হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
জননি সুরক্ষা য়োজনা (জে.এস.ৱাই.) মখাদা ইন্সতিত্যুস্নেল দেলিভরীশিং হেনগৎলকপা
09 FEB 2021 12:34PM by PIB Imphal
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা রিপোর্ত তৌরকপা ইন্সতিত্যুস্নেল দেলিভরীশিং অসি ২০১৯গী এপ্রিলদগী দিসেম্বর ফাওবদা করোর ১.৫৪ ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা চৎলিবা চহি অসিগী চপ মান্নবা মতম হায়বদি ২০২০গী এপ্রিল-দিসেম্বর ফাওবদা করোর ১.৩৩ ওইখি হায়না হেল্থ মেনেজমেন্ত ইনফোর্মেসন সিস্তেম (ঐচ.এম.আই.এস.)না রিপোর্ত তৌরকখি।
ইন্সতিত্যুস্নেল দেবিভীশিংগী মরু ওইবা অদু য়েংলগা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না মেতর্নেল হেল্থ চাইল্দ হেল্থ, ইম্ম্যুনাইজেসন য়াওনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা হেল্থ সর্ভিসেসকী প্রোবিজনশিং মপুং ফানা ফংহন্নবা থৌরাং মখল কয়া পাইখৎখি। কোবিদকী মতমগী মনুংদা মখা তানা সর্ভিস অসি ফংহনবা তঙাই ফদবগী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোইননা চাং নাইনা য়েংশিনখি অমসুং ভিদিও কনফরন্সশিং পাঙথোকখি।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ু্ম্বাল মন্ত্রালয়না ‘কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুং অমসুং মতুংদা রিপ্রদক্তিব, মেতর্নেল, ন্যুবোর্ন, চাইল্দ এদোলেস্সেন্ত হেল্থ প্লস ন্যুত্রিসন (আর.এম.এন.সি.এ.ঐচ.+এন.) সর্ভিসেসকী প্রোবিজনদা গাইদেন্স নোৎ’ অমসুং ‘কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা ইসেন্সিএল হেল্থ সর্ভিসেসকী দেলিভরী লৈহনবা’ হায়বা অসি মথং শিৎনা ২০২০গী এপ্রিল ১৪ অমসুং ২০২০গী মে ২৪দা সিয়রসু তৌখি।
রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী জনানি সুরক্ষা য়োজনা (জে.এস.ৱাই.) বেনিফিসরীশিংগী অকুপ্পা মরোল
মশিং
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
২৫১
৩২৮
২
অন্ধ্র প্রদেশ
২৭২৯১২
২৫৮৭২৬
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৩৭০৬
১৫৭৭৪
৪
অসাম
৩২২৩৫১
৩৫৭৫৫৭
৫
বিহার
১৩৯২২৯০
১৪০৬৬৩৪
৬
চান্দিগর
৬১০
৫৭২
৭
ছত্তিসগর
৩৩৪১২০
৩৩৯৩১৫
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
১৭১৫
১৮১৬
দামন অমসুং দীয়ু
৯১
১০৫
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি অমসুং দামন অমসুং দীয়ু
৯
দিল্লী
১০৫৯৬
৯৫৫৬
১০
গোৱা
৪৯৫
৪১৭
১১
গুজরাত
২৩৯৫৬২
২২৭৩৫০
১২
হরিয়ানা
৩১৪০৯
৩৭১৩৪
১৩
হিমাচল প্রদেশ
১৪৪৩৫
১৫৩৬৪
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১৩৬৩৬৪
১২০৪৮৪
১৫
ঝার্খন্দ
৪২১৭৯৪
৩৮৯৭৪৯
১৬
কর্নাতকা
৩২৫১৯৭
৪৯৮৫৫৭
১৭
কেরেলা
১০৮০১৯
৮৯৬৩৭
১৮
লদাখ
১৯
লক্ষদীপ
৯৮২
১২৮৬
২০
মধ্য প্রদেশ
৯৯২০৩৯
১০৬৯৭১২
২১
মহারাস্ত্র
৩০৩৫১৮
৩৮১৭০৮
২২
মনিপুর
১৪৩০৩
৫৪২৭
২৩
মেঘালয়
১৯৫১৫
২২৭১২
২৪
মিজোরাম
১২৭৮১
১১১৪৫
২৫
নাগালেন্দ
১২১৩৯
৯৯৮০
২৬
ওরিশা
৪৭৫৮৬৭
৪৬৫৩৪১
২৭
পুদুচেরী
২৮৭৪
২৫৯২
২৮
পঞ্জাব
৭০৭১৬
৬৯৪৭৯
২৯
রাজস্থান
১০৩১৪৬৮
৯৬৭৭৯৩
৩০
সিক্কিম
২৪৩৫
৩১০২
৩১
তামিল নাদু
৪১৯৭৩৪
৪২১১৮২
৩২
তেলঙ্গনা
২৬০৪০৫
২৭০৮৮৩
৩৩
ত্রিপুরা
১৫৭৪১
১২৫৪৫
৩৪
উত্তর প্রদেশ
২০৬৯৭৪০
২৫৮৫১৭০
৩৫
উত্তরাখন্দ
৭৯৫৪৩
৭৮৫৭৪
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৩১১৪০
৫৮৭৪৯৭
লৈবাক্কী
১০০৪০৮৫৭
১০৭৩৫২০৩
খঙজিনগদবা: দেতা অসি রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা রিপোর্ত তৌরকপনি।
মসিগী ই-পাউ অসি রাজ্য মন্ত্রী (হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল) শ্রী অশ্বিনি কুমার চৌবেনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Health and Family Welfare
Increase in Institutional Deliveries Under Janani Suraksha Yojana (JSY)
09 FEB 2021 12:34PM by PIB Delhi
Institutional deliveries reported by the States/UTs during the period from April to December, 2019 is 1.54 Crore in comparison to 1.33 Crore for the corresponding period for the current year i.e. from April to December, 2020 as reported in Health Management Information System (HMIS).
Keeping in view the importance of institutional deliveries, several initiatives have been taken by the Ministry of Health & Family Welfare so as to ensure smooth provisioning of health services by the States / UTs including maternal health, child health, immunization, etc. Regular monitoring and video conferences were held with the States/UTs highlighting the necessity of continued services during COVID times.
The Ministry of Health & Family Welfare also shared ‘Guidance Note on Provision of Reproductive, Maternal, Newborn, Child, Adolescent Health Plus Nutrition (RMNCAH+N) Services during & post COVID-19 Pandemic’ and ‘Enabling Delivery of Essential Health Services during COVID-19 Outbreak’ on 14th April, 2020 and 24th May 2020 respectively.
State/UT-wise details of Janani Suraksha Yojana (JSY) beneficiaries
Sl.
No
States/UTs
2018-19
2019-20
1
A & N Islands
251
328
2
Andhra Pradesh
272912
258726
3
Arunachal Pradesh
13706
15774
4
Assam
322351
357557
5
Bihar
1392290
1406634
6
Chandigarh
610
572
7
Chhattisgarh
334120
339315
D & N Haveli
1715
1816
Daman & Diu
91
105
8
D & N Haveli and Daman & Diu
9
Delhi
10596
9556
10
Goa
495
417
11
Gujarat
239562
227350
12
Haryana
31409
37134
13
Himachal Pradesh
14435
15364
14
Jammu & Kashmir
136364
120484
15
Jharkhand
421794
389749
16
Karnataka
325197
498557
17
Kerala
108019
89637
18
Ladakh
19
Lakshadweep
982
1286
20
Madhya Pradesh
992039
1069712
21
Maharashtra
303518
381708
22
Manipur
14303
5427
23
Meghalaya
19515
22712
24
Mizoram
12781
11145
25
Nagaland
12139
9980
26
Odisha
475867
465341
27
Puducherry
2874
2592
28
Punjab
70716
69479
29
Rajasthan
1031468
967793
30
Sikkim
2435
3102
31
Tamil Nadu
419734
421182
32
Telangana
260405
270883
33
Tripura
15741
12545
34
Uttar Pradesh
2069740
2585170
35
Uttarakhand
79543
78574
36
West Bengal
631140
587497
NATIONAL
10040857
10735203
Note: DATA as reported by States/UTs.
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh. Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Rajya Sabha here today.