাউজন তন, লাইমস্তোন ৩৩৩ লাখ তন, ফোসফোরাইত ১৩৩ থাউজন তন, মেগনেসাইত ৬ থাউজন তন অমসুং দাইমন্দ ২৯০১ কেরেত।
দিসেম্বর ২০১৯গা য়েংনবদা দিসেম্বর ২০২০ মনুংদা পোজিতিব গ্রোথ উৎখিবা মরুওইবা মিনরেলশিংগী প্রদক্সন : লাইমস্তোন (১০.১%), জিঙ্ক কন্সেন্ত্রেদ (৮.৬%), লীদ কন্সেন্ত্রেদ (৩.৪%) অমসুং কোয়লা (২.১%)নি। নেগতিব গ্রোথ উৎলিবা অতোপ্পা মরুওইবা মিনরেলশিংগী প্রদক্সনদি: ‘গোল্দ’ [(-) ৫৫.৫%], ‘ক্রোমাইত’ [(-) ৩৭.৮%], ‘কোপ্পর কন্সেন্ত্রেদ’ [(-) ৩৭.৬%], ‘লিগনাইত’ [(-) ১৮.৯%], ‘ফোসফোরাইত’ [(-) ১৬.৩%], ‘মেনগানিজ ওর’ [(-) ১৩.৮%] ‘আইরন ওর’ [(-) ১২.০%], ‘নেচরেল গ্যাস (য়ুতিলাইজ)’ [(-) ৭.২%], ‘বৌসাইত’ [(-) ৭.০%], অমসুং ‘পেত্রোলিয়ম (শুংদোক্ত্রিবা)’ [(-) ৩.৬%]নি।