হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
২০২১-২০২২গী কেন্দ্রগী বজেৎঃ দিপার্তমেন্ত ওফ স্কুল লিতরেসী অমসুং লিতরেসীগী ওইনা থোইদোকপা মওংদা উৎপা
নেস্নেল দিজিতেল এজুকেসন আর্কিতেকচর(এন.দি.ই.এ.আর.) লিংখৎলগনি
10 FEB 2021 7:34PM by PIB Imphal
2020-2021গী কেন্দ্রগী বজেৎ অসিনা দিজিতেল আর্কিতেকচর অসিনা মহৈ তম্বিবা অমদি তম্বগী থবকশিং অসি শৌগৎপা খক্তা নত্তনা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী এজুকেসনগী থৌরাং, লৈঙাকপগী থবকশিংসু শৌগৎকদবা দিজিতেলগী অহানবা ৱাখল্লোন অমগী হিরমগী মনুং চন্না নেস্নেল দিজিতেল এজুকেসন আর্কিতেকচর(এন.দি.ই.এ.আর.) অমা লিংখৎনবগী ৱাফম লাউথোক্তুনা লৈবাক অসিগী এজুকেসনগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি হেন্না ফগৎহন্নবগী অকনবা মীৎয়েং থমখ্রে।
মসিনা দিজিতেল ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি শেমগৎনবগীদমক্তা ফেদেরেতেদতি ওইরগা স্তেকহোল্দরশিং মরুওইনা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী পুম্নমক্কী ওতোনোমী শোইদনা ওইহল্লগদবা ইন্তরওপরেবল সিস্তেম ওইবা তোঙান-তোঙানবা এজুকেসনগী ইকো-সিস্তেম আর্কিতেকচর লৈহল্লগনি।
এন.দি.ই.এ.আর.না এজুকেসনগী ওইনা দিজিতেল ইনফ্রাস্ত্রকচর অমা ওইহন্নবগী ৱাখল্লোন শাগৎলি। এন.দি.ই.এ.আর.না কেন্দ্র অমসুং রাজ্য অনিমক্কী ওইনা স্কুল এজুকেসনগা লোয়ন-লোয়ননা ওজাশিং, মহৈরোইশিং অমসুং স্কুলশিংগীদমক্তা লাইনা দিজিতেল ওইনা মহৈ তম্বগী এক্সপরিএন্স অদু লৈহন্নবা থৌরাং, লএদ্মিনিস্তরিং অমসুং গবর্নিং তৌনবগীদমক্তা কান্নগনি। এন.দি.ই.এ.আর.গী ইন্সতিত্যুস্নেল স্ত্রকচর, গবর্নেন্স ফ্রেমৱর্ক, তেক্নোলোজী অমসুং দেতা অসিনা মহৈরোই অমদি ওজাগী খুন্নাইপুম্বদা কান্নবা ফংহল্লগনি।

Ministry of Education
Union Budget 2021-2022: Highlights for the Department of School Education and Literacy
National Digital Education Architecture (NDEAR) to be set up
10 FEB 2021 7:34PM by PIB Delhi
Union Budget 2021-22 has laid a major emphasis on strengthening country’s digital infrastructure for education by announcing setting up of a National Digital Educational Architecture (NDEAR) within the context of a Digital First Mindset where the Digital Architecture will not only support teaching and learning activities but also educational planning, governance administrative activities of the Centre and the States/ Union Territories.
It will provide diverse education eco-system architecture for development of digital infrastructure, a federated but interoperable system that will ensure autonomy of all stakeholders, especially States and UTs.
NDEAR is being envisioned to be a digital infrastructure for Education. NDEAR will be beneficial for both Centre and States in planning, administering and governing school education as well as to teachers, students and schools for having a seamless digital learning experience. The institutional structure, governance framework, technology and data of NDEAR will benefit the entire student and teacher community.