ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
অমাজোন ইন্দিয়ানা ভারত্তা ইলেকত্রোনিক্কী পোৎলমশিং শাবা হৌরগনি
ভর্চুএল ওইনা অমাজোন ইন্দিয়া হেদ য়ুনিত অমিত অগরৱালগা উনরবা মতুংদা য়ুনিয়ন মিনিস্তর রবি সঙ্কর প্রসাদনা লাউথোকখিবনি
ই-কমর্স প্লেতফোর্মগী খুৎথাংদা ভারতকী খুৎহৈবশিংনা শাবা পোৎথোকশিং অমসুং অয়ুর্বেদাগী পোৎথোকশিং মালেমগী কৈথেলশিংদা য়ৌহন্নবা মিনিস্তরনা অমাজোন ইন্দিয়াদা পাউতাক পীখি
16 FEB 2021 3:28PM by PIB Imphal
ঙসি ইলেকত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি, কম্মুনিকেসন অমসুং লো অমসুং জজতিসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী রবি সঙ্কর প্রসাদনা অমাজোনগী গ্লোবেল সেনিয়র ভাইস প্রসিদেন্ত অমসুং ভারতকী কন্ত্রি হেদ অমিত অগরৱালগা ভর্চুএল ওইনা মীফম অমা পাংথোকখ্রে। মীফম অদুদা দিজিতেল সেক্তরগা মরী লৈনবা ৱাফম কয়া খন্নখি। মীফম অসিগী মতুংদা ভারত্তা ইলেকত্রোনিক্সকী পোৎথোকশিং শাবা হৌরগনি হায়না অমাজোন ইন্দিয়ানা লাউথোকখি। অহানবা ওইনা, অমাজোন ইন্দিয়ানা ভারত্তা অমাজোন ফাইয়র স্তিক শাবা হৌরগনি।
মীফম অদুদা মিনিস্তরনা হায়খি ভারত অসি শেন থাদনিংবা মফম অমনি অমসুং ইলেকত্রোনিক্স অমসুং আই.তি ইন্দস্ত্রিগী পোৎথোকশিং মালেমগী ওইনা ফংহন্নবা মরুওইবা মফম অমা ওইনবা থৌরাং তৌরি। প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিপ(পি.এল.আই)স্কিম অমা হৌদোক্নবা ঐখোয়গী সরকারনা লৌখিবা ৱারেপ মালেমগী ওইনা য়াম্না পাম্নরে। চেন্নাইদা পোৎ-চৈ শাফম অমা লিংখৎনবা অমাজোনগী ৱারেপ ঐখোয়না তরাম্না ওক্লি অমসুং মসিনা লৈবাক অসিগী ওইনা পোৎলম কয়া পুথোকপা হেনগৎহনগনি অমসুং থবকশু ফংহনগনি। মসিনা অত্মানির্ভর ভারত অমা শেমগৎনবা ঐখোয়গী পান্দমদা মখা তানা দিজিতেল ওইনা মতেং পাংলগনি। মসি ভারত্তা ভারতকীদমক অমসুং মপান্দা থাদোক্নবা অমাজোন্না ইলেকত্রোনিক্সকী পোৎলমশিং শানবগী অহানবা খোঙথাংনি।
ফোক্সকোনকী সবসিদিয়ারি অমা ওইরিবা কন্ত্রেক মেনুফেকচরর ক্লাউদ নেতৱার্ক তেক্নোলোজিগা লোয়ন্না চেন্নাইদা অমাজোন্না মসিগী পোৎলমশিং শাবা চহি অসিগী হৌরগনি। ভারতকী কস্তমরশিংগী দরকার ওইবশিং পীবা ঙম্নবা চহি খুদিংগী ফাইয়র তি.ভি স্তিক লিশিং কয়া শাবা হৌরগনি। লৈবাক অসিগী দরকার ওইবগী মতুংইন্না পোৎথোক পুথোকপা হেনগৎহন্নবা অমাজোন্না মখা তানা হোৎনগনি।
ভারত্তা ইলেকত্রোনিক্সকী পোৎলমশিং শাবা পুক্নিং থৌগৎনবা ভারতনা মরুওইবা থবক কয়া পায়খৎলে। পাক-শন্না ইলেকত্রোনিক্সকী পোৎলমশিং পুথোক্নবগীদমক প্রদক্সন লিঙ্ক মেনুফেকচরিং(পি এল আই) অসি অচৌবা মাইপাকপা অমা ওইবদগী মালেমগী কম্পেনি কয়া ভারত্তগী ইলেকত্রোনিক্সকী পোৎলমশিং শাবা হৌরে। লম অসিদা অমাজোন চঙলকপা অসিনা ভারত্তা ইলেকত্রোনিক্সকী পোৎলমশিং শাবগী মাইপাকপগী ৱারি অমা হৌরে।
কুদা আই.তি মিনিস্তরনা ইখি-“ প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা, হন্দক ভারত্তা ইলেকত্রোনিক্সকী পোৎলমশিং শানবা মালেমগী অচৌবা কম্পেনিশিংদগী শেন য়াম্না থাদরক্লে। ভারতকী মাইপাকপগী ৱারি অসিদা নৌনা চঙলকপা অমাজোন ইন্দিয়াগী নুংঙাইবদা শরুক য়াজরি”।
https://www.kooapp.com/koo/RaviShankarPrasad-J1VB/CDKEH
ই-কমর্স প্লেতফোর্মগী খুৎথাংদা ভারতকী খুৎহৈবশিংনা শাবা পোৎথোকশিং অমসুং অয়ুর্বেদাগী পোৎথোকশিং মালেমগী কৈথেলশিংদা য়ৌহন্নবা মিনিস্তরনা অমাজোন ইন্দিয়াদা পাউতাক পীখি। মহাক্না হায়খি অমাজোন অসি মালেমগী কম্পেনি অমনি অদুবু ভারতকী ললোন-ইতিক্কী মীয়াম অমসুং কলচরগা অচেৎপা মরী লৈনবা অশেংবা ভারতকী কম্পেনি অমা ওইগদবনি।

Ministry of Electronics & IT
Amazon India to commence Electronic Devices Manufacturing in India
Announcement Comes After Union Minister Ravi Shankar Prasad Holds Virtual Interaction with Amazon India Head Amit Agarwal
Minister suggests Amazon India to Take Products Made by Indian artisans and Ayurvedic Products to Global Markets Through eCommerce Platform
16 FEB 2021 3:28PM by PIB Delhi
Shri Ravi Shankar Prasad, the Union Minister for Electronics & Information Technology, Communications and Law &Justice, today held a virtual meeting with Amit Agarwal, Amazon’s Global Senior Vice President and Country Head for India. Range of issues related to digital sector were discussed during this meeting. After this meeting Amazon India has made an announcement to start manufacturing of electronics products from India. To begin with, Amazon is going to start manufacturing of Amazon Fire TV stick from India.
Speaking on the occasion Shri. Ravi Shankar Prasad, Minister for Communications, Electronics & Information Technology and Law & Justice, Government of India said “India is an attractive investment destination and is poised to become a major player in the global supply chain in the electronics and IT products industry. Our Government’s decision to launch a Production Linked Incentive (PLI) Scheme has received tremendous response globally. We welcome Amazon’s decision to set up a manufacturing line in Chennai, as it will enhance domestic production capacities, and create jobs as well. This will further our mission of creating an AatmaNirbhar Bharat which is digitally empowered.” Minister also mentioned that it is only a beginning for Amazon’s efforts to manufacture electronics products from India for India and export markets.
Amazon will commence its manufacturing efforts with contract manufacturer Cloud Network Technology, a subsidiary of Foxconn in Chennai and start production later this year. The device manufacturing program will be able to produce hundreds of thousands of Fire TV Stick devices every year, catering to the demands of customers in India. Amazon will continuously evaluate scaling capacity to additional marketplaces/cities depending on the domestic demand.
India has taken several key steps to encourage electronics manufacturing in India. The Production Linked Manufacturing (PLI) for Large Scale Electronics Manufacturing has emerged as a major success with many international companies commencing production of electronics goods from India. Entry of Amazon in this sector adds to the success story of electronics manufacturing in India.
IT Minister wrote on Koo- Under the leadership of PM Narendra Modi, electronics manufacturing in India has recently attracted some of the biggest investments from global giants. Happy to share Amazon India is the latest to join this success story of India.
https://www.kooapp.com/koo/RaviShankarPrasad-J1VB/CDKEH
Shri Prasad asked Amazon India to help in taking products made by India’s artisans and Ayurvedic products to global markets through eCommerce Platform. He said, "Amazon is a global company but Amazon India must evolve as a truly India company deeply connected with Indian business community and culture."