Ministry of Development of North-East Region
NEC has received 6 proposals worth Rs 132 crore during 2020-21 for development of Tourism sector in North-Eastern Region: DrJitendra Singh
10 FEB 2021 4:21PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singh said that during 2020-21, NEC has received 6 project proposals with an estimated cost of Rs. 132.43 crore from State Government of Assam under Tourism Sector. In a written reply to a question in the Lok Sabha today, he said in the last five years, Rs. 769.51 crore has been released under various projects of physical infrastructure viz. power; connectivity and watersupply to enhance tourism in NER. NEC has also released Rs. 195.63 crore under various projects to the NE States during last five years. Ministry of Tourism has released Rs. 980.15 crore under Swadesh Darshan Scheme to 8 NE States, Rs. 38.63 crore under PRASHAD Scheme to Assam, Nagaland and Meghalaya and Rs. 1221.22 crore under Fairs & Festivals under Domestic Promotion and Publicity including Hospitality (DPPH) to 8 NE States.
Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER), under itsNorth East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) provides for 100% financial assistance to North Eastern States including Assam for taking up various projects of physical infrastructure relating to water supply, power, connectivity to enhance tourism. For the North Eastern Council (NEC), regional tourism is one of the focussed sectors for North Eastern (NE) States. Projects for promotion of tourism in the region are sanctioned by NEC in consultation with eight North Eastern States and other stakeholders. Ministry of Tourism provides special emphasis on the development and promotion of tourism for NE States and it implements Swadesh Darshan Scheme, Pilgrimage Rejuvenation and Spirituality Augmentation Drive (PRASHAD) and Fairs & Festival under Domestic Promotion and Publicity including Hospitality (DPPH) Scheme in the NE region.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অৱাং-নোংপোক থংবা লমদমদা তুরিজম সেক্তর চাউখৎহন্নবা ২০২০-২১গী মনুংদা লুপা করোর ১৩২ ওইবা প্রপোজেল ৬ এন.ই.সি.দা লাকখি : দা. জিতেন্দ্র সিংহ
10 FEB 2021 4:21PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক থংবা লমদমগী চাউখৎ থৌরাং (দোনর), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেনসন্স, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায় ২০২০-২১গী মনুংদা এ.ই.সি.না তুরিজম সেক্তরগী মখাদা অসামগী রাজ্য সরকারদগী চাউরাক্না লুপা করোর ১৩২.৪৩গী প্রোজেক্ত প্রপোজেল ৬ লাকখি। ঙসি লোক সভাদা হংখিবা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুমদা দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায় হৌখিবা চহি মঙা অসিদা এন.ই.আর.দা তুরিজম হেনগৎহন্নবা তোঙান তোঙানবা ফিজিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংগী লুপা করোর ৭৬৯.৫১ কাইথখি, মখোয় অদুদি পাৱর; কন্নেক্তিবিতী অমসুং ৱাতর সপ্লাইনি। হৌখিবা চহি মঙা অসিদা এন.ই.গী রাজ্যশিংদা তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্তশিংগী লুপা করোর ১৯৫.৬৩ কাইথখি। তুরিজম মন্ত্রালয়না স্বাদেশ দর্শন স্কীমগী মখাদা এন.ই. রাজ্য ৮দা লুপা করোর ৯৮০.১৫, প্রাশাদ স্কীমগী মখাদা অসাম, নাগালেন্দ অমসুং মেঘালয়দা লুপা করোর ৩৮.৬৩ অমসুং দোমেস্তিক প্রমোসন এন্দ পব্লিসিতী ইনক্লুদিং হোস্পিতেলিতী (দি.পি.পি.ঐচ.)গী মখাদা লৈরিবা ফিয়র্স এন্দ ফেস্তিবেলগী লুপা করোর ১২২১.১১ এন.ই.গী রাজ্য ৮দা কাইথখি।
অৱাং নোংপোক থংবা লমদমগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়না (দোনর) মাগী নোর্থ ইস্ত স্পেসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কীম (এন.ই.এস.আই.দি.এস.)গী মখাদা তুরিজম ফগৎহন্নবা ৱাতর সপ্লাই, পাৱর, কন্নেক্তিবিতীগা মরী লৈনবা ফিজিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগী তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্তশিং পাইখৎনবা অসাম য়াওনা অৱাং নোংপোক থংবা রাজ্যশিংদা শেলগী তেংবাং ১০০% ফংহনখি। নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.)গী ওইনা রিজনেল তুরিজম অসি অৱাং নোংপোক (এন.ই.) রাজ্যশিংগী অহেনবা মীৎয়েং চংলিবা সেক্তরশিংগী মনুংদা অমনি। লমদম অসিদা তুরিজম থৌগৎনবা প্রোজেক্তশিং অসি অৱাং নোংপোক রাজ্য নিপান অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংগা লোইননা তান্নরবা মতুংদা এন.ই.সি.না সেঙ্কসন তৌখি। তুরিজম মন্ত্রালয় এন.ই. রাজ্যশিংগী তুরিজমগী চাউখৎ থৌরাংদা অখন্নবা মীৎয়েং চংলি অমসুং মসিনা এন.ই. লমদমদা দোমেস্তিক প্রমোসন এন্দ পব্লিসিতী ইনক্লুদিং হোস্পিতেলিতী (দি.পি.পি.ঐচ.)গী মখাদা স্বাদেশ দর্শন স্কীম, পিলগ্রিমেজ রিজুভনেসন এন্দ স্পিরিচ্যুএলিতী ওগমেন্তেসন দ্রাইভ (প্রাসাদ) অমসুং ফিয়র্স এন্দ ফেস্তিবেল ইমপ্লিমেন্ত তৌরি।