রেলৱে মন্ত্রালয়
হৌখিবা চহিগা চাংদম্নবদা দি.এফ.সি.গী কেপেক্স শিজিন্নবা অসি ২১% হেনগৎখ্রে
রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রী, কঞ্জুমর এফিয়র্স এন্দ ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা দেদিকেতেদ ফ্রৈৎ কোরিদোর কোর্পোরেসন ইন্দিয়া লিমিতেদকী (দি.এফ.সি.সি.আই.এল.)থবক্কী ফীভম য়েংশিনখ্রে
শেনবা চহি ২০২০-২০২১গী অহানবা থা ১০দা প্রোজেক্ত অসি কোবিদ ১৯গী থমখিবা লোকদাউন্না চাউনা অকাইবা পীখ্রবসু কেপিতেল এক্সপেন্দিচর লুপা করোর ৮২০১ রেজিস্তর তৌখ্রে
চোকথবা লৈতনা য়েংশিনবনা মমাংদা প্রোজেক্তশিং থেংথহল্লম্বা সমস্যাশিং কোকহনবা ঙম্লি
15 FEB 2021 5:48PM by PIB Imphal
রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রী, কঞ্জুমর এফিয়র্স এন্দ ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা দেদিকেতেদ ফ্রৈৎ কোরিদোর কোর্পোরেসন ইন্দিয়া লিমিতেদ (দি.এফ.সি.সি.আই.এল.)গী থবক্কী ফীভম য়েংশিনখ্রে, হায়রিবা অসিদা এম.দি./দি.এফ.সি.সিই.আই.এল. য়াওনা রেলৱেজ বোর্দ, দি.এফ.সি.সি.আই.এল.গী মকোক থোংবা ওফিসিএল পুম্নমক্না শরুক য়াখ্রে।
মীফম অদুদা মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা প্রোজেক্ত অসিগী হৌজিক ওইরিবা ফীভম অদু উৎখ্রে।
হৌখিবা চহিগা চাংদম্নবদা ২০২১গী জনুৱারীগী কেপিতেল এক্সপেন্দিচরদা দি.এফ.সি.দা কেপ্রেক্স শিজিন্নবা অসি ২১% হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতম অসিগী মনুংদা লুপা করোর ৬৭৮৩ ওইখিবা অদুগা চাংদম্নবদা শেনবা চহি ২০২০-২০২১গী শেনবা চহিগী অহানবা থা ১০দা কোবিদ১৯না মরম ওইদুনা থমখিবা লোকদাউন অসিনা প্রোজেক্ত অসিদা চাউনা অকাইবা থোকহল্লবসু কেপিতেল এক্সপেন্দিচর অসি লুপা করোর ৮২০১ ওই হায়না রেজিস্তর তৌখ্রে।
শ্রী গোয়লনা দি.এফ.এদ.সি.আই.এল. মেনেজমেন্ত তীমদা অমনসুং কন্ত্রেক্তরশিংদা ৱেস্তর্ন দি.এফসি. (কি.মি. ১৫০৫গী রুৎ) অমসুং ইস্তর্ন দি.এফ.সি. (কি.মি. ১৮৫৬কী রুৎ) অসিগী সেক্সন পুম্নমক্তা পাইখৎলিবা থবকশিংগী খোঙজেল য়াংশিন্নবা লৌখৎপা য়াবা খোঙথাং পুম্নমক লৌখৎনবা খঙহনখ্রে। য়েংশিন মীফম অদুদা সেক্সন অমমমগী থবক্কী ফীভম কুপ্না খন্নখ্রে অমসুং লৈরিবা অপনবা পুম্নমক কোকহনদুনা থবক্কী খোঙজেল য়াংশিন্নবা পাউতাকশিং পীখ্রে।
মীফম অদুদা কন্ত্রেক্তর পুম্নমক্কী থবক কুপ্না য়েংশিন্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। রাজ্যশিংগা লোইননা খুৎশম্নদুনা থবক তৌবা য়াইনা সমস্যা পুম্নমক কোকহন্নবা থবক মিসন মোদতা পাঙথোক্লগনি।
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা পোৎ পুবা ত্রেনশিংগী খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা অখন্নবা মুফমেন্ত ফংহন্নবা দেদিকেতেদ ফ্রৈৎ কোরিদোরশিং লৈহনখিবনি।
খঙজিনবা য়াবদি ২০২০-২১দা কি.মি. ৬৫৭ শংবা সেক্সন হাংদোকখ্রে অমসুং ত্রেন ১০০০ হেন্না চেনখি।
অহানবা ফেসতা দি.এফ.সি.সি.আই.এল.না ৱেস্তর্ন দি.এফ.সি. (কি.মি. ১৫০৪গী রুৎ) অমসুং ইস্তর্ন দি.এফ.সি. (সোমনগর-দানকুনিগী পি.পি.পি. সেক্সন য়াওনা কি.মি. ১৮৫৬কী রুৎ) সেক্সন শারি।
লুধিয়ানা (পঞ্জাব)কী মনাক্তা লৈবা সাহনেৱালদগী হৌদুনা ই.দি.এফ.সি. অসিনা পঞ্জাব, হরিয়ানা, উত্তর প্রদেশ, বিহার অমসুং ঝার্খন্দ জিলাশিং অসি ফাওনা চৎতুনা ৱেস্ত বেঙ্গলগী দানকুনিদা লমথুংগনি। উত্তর প্রদেশকী দাদ্রিগা মুম্বাইগী জৱাহর্লাল নেহরু পোর্ত (জে.এন.পি.তি.) ফাওনহল্লিবা ৱেস্তর্ন কোরিদোর অসিনা য়ু.পি., হরিয়ানা, রাজস্থান, গুজরাত অমসুং মহারাস্ত্র রাজ্যশিং অসিগী দবল্যু.দি.এফ.সি. অমসুং ই.দি.এফ.সি. (সোননগর –দানকুনি পি.পি.পি. সেক্সন য়াওদনা) ফাওদুনা চৎকনি হায়রিবা কি.মি. ২৮০০গী রুৎ অসি ২০২২গী জুনদগী কম্মিসন তৌগনি।
দেদিকেতেদ ফ্রৈৎ কোরিদোর অসি ভারতকী শেন্মীৎলোন চাউখৎহনবদা গেম চেঞ্জর অমা ওইনা উরি।

Ministry of Railways
Capex utilisation in DFC increases by 21 % as compared to last year
Shri Piyush Goyal, Minister of Railways and Commerce & Industry, Consumer Affairs & Food & Public Distribution, reviews the progress of Dedicated Freight Corridor Corporation India Limited (DFCCIL)
In first 10 months of financial year 2020-2021, capital expenditure of Rs 8201 Cr has been registered, despite project getting adversely affected due to COVID 19 induced lockdown.
Relentless monitoring leading to resolution of issues which used to other delay projects in the past.
15 FEB 2021 5:48PM by PIB Delhi
Shri Piyush Goyal, Minister of Railways and Commerce & Industry, Consumer Affairs & Food & Public Distribution, reviewed the progress of Dedicated Freight Corridor Corporation India Limited (DFCCIL), which was attended by all the top officials of Railways Board, DFCCIL including MD/DFCCIL.
During the meeting, the senior officials presented the current status of the project.
It is to be noted that Capex utilisation in DFC increased by 21 % as compared to last year. Capital expenditure in January 2021. In first 10 months of financial year 2020-2021, capital expenditure of Rs 8201 Cr has been registered as compared to Rs 6783 crore for last year same corresponding period despite the project getting adversely affected due to COVID 19 induced lockdown.
Shri Goyal directed the DFFCIL management team and the contractors to take all possible steps to speed up the pace of works on all the sections of the Western DFC (1504 Route km) and Eastern DFC (1856 route km). In the review meeting, progress of each individual section was discussed in detail and instructions were given to ensure smooth progress by resolving all hindrances.
During the meeting, it was decided that strict monitoring of work of all contractors to be done. Resolution of all issues, including coordination with the States to be done on a Mission mode.
Indian Railways is making dedicated freight corridors to provide exclusive movement on fast speeds for goods trains.
It is to be noted that 657 km of section has already been opened in 2020-21 and more than 1000 trains have been run.
In the first phase, DFCCIL is constructing the Western DFC (1504 Route km) and Eastern DFC (1856 route km including PPP section of Sonnagar-Dankuni Section.
The EDFC starting from Sahnewal near Ludhiana (Punjab) will pass through the states of Punjab, Haryana, Uttar Pradesh, Bihar and Jharkhand to terminate at Dankuni in West Bengal. The Western Corridor connecting Dadri in Uttar Pradesh to Jawaharlal Nehru Port (JNPT) in Mumbai will traverse through the states of UP, Haryana, Rajasthan, Gujarat and Maharashtra of WDFC & EDFC (excluding the Sonnagar – Dankuni PPP section) i.e. 2800 route Km will be commissioned by June 2022.
Dedicated Freight corridor is being seen as a game changer in Economic Development of India.