হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগী অপদেৎ - ২৪নি শুবা নুমিৎ
ভারতনা বেক্সিন কাপ্পা মিলিয়ন ৬ য়ৌবদা খ্বাইদগী খোঙজেল য়াংবা ওইখ্রে
বেনিফিসরী লাখ ৬০ হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে
ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা বেনিফিসরী ২,২৩,২৯৮ বেক্সিন কাপখ্রে
08 FEB 2021 7:56PM by PIB Imphal
ভারতনা লাইচৎ অসিগী লাঞ্জংদা মালেমগী ওইনা মাই পাকপা অমসু ফংবা ঙমখ্রে।
লৈবাক শিনবা থুংনা বেনিফিসরী মিলিয়ন ৬ বেক্সিন কাপ্পা খ্বাইদগী খোঙজেল য়াংবা লৈবাক ওইরে। মাই পাকপা অসি শুপ্নগী নুমিৎ ২৪দা ঙমখিবনি। মশিং অসি য়ৌবদা য়ু.এস.এ.না নুমিৎ ২৬ চংখি অমরোমদা য়ু.কে.না নুমিৎ ৪৬ চংখি।
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ বেক্সিনেসন প্রোগ্রাম অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা হৌদোকখি। ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংগী বেক্সিন কাপ্পা ফেব্রুৱারী ২, ২০২১দগী হৌখি।
কোবিদ১৯গী মায়োক্তা বেক্সিন কাপখিবা হেল্থকিয়র অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংগী হেনগৎলক্লিবা মশিং অসি ঙসি লাখ ৬০ হেনখ্রে। প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ১,২৪,৭৪৪গী খুত্থাংদা বেনিফিসরী ৬০,৩৫,৬৬০ বেক্সিন কাপখ্রে। মসিদা ঐচ.সি.দবল্যু, ৫৪,১২,২৭০ অমসুং এফ.এল.দবল্যু ৬,২৩,৩৯০ য়াওখি।
লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯গী বেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী ২২নি শুবা নুমিৎ ওইরিবা ঙসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন পুন্না বেনিফিসরী ২,২৩,২৯৮ বেক্সিন কাপখ্রে। অরোইবা রিপোর্ত ঙসি নুমিদাং অথেংবদা মপুং ফংগনি।
ঙসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা পাঙথোকখিবা সেসন ৮,২৫৭ শুখ্রে।
ঙসি রাজ্য/য়ু.তি. ৩৫দা কোবিদ বেক্সিনেসনপাঙথোকখ্রে।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৩৩৯৭
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,০৮,৭১৮
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১২,৯৩১
৪
অসাম
৯৭,৩৭৯
৫
বিহার
৩,৯২,৪২৬
৬
চান্দিগর
৬০২৭
৭
ছত্তিসগর
১,৮১,২৭৬
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
১৫০৪
৯
দামন অমসুং দীয়ু
৭৪৫
১০
দিল্লী
১,১৩,১৩৮
১১
গোৱা
৮৩৪০
১২
গুজরাত
৪,৭০,৩৮৪
১৩
হরিয়ানা
১,৪৮,০২৭
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৫৬,৫৯৪
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৬১,০৩১
১৬
ঝার্খন্দ
১,১৭,২১০
১৭
কর্নাতকা
৪,১১,৮৬১
১৮
কেরেলা
২,৯৫,৯৬৫
১৯
লদাখ
২২৩৪
২০
লক্ষদীপ
৮৩৯
২১
মধ্য প্রদেশ
৩,৬২,৬৪৯
২২
মহারাস্ত্র
৪,৯৭,০৯৫
২৩
মনিপুর
৯৭৬৭
২৪
মেঘালয়
৭৬০২
২৫
মিজোরাম
১০৯৩৭
২৬
নাগালেন্দ
৪,৯১৭
২৭
ওরিশা
২,৯৫,৯৪৪
২৮
পুদুচেরী
৩৭৬১
২৯
পঞ্জাব
৮১,৯৪৮
৩০
রাজস্থান
৪,৬২,৯৬২
৩১
সিক্কিম
৫৮৫১
৩২
তামিল নাদু
১,৬৬,৪০৮
৩৩
তেলঙ্গনা
২,০৯,১০৪
৩৪
ত্রিপুরা
৪৪,৬২১
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৬,৭৩,৫৪২
৩৬
উত্তরাখন্দ
৭৭,৯০৭
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩,৬৮,৫৬২
৩৮
অতোপ্পশিং
৬২,০৫৭
অপুনবা
৬০,৩৫,৬৬০
রাজ্য/য়ু.তি. ১১দা রেজিস্তর তৌখিবা হেল্থকিয়র ৱার্করগী ৬৫% হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি. ১১দা রেজিস্তর তৌখিবা হেল্থকিয়র ৱার্করশিং ৪০% দগী তানা কভর তৌবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মখোয় অদুদি –দিল্লী, জম্মু অমসুং কাশ্মির, লদাখ, পঞ্জাব, দদ্রা অমসুং নগর হবেলি, চান্দিগর, তামিল নাদু, মেঘালয়, নাগালেন্দ, মনিপুর অমসুং পুদুচেরীনি।
ঙসি বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী অপুনবগী ৭৫.১২%দি রাজ্য ১০ দগী ওইখি।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই ২৯ হোস্পিতালদা পুখৎখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৫% ওইরি। হোস্পিতালদা পুখৎলকখিবা কেস ২৯গী মনুংদা ১৯ লায়েং চত্থরবা মতুং দিসচার্জ তৌখ্রে অমরোমদা মীওই মাপন শীখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা বি/এল ফেসিএল পাল্সী নাবা মীওই অমা কেরেলা ইন্সিতিত্যুত ওফ মেদিকেল সাইন্সেস, তিরুভনন্থপুরম, কেরেলদা পুখৎলকখি অমসুং হৌজিক স্তেবল ওইরে।
ঙসি ফাওবদা পুন্না শীখিবা ২৩ রেকোর্দ তৌখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৪% ওইরি। কেস ২৩গী মনুংদা মীওই মাপন হোস্পিতালদা শীখি অমরোমদা শীখিবা ১৪না হোস্পিতালদা ওইখিদে হায়না রেকোর্দ তৌরকখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অন্ধ্র প্রদেশকী স্রিকাকুলমদগী চহি ২৯শুরবা নুপী অমা লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। শীখিবশিং অসি কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগা অমত্তা মরী লৈনদে।
ঙসি ফাওবদা বেক্সিনেসনগা মরী লৈনবা অরুবা/অকনবা এ.ই.এফ.আই./শীখিবগী কেস অমত্তা লৈতে।

Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination- Day 24
India becomes the Fastest to reach 6 million vaccinations
More than 60 lakh Beneficiaries Vaccinated
2,23,298 beneficiaries vaccinated till 6 pm today
08 FEB 2021 7:56PM by PIB Delhi
India has scaled another global peak in its fight against pandemic.
India has become the fastest country to vaccinate 6 million beneficiaries countrywide. This feat was achieved in just 24 days. USA took 26 days to reach this mark whereas the UK achieved this in 46 days.
The nationwide COVID Vaccination program was launched by Hon. Prime Minister on 16th Jan 2021. Vaccination of the frontline workers commended from 2nd Feb 2021.
The cumulative number of healthcare and frontline workers vaccinated against COVID19 has crossed 60 lakhs today. 60,35,660 beneficiaries were vaccinated through 1,24,744 sessions, as per the provisional report till 6 pm today. These include 54,12,270 HCWs and 6,23,390 FLWs.
Total 2,23,298 beneficiaries were vaccinated till 6 pm today, the twenty fourth day of nationwide COVID19 vaccination. Final reports would be completed for the day by late tonight.
8,257 sessions were held till 6 pm today.
35 States/UTs conducted the COVID vaccinations today.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
3397
2
Andhra Pradesh
3,08,718
3
Arunachal Pradesh
12,931
4
Assam
97,379
5
Bihar
3,92,426
6
Chandigarh
6027
7
Chhattisgarh
1,81,276
8
Dadra & Nagar Haveli
1504
9
Daman & Diu
745
10
Delhi
1,13,138
11
Goa
8340
12
Gujarat
4,70,384
13
Haryana
1,48,027
14
Himachal Pradesh
56,594
15
Jammu & Kashmir
61,031
16
Jharkhand
1,17,210
17
Karnataka
4,11,861
18
Kerala
2,95,965
19
Ladakh
2234
20
Lakshadweep
839
21
Madhya Pradesh
3,62,649
22
Maharashtra
4,97,095
23
Manipur
9767
24
Meghalaya
7602
25
Mizoram
10937
26
Nagaland
4,917
27
Odisha
2,95,944
28
Puducherry
3761
29
Punjab
81,948
30
Rajasthan
4,62,962
31
Sikkim
5851
32
Tamil Nadu
1,66,408
33
Telangana
2,09,104
34
Tripura
44,621
35
Uttar Pradesh
6,73,542
36
Uttarakhand
77,907
37
West Bengal
3,68,562
38
Miscellaneous
62,057
Total
60,35,660
Eleven States/UT have vaccinated more than 65% of the registered HCWs.
11 States/UTs have reported less than 40% coverage of vaccinating HCWs. These are- Delhi, J&K, Ladakh, Punjab, D&NH, Chandigarh, Tamil Nadu, Meghalaya, Nagaland, Manipur, and Puducherry.
10 States account for 75.12% of the total beneficiaries vaccinated today.
Total 29 persons have been hospitalized so far. This comprises 0.0005% of the total vaccinations. Of the 29 cases of hospitalization, 19 were discharged after treatment, while nine persons died. In the last 24 hours, one person who is suffering from B/L Facial Palsy has been hospitalized at Kerala Institute of Medical Sciences, Thiruvananathpuram, Kerala and is stable.
Total 23 deaths have been recorded till date. These comprise 0.0004% of the total vaccinations. Of the 23, nine persons died in the hospital while 14 deaths are recorded outside the hospital.
In last 24 hours, one death has been reported of a 29-year-old female, a resident of Srikakulam, Andhra Pradesh.
None of these deaths have been causally linked with COVID-19 vaccination.
No case of serious/severe AEFI/Death is attributable to vaccination, till date.