Ministry of Health and Family Welfare
Dr. Harsh Vardhan distributes woolen blankets, masks and soaps among the destitute staying in Vishram Sadan, AIIMS, New Delhi
“IRCS has deployed more than 40,000 (forty thousand) trained volunteers in more than 500 districts across the country and has contributed immensely in reducing the impact of COVID-19”
09 FEB 2021 1:58PM by PIB Delhi
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare distributed woolen blankets, masks and soaps among the destitute persons staying in Vishram Sadan at AIIMS, New Delhi yesternight. Shri R. K. Jain, Secretary General, Red Cross Society, Prof. R. Guleria, Director, AIIMS and other senior officials of AIIMS were also present on the occasion.
In his address to the audience at the ceremony, the Union Health Minister thanked the Indian Red Cross Society (IRCS) for taking the initiative of distributing blankets for the people in need during the ongoing cold season.
Dr Harsh Vardhan recalled that the IRCS has committedly helped people in need since 1920 and has a rich history of humanitarian endeavours. Their work is not limited only to disasters and emergencies, it also regularly carries out various social development activities. Red Cross supplemented the efforts of government during Lockdown helping those who got stuck in Lockdown and also ensured blood availability throughout the pandemic, he stated.
Talking about the challenge posed by COVID19, the Union Minister highlighted that the vaccine for the prevention of COVID19 has been approved and the Government of India have already started the largest vaccination drive in the world. He also stated that, the fact that the vaccine is developed indigenously, “shows the great capacity our country has and is a big boost to the Prime Minister’s ‘Aatmanirbhar Bharat’ initiative”.
In appreciation of the IRCS’s active role in reducing the impact of COVID-19, Dr Harsh Vardhan stated, “it gives me a sense of pride that IRCS is playing an important role in the fight against COVID-19. The multidimensional response with a broad range of activities by IRCS for the ongoing COVID-19 emergency is testimonial of IRCS’s capacity as an organization and moreover, the commitment & relentless services by our volunteers. IRCS has deployed more than 40,000 (forty thousand) trained volunteers in more than 500 districts across the country and has contributed immensely in reducing the impact of COVID-19”.
The Minister ended his address by thanking all volunteers, partners, both within and outside of the movement, stakeholders, members and all other who have directly, indirectly contributed in IRCS’s humanitarian agenda as the largest statutory & humanitarian organization in India.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
দাঃ হার্শ বর্ধন্না নই দিল্লীগী এ.আই.আই.এম.এস., বিশ্রাম সদান্দা লৈরিবা কা-হেন্না লায়ররবশিংদা শাম্তুগী কম্পোর, মাস্ক অমসুং সাপোন য়েন্থোকখ্রে
“আই.আর.সি.এস.না লৈবাক অসিগী দিস্ত্রীক্ত ৫০০দা ত্রেনিং ফংলবা ভোলুন্তিয়র ৪০,০০ (লিশিং নিফু) হেন্না হাপখ্রে অমসুং কোবিদ-১৯গী শাফু অসি হন্থনবা য়াম্না চাওবা থৌদাং লৌরি”
09 FEB 2021 1:58PM by PIB Imphal
হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়রগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর দাঃ হার্শ বর্ধন্না ঙরাং নুমিদাং নই দিল্লীগী এ.আই.আই.এম.এস., বিশ্রাম সদান্দা লৈরিবা কা-হেন্না লায়ররবশিংদা শাম্তুগী কম্পোর, মাস্ক অমসুং সাপোন য়েন্থোকখ্রে। রেদ ক্রোস সোসাইতিগী সেক্রেতরী জেনেরেল শ্রী আর.কে. জেইন, এ.আই.আই.এম.এস.কী দাইরেক্তর, প্রোফেসর আর. গুলেরিয়া অমসুং এ.আই.আই.এম.এস.কী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংবদা, য়ুনিয়ন হেলথ মিনিস্তরনা ইন্দিয়ন রেদ ক্রোস সোসাইতি (আই.আর.সি.এস.)বু মখোয়না ইংলবা পান্থা অসিদা কম্পোরশিং মীওইশিং অসিদা য়েনবগী খোঙথাং লৌখৎপা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখি।
দাঃ হার্শ বর্ধন্না নিংশিংদুনা হায়খি মদুদি আই.আর.সি.এস. অসিনা ১৯২০দগী মীওই কয়া অমদা মতেং পাংদুনা লাক্লি অমসুং মীওইবগী ওইবা মীনুংশি কয়া অমা পীদুনা লাক্লি। মখোয়গী থবক অসি অমাং-অতা তারবা খক্তা অমসুং অথু-অকাই খক্তা নত্তে, মখোয়না সধারন ওইবা সমাজগী ওইবা থবক থৌরম কয়া অমদসু মতেং পাংলি। রেদ ক্রোসনা লোকদাউন্দ মনুংদা লোকদাউন্দদা পন্দুনা লৈখ্রবশিংদা মতেং পাংখি অমসুং লায়চৎ মনুং অসিদা ইগী অৱাৎপা লৈহন্দবা অসিদা থাজবা পীখি, হায়না মহাক্না হায়খি।
কোবিদ-১৯ অসিগী লান্থেংনবা অসিগী মরমদা হায়রদুনা, য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা উৎখি মদুদি কোবিদ-১৯গী ঙাকথোক্নবা বেক্সিন অসি মায় পাক্না পুথোক্লে অমসুং ভারত সরকারনা মালেম অসিদা খ্বায়দগী চাওবা বেক্সিনেসন হৌখ্রে। মহাক্না অমুকসু হায়খি মদুদি, শেংনা হায়রবদা বেক্সিন অসি ইরমদম অসিদা পুথোকপনি, “ঐখোয়গী লৈবাক্কী তৌবা ঙম্বা অমসুং প্রধান মন্ত্রীগী ‘আত্মানির্ভর ভারত’ অসিগী খোঙথাং উৎলি”।
কোবিদ-১৯গী শাফু অসি হন্থনবা আই.আর.সি.এস.না লৌরিবা থৌদাং অসি থাগৎলদুনা দাঃ হার্শ বর্ধন্না হায়খি মদুদি, “কোবিদ-১৯গী শাফু অসি হন্থনবা আই.আর.সি.এস.না লৌরিবা থৌদাং অসিদা ঐহাক্না য়াম্না চাওথোকচবা ফাওই। আই.আর.সি.এস.না মখল কয়াগী লৌরিবা থৌদাং ওর্গানাইজেসন অসিগী শিংথানিঙাইনি। আই.আর.সি.এস.না লৈবাক অসিগী দিস্ত্রীক্ত ৫০০দা ত্রেনিং ফংলবা ভোলুন্তিয়র ৪০,০০ (লিশিং নিফু) হেন্না হাপখ্রে অমসুং কোবিদ-১৯গী শাফু অসি হন্থনবা য়াম্না চাওবা থৌদাং লৌরি”।
মিনিস্তরনা ভোলুন্তিয়র, পার্তনরশিং, অনিমক অমসুং মপালগী ওইবা থৌবু, মেম্বর অমসুং আই.আর.সি.এস.দা হকথেংননা নত্ত্রগা নাকোইননা মতেং পীরিবা অসি থাগৎপা ফোংদোক্তুনা ৱা ঙাংবা অসি লোইশিনখি।