Ministry of Women and Child Development
Complaints received through POCSO e-Box
11 FEB 2021 3:42PM by PIB Delhi
The National Commission for Protection of Child Rights (NCPCR) has received 354 complaints through POCSO e-Box during the last three year, i.e., 2017-18, 2018-19, 2019-20 and the current year 2020-21 (till 31st January, 2021). The State/UT-wise details is at Annexure-I. As an outcome of regular follow-up, out of these 354 complaints, 140 complaints have been addressed conclusively.
The Government of India has implemented the Protection of Children from Sexual Offences (POCSO) Act, 2012 which is a comprehensive law that provides protection to children from the offences of sexual assault, sexual harassment and pornography. The POCSO Act has been amended in 2019 in order to make it more effective in dealing with cases of child sex abuse in the country. It addresses the need for stringent measures to deter the rising trend of child sex abuse in the country on one hand and the menace of relatively new kind of crimes on the other hand.
Section 44 (1) of POCSO Act, 2012 provides that National Commission for Protection of Child Rights (NCPCR) and State Commission for Protection of Child Rights (SCPCR) shall monitor the implementation of the provisions of the Act.
This information was given by the Union Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani, in a written reply in the Rajya Sabha today.
ANNEXURE-I
S. No.
Name of State/UTs
Years
Total
2017-2018
2018-2019
2019-2020
2020-2021
1
Andaman and Nicobar Islands
1
0
0
0
1
2
Andhra Pradesh
0
1
8
0
9
3
Arunachal Pradesh
1
1
0
0
2
4
Assam
0
1
4
2
7
5
Bihar
1
7
13
12
33
6
Chandigarh
0
1
1
1
3
7
Chhattisgarh
0
5
0
0
5
8
Dadra and Nagar Haveli
0
0
0
0
0
9
Daman and Diu
0
0
0
0
0
10
Delhi
6
12
8
13
39
11
Goa
0
0
0
0
0
12
Gujarat
0
1
3
3
7
13
Haryana
6
1
7
6
20
14
Himachal Pradesh
0
0
0
0
0
15
Jammu and Kashmir
0
0
0
1
1
16
Jharkhand
0
3
1
1
5
17
Karnataka
0
2
3
4
9
18
Kerala
1
1
0
2
4
19
Lakshadweep
0
0
0
0
0
20
Madhya Pradesh
0
4
3
5
12
21
Maharashtra
0
9
12
7
28
22
Manipur
0
0
0
0
0
23
Meghalaya
0
0
0
0
0
24
Mizoram
0
0
0
0
0
25
Nagaland
0
0
0
0
0
26
Orissa
2
3
1
0
6
27
Puducherry
0
0
0
1
1
28
Punjab
3
6
7
0
16
29
Rajasthan
2
6
6
8
22
30
Sikkim
0
0
0
0
0
31
Tamil Nadu
0
5
6
6
17
32
Telangana
0
2
2
2
6
33
Tripura
0
0
0
0
0
34
Uttar Pradesh
9
14
26
37
86
35
Uttarakhand
0
1
0
0
1
36
West Bengal
1
5
2
5
13
37
Others
0
1
0
0
1
Total
33
92
113
116
354

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
পি.ও.সি.এস.ও. ই-বোক্সকী খুত্থাংদা ৱাকৎ লাকপা
11 FEB 2021 3:42PM by PIB Imphal
নেস্নেল কম্মিসন ফোর প্রোতেক্সন ওফ চাইল রাইতস (এন.সি.পি.সি.আর.)না হৌখিবা চহি অহুম, মদুদি ২০১৭-১৮, ২০১৮-১৯, ২০১৯-২০ অমসুং চৎলিবা চহি ২০২০-২১ (২০২১গী জানুৱারীগী ৩১ ফাওবদা)অসিদা ৱাকৎ ৩৫৪ লাকখি। এনেকচর-১দা স্তেত/য়ু.তি. খায়না মরীক চুম্বা পীরি। ৱাকৎ ৩৫৪ অসিগী মনুংদা ১৪০ অমদি ৱারী শান্নদুনা য়ান্নবা পুরকখ্রে।
ভারত সরকারনা ফোর প্রোতেক্সন ওফ চাইল রাইতস (পি.ও.সি.এস.ও.) এক্ত ২০১২ হাপ্তুনা লৈরি হায়রিবা অসি হেন্না খুমাং চাওশিনবা লো অমা মসিনা অঙাংশিং অসি সেক্সুএল এসোল্ত, সেক্সুএল হারাসমেন্ত অমসুং পোর্নোগ্রাফী অসিদগী ঙাকথোক্নবনি। পি.ও.সি.এস.ও. এক্ত অসি লৈবাক অসিদা অঙাংদা চৎথবা সেক্স এব্যুজ অসিদী কেসশিং অসি থেংননবা ২০১৯দা চৎনখিবনি।
পি.ও.সি.এস.ও. এক্তকী সেক্সন ৪৪ (১), ২০১২অসিনা নেস্নেল কম্মিসন ফোর প্রোতেক্সন ওফ চাইল রাইতস (এন.সি.পি.সি.আর.) অসি ঙাক্তুনা চৎলি অমসুং স্তেত কম্মিসন ফোর প্রোতেক্সন ওফ চাইল রাইতস (এস.সি.পি.সি.আর.) এক্ত অসিগী প্রোবিজন্দা হাপ্লিবা অসি য়েংশিনগনি।
মসিগী মরীক চুন্বা পাউ অসি ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্তগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি শিম্রিতি জুবিন ইরানিনা রাজ্যা সভাদা ঙসি অইবা ওইনা পাউখুম পীবনি।
এনেকচর-১
মশীং
স্তেত/য়ু.তি. মমিং
চহি
অপুনবা
২০১৭-২০১৮
২০১৮-২০১৯
২০১৯-২০২০
২০২০-২০২১
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
১
০
০
০
১
২
অন্ধ্র প্রদেশ
০
১
৮
০
৯
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১
১
০
০
২
৪
অসাম
০
১
৪
২
৭
৫
বিহার
১
৭
১৩
১২
৩৩
৬
চান্দিগর
০
১
১
১
৩
৭
ছত্তিসগর
০
৫
০
০
৫
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
০
০
০
০
০
৯
দামন অমসুং দীয়ু
০
০
০
০
০
১০
দিল্লী
৬
১২
৮
১৩
৩৯
১১
গোৱা
০
০
০
০
০
১২
গুজরাত
০
১
৩
৩
৭
১৩
হরিয়ানা
৬
১
৭
৬
২০
১৪
হিমাচল প্রদেশ
০
০
০
০
০
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
০
০
০
১
১
১৬
ঝার্খন্দ
০
৩
১
১
৫
১৭
কর্নাতকা
০
২
৩
৪
৯
১৮
কেরেলা
১
১
০
২
৪
১৯
লক্ষদীপ
০
০
০
০
০
২০
মধ্য প্রদেশ
০
৪
৩
৫
১২
২১
মহারাস্ত্র
০
৯
১২
৭
২৮
২২
মনিপুর
০
০
০
০
০
২৩
মেঘালয়
০
০
০
০
০
২৪
মিজোরাম
০
০
০
০
০
২৫
নাগালেন্দ
০
০
০
০
০
২৬
ওরিশা
২
৩
১
০
৬
২৭
পুদুচেরী
০
০
০
১
১
২৮
পঞ্জাব
৩
৬
৭
০
১৬
২৯
রাজস্থান
২
৬
৬
৮
২২
৩০
সিক্কিম
০
০
০
০
০
৩১
তামিল নাদু
০
৫
৬
৬
১৭
৩২
তেলঙ্গনা
০
২
২
২
৬
৩৩
ত্রিপুরা
০
০
০
০
০
৩৪
উত্তর প্রদেশ
৯
১৪
২৬
৩৭
৮৬
৩৫
উত্তরাখন্দ
০
১
০
০
১
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
১
৫
২
৫
১৩
৩৭
অতোপ্পশিং
০
১
০
০
১
অপুনবা
৩৩
৯২
১১৩
১১৬
৩৫৪