ঙাকশেল মন্ত্রালয়
বি.ই.এল.না এরো ইন্দিয়া ২০২১দা ‘আত্মনির্ভর ভারত’কী শরুক অমা ওইনা চাউরাক্না পোৎলম / সীস্তেম ৩০ রোম উৎকদৌরি
02 FEB 2021 1:45PM by PIB Imphal
দিফেন্স পি.এস.য়ু. ভারত ইলেক্ত্রোনিক্স লিমিতেদ (বি.ই.এল.)না বেঙ্গলুরুগী য়েলাহংকাদা লৈবা এয়র ফোর্স স্তেসনদা ২০২১গী ফেব্রুৱরী ৩-৫ ফাওবা পাংথোক্কদৌরিবা এরো ইন্দিয়া ২০২১দা মখোয়গী বিজনেসকী হিরম খুদিংমক্তা সন্দোক্তুনা লৈরিবা পোৎলমশিং অমসুং সীস্তেমশিং উৎকদৌরি। মসিগী পোৎলমশিং অমসুং সীস্তেমশিং অসি ‘এয়রবোর্ন এন্দ স্পেস এপ্লিকেসন ‘, ‘সেতলাইত অমসুং স্পেস এপ্লিকেসন’, ‘আত্মনির্ভর ভারত ওইনবগীদমক পোৎলমশিং অমসুং সীস্তেম’, হাই পরফোর্মেন্স কমপ্যুতিং অমসুং আর্তিফিসিয়েল ইন্তেলিজেন্স সীস্তেমশিং’, লেন্দ অমসুং নেভেলগী পোৎলমশিং অমসুং সীস্তেম’, ‘কম্যুনিকেসন অমসুং লেজরদা য়ুম্ফম ওইবা পোৎলমশিং,’নন-দিফেন্স / দাইভর্সিফিকেসন অমসুং আউতদোর দিসপ্লে প্রোদক্তশিং’ য়াওরি।
মসিগী মথক্তা, বি.ই.এল.না মখোয়গী অনৌবা পোৎলমশিং অমসুং তেক্নোলোজীশিংবু লোঞ্চ তৌদুনা / উত্তুনা মখোয়গী আর. অমসুং দি.গী পাঙ্গল অদু উৎকনি। এয়রবোর্ন অমসুং স্পেস / সেতলাইত এপ্লিকেসনগী ওইবা অনৌবা পোৎলমশিং অমসুং তেক্নোলোজীশিংগী মরক্তা দি.আই.আর.সি.এম.(মপান লমদমগী তি.ও.তি. য়াওনা) য়াওনা সেল্ফ প্রোতেক্সন সুত, হেন্দ হেল্দ ফীল্দ সিগ্নেল জেনরেতর, এয়রবোর্ন এন্দ গ্রাউন্দ স্প্রেদ স্পেক্ত্রম মোদেম, বেকপেক এন্তি দ্রোন সীস্তেম, বি.ই. এন.এ.ভি.আই.সি.৭০৫, কোমপেক্ত তাইম রেফরেন্স সর্ভর (এয়রবোর্ন), এয়রবোর্ন প্লেতফোর্ম অমসুং এয়রবোর্ন সোনারগীদমক ভি.পি.এক্স. আর্কিতেক্চরদা য়ুম্ফম ওইবা এস.দি.আর. য়াওরি।
পুন্না আত্মনির্ভর ভারতকী ইনিসিয়েতিবকী শরুক অমা ওইনা দিবেলপ তৌখিবা চাউরাক্না পোৎলম অমসুং সীস্তেম ৩০ উৎকনি, মসিদা এয়রবোর্ন মিসাইল ইলেক্ত্রোনিক্স, এ.দবল্যু. সীস্তেমশিংগীদমক রিসিভরশিং অমসুং অতোপ্পা কয়া অমা খুদম ওইনা ২.কে. দবল্যু. ফ্যুয়েল. সেল., এফ.ও. গায়রোদা য়ুফম ওইবা সেন্সর পেকেজ্দ য়ুনিত, এথ্রেমল লেজর ত্রান্সমিতর, আই.আর. জেমর, কোল মেনজের অমসুং মীদিয়া গেতৱে, সি-বেন্দ ত্রোপো পাৱর এম্লিফায়র অমসুং আই.আর. সিকর্স মিসাইলশিং য়াওরি।
হাই পরফোর্মেন্স কমপ্যুতিং অমসুং অর্তিফিসিয়েল ইন্তেলিজেন্সকী হিরমদা উৎলিবা অতোপ্পা ইনোভেতিব সোল্যুসনশিং অমসুং আর্তিফিসিয়েল ইন্তেলিজেন্স সীস্তেমশিংগী মনুংদা আর.আর.ও. (সোফৱেয়রদা য়ুমফম ওইবা সোল্যুসন), সেক্যোর ভীদিও কনফরেন্সিং সোল্যুসন, জেনেরিক নেতৱার্কিং সীস্তেম, দিফেন্স অমসুং সিভিলিয়ান এপ্লিকেশনগীদমক্তা ওইবা ইমেজরী সোল্যুসন, দি.এম.আর.সি.গীদমক্তা ওইবা ওতোমেতিক ত্রেন সুপর্ভিজন সীস্তেমশিং অমসুং অতোপ্পা কয়াগী মনুংদা মেরিতাইম রেস্ক্যু কো-ওর্দিনেশন সেন্তর।
বি.ই.এল.না মখোয়গী লেন্দ অমসুং নেভেলগী ওইবা পোৎলমশিং অমসুং সীস্তেমশিংগা মরী লৈনবা ক্যু.আর.এস.এ.এম. রেদারশিং (বি.এফ.এম.আর. অমসুং বি.এস.আর.), বি.এফ.এস.আর.-এক্স.আর. এ.ই.এস.এ., দি.দি.আর. (এফ.এম.সি.দবল্যু.), কোস্তেল সর্ভিলেন্স সীস্তেম, জি.বি.এম.ই.এস., সিঙ্গল কোমবেত বেহিকল (ক্যু.আর.এস.ই.এম.) ৱেপন কন্ত্রোল সীস্তেম্নচিংবা উৎকনি।
বি.ই.এল.না ত্রোপোস্কেতর কম্যুনিকেসন সীস্তেমগী এম.ও.দি.ই.এম., এনক্রিপ্তর্স, রেলৱেজকীদমক্তা ফোগ ভিসনগীদমক ফ্রিক্বেন্সী মোদ্যুলেতেদ কন্তিন্যুৱস-ৱেব (এফ.এম.সি.দবল্যু.) রেদার অমসুং দ্রোন গার্দ সীস্তেমশিং, ৪জি. সেক্যোর ফোন অমসুং ৫জি. তেব্লেত পি.সি., হাই পাৱর ফাইবর লেজর, কম্যুনিকেশন অমসুং ইলেক্ত্রো ওপ্তিক্স সেগমেন্তশিংগী মখাদা লাই ফাই স্পীদ কম্যুনিকেসন সীস্তেম অমসুং সোফ্তৱেয়র দিফাইন্দ রেদিয়োসু উৎকনি।
অসি নত্তনা নন-এপ্লিকেশনশিংগী পোৎলমশিং খুদম ওইনা ভেন্তিলেতরশিং অমসুং দায়লসিস মেছিন, আই.ও.তি. কোম্পোনেন্তশিং য়াওবা স্মার্তসিতী প্লেতফোর্মনচিংবশিংসু উৎকনি। বি.ই.এল.গী আউতদোর দিসপ্লেগী মরু ওইবা পোৎলমশিংদা মিনি সেল্তরদা য়ুম্ফম ওইবা সি.৪১ সীস্তেম, অতুল্যা (এ.দি.এফ.সি.আর.), সি.তি.এফ.সি.আর. (৪ x ৪দা এক্স-এ.পি.এ.আর.), দবল্যু.এল.আর. (মাউন্তেন ভর্সন) অমসুং এন্তি দ্রোন সীস্তেম ওইগনি। মসিদা উৎলিবা খ্বাইদগী নৌবা ইক্যুইপমেন্তকী সেত অসি দিফেন্স ফোর্স অমহেক্তগী ফোর্স হেনগৎহনগদবা ওইগনি।

Ministry of Defence
BEL to showcase about 30 products/systems developed as part of ‘Aatmanirbhar Bharat’ during Aero India 2021
02 FEB 2021 1:45PM by PIB Delhi
Defence PSU, Bharat Electronics Limited (BEL) will showcase state-of-the-art products and systems spanning every domain of its business, at Aero India 2021 to be held from February 3-5, 2021 at Air Force Station, Yelahanka in Bengaluru. The products and systems are clustered as ‘Airborne & Space Application’, ‘Satellite and Space Application’, ‘Products and Systems for Self-Reliance (Aatmanirbhar Bharat)’, ‘High Performance Computing & Artificial Intelligence Systems’, ‘Land and Naval Products and Systems’, ‘Communication and Laser based Products ’, ‘Non-Defence/Diversification and Outdoor Display Products’.
In addition, BEL will showcase its R&D capabilities by launching/demonstrating some of its new products and technologies. Some of the new products and technologies are in the area of Airborne & Space/Satellite Application include Self Protection Suite with DIRCM (with foreign ToT), Hand Held Field Signal Generator, Airborne & Ground Spread Spectrum Modem, Backpack Anti Drone System, BE NAVIC 705, Compact Time Reference Server (Airborne), VPX architecture based SDR for Air Borne platforms and Airborne Sonar.
In total, about 30 products and systems developed as part of the Aatmanirbhar Bharat initiative will be on display, including Airborne Missile Electronics, Receivers for EW Systems and many others such as 2KW Fuel Cell, FO Gyro based Sensor Packaged Unit, Athremal Laser Transmitter, IR Jammer, Call Manager & Media Gateway, C-Band Tropo Power Amplifier and IR Seekers Missiles.
Other Innovative Solutions and Artificial Intelligence Systems on display in the area of High Performance Computing & Artificial Intelligence Systems will include RRO (Software based solution), Secure Video Conferencing Solution, Generic Networking System, Imagery Solution for Defence and civilian application, Automatic Train Supervision System for DMRC and Maritime Rescue Co-ordination Center besides others.
BEL will showcase its Land and Naval Products and Systems comprising QRSAM Radars (BFMR and BSR), BFSR-XR AESA, DDR (FMCW), Coastal Surveillance System, GBMES, Single Combat Vehicle (QRSAM), Weapon Control System, etc.
BEL will also display Communication and Laser based products including MODEM for Troposcatter Communication System, Encryptors, Frequency Modulated Continuous- Wave (FMCW) Radar for Fog Vision and Drone Guard systems for Railways, 4G Secure Phone and 5G Tablet PC, High Power Fiber Laser, Li Fi High Speed Communication System and Software Defined Radio under Communication and Electro Optics segments.
Besides, products for non-applications like Ventilators and Dialysis Machine, Smart City platforms with IoT Components, etc. will also be showcased. The highlight of BEL’s outdoor display will be Mini Shelter based Mini C4I system, Atulya (ADFCR), CTFCR (X-APAR on 4 x 4), WLR (Mountain Version) and Anti Drone System. The entire set of state-of-art equipment on offer will be a force multiplier for any Defence force.