নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী মাতৃ বন্দনা য়োজনা
11 FEB 2021 3:39PM by PIB Imphal
মীরোনবী নুপী নত্রগা খোমজিংলিবী নুপী(পি.ৱি. অমসুং এল.ৱি.) খুদিংমক (কেন্দ্র সরকার নত্রগা রাজ্য সরকার নত্রগা পব্লিক সেক্তরগী থবকশিংদা চাং নাইনা থবক তৌরিবশিং নত্তবা নত্রগা করিগুম্বা ৱায়েল-পথাপ অমগী মখাদা মান্নবা মওংদা কান্নবা ফংনবগীদমক্তা চৎনরিবা) প্রধান মন্ত্রী মাতৃ বন্দনা য়োজনা(পি.এম.এম.ভি.ৱাই.)গী মখাদা ইমুং অদুগী অহানবা অঙাংগী ওইনা কান্নবা পীনবা ক্লেম তৌবা য়াগনি। জননি সুরক্ষা য়োজনা(জে.এস.ৱাই.)গী মখাদা ইন্সতিত্যুস্নেল দেলিভরী চত্থরিবা মীরোনবী নুপীশিংনা কান্নবা অসি ফংবা য়াগনি। জে.এস.ৱাই.দা তশেং-তশেংনা মিং চল্লবা মীরোনবী নুপী মশিংগী তোঙানবা দেতা লৈতে অমদি ইন্সতিত্যুস্নেল দেলিভরী চত্থরিবা চহি ১৯গী মখাদা লৈবা মীরোনবী নুপীশিংগী মশিং নিংথিনা য়েংশিল্লি। ২০১৮-১৯দগীনা ২৯.০১.২০২১ ফাওবদা মীরোনবী নুপীগী অপুনবা মশিং ১,৮৩,১২,৩০৩না পি.এম.এম.ভি.ৱাই. স্কীম অসিগী মখাদা কান্নবা ফংনবা ক্লেম তৌরকখ্রে।
ৱারোল অসি ৱিমেন এন্দ চাইল্দ দিভেলপমেন্তকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রীমতি স্মৃতী জুবিন ইরানীনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Women and Child Development
Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana
11 FEB 2021 3:39PM by PIB Delhi
All Pregnant Women and Lactating Mother (PW&LM) (except those who are in regular employment with the Central Government or State Government or Public Sector Undertaking or those who are in receipt of similar benefits under any law for the time being in force) are eligible to claim benefits for first living child of the family under the Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana (PMMVY). Under Janani Suraksha Yojana (JSY), pregnant women undergoing institutional delivery are eligible for the benefit. No separate data of number of pregnant women who were actually enrolled under JSY and total number of pregnant mothers below the age of 19 years undergoing institutional deliveries is maintained. A total of 1,83,12,303 pregnant women have claimed benefit under PMMVY scheme from 2018-19 till 29.1.2021.
This information was given by the Union Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani, in a written reply in the Rajya Sabha today.