Ministry of Commerce & Industry
Meeting between the Commerce and Industry Minister of India and the Secretary of State for International Trade of the U.K.
08 FEB 2021 2:42PM by PIB Delhi
The Minister for Commerce and Industry of India Shri Piyush Goyal, and UK Secretary of State for International Trade, Ms. Elizabeth Truss MP, met on Saturday, 6th February 2021, at New Delhi to discuss the India - UK trade and investment relationship. They were joined by the Minister of State for Commerce and Industry from India, Shri Hardeep Singh Puri.
Discussions were carried out on the entire range of bilateral trade and economic relations in a spirit of mutual understanding of each other’s priorities and trade sensitivities. Both Ministers reiterated their commitment to long term India-UK partnership and agreed to deepen trade cooperation between the two countries through an Enhanced Trade Partnership (ETP). They also reviewed progress in removing market access barriers on both sides and ongoing cooperation in response to COVID-19.
Development of Enhanced Trade Partnership (ETP)
Taking forward their commitment from the 14th JETCO on 24th July 2020, India and UK Trade Ministers reviewed the ongoing engagements between the two sides for an ETP, as part of the development of a roadmap that would lead to a potential comprehensive FTA, including considerations on an Interim Agreement on preferential basis.
In a significant step forward, the Ministers agreed that this partnership would formally be launched during the visit of the UK Prime Minister to India, later this year. To this effect, the Ministers committed themselves to make concrete progress on trade & investment front to deliver quick gains for both countries including joint timelines for further advances.
The Ministers agreed to further accelerate the process towards launch of the ETP, and committed to interact on a regular basis, while identifying quick and concrete bilateral deliverables that could cement the ETP and immediately benefit the people of both countries.
COVID-19 cooperation and Working with business
The Ministers welcomed the deepening of bilateral health cooperation between the two countries, including on vaccines, which is enabling our countries to act as a global force for good during these challenging times.
The Ministers committed to relaunch the UK-India CEO Forum and agreed on the CEO Forum meeting at the earliest. Both sides reaffirmed their commitment to work with businesses to improve the business environment and collectively address the challenges to post-COVID-19 economic recovery.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ভারতকী কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মন্ত্রী অমসুং য়ু.কে.গী ইন্তরনেস্নেল ত্রেদকী সেক্রেতরী ওফ স্তেৎসকী মরক্তা মীফম
08 FEB 2021 2:42PM by PIB Imphal
ভারতকী কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়ল অমসুং য়ু.কে.গী ইন্তরনেস্নেল ত্রেদকী সেক্রেতরী ওফ স্তেৎস মিস ইলিজাবেথ ত্রস এম.পি.না ভারত-য়ু.কে.গী ত্রেদ অমসুং ইনবেস্তমেন্তগী মরীগী মতাংদা খন্ননবা নই দিল্লীদা থাংজ নুমিৎ ফেব্রুৱারী ৬, ২০২১দা উন্নখ্রে। মখোয়গী মরক্তা ভারতকী কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরিসু য়াওখি।
অমনা অমগী মরু ওইবশিং অমসুং ত্রেদ সেন্সিতিবিতীশিং খঙনা বাইলেতরেল ত্রেদ অমসুং শেম্মীৎলোনগী মরীশিংগী লম পুম্নমক্তা খন্ন-নৈনখি। মন্ত্রী অনিমক্না ভারত-য়ু.কে.গী মরক্তা লৈনরিবা পার্তনরশিপ অসি মতম শাংনা চত্থনবা থাজবা পীনখি অমসুং এনহেন্স ত্রেদ পার্তনরশিপ (ই.তি.পি.) অমগী খুত্থাংদা লৈবাক অনিগী মরক্তা ত্রেদ কোওপরেসন মরা চেৎশিন্নবা য়ান্নখি। মখোয়না নাকল অনিমক্তা মার্কেৎ এক্সেস তৌবদা লৈরিবা অপনবশিং লৌথোকপা অমসুং কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা হৌজিক চত্থরিবা কোওপরেসন অসিগী ফীভমসু য়েংশিনখ্রে।
এনহেন্স ত্রেদ পার্তনরশিপ (ই.তি.পি.)গী দিবেলপমেন্ত
২০২০গী জুলাই ২৪গী ১৪শুবা জে.ই.তি.সি.ও.দা পীনখিবা ধাজবা অদুগী মতুং ইন্না ভারত অমসুং য়ু.কে.গী ত্রেদ মন্ত্রীশিংনা প্রিফরেন্সিএলদা য়ুম্ফম ওইবা ইন্তেরিম এগ্রীমেন্ত অমগী খন্নবা য়াওনা মতিক চাবা কম্প্রিহেনসিব এফ.তি.এ. অমা পুরক্নবা রোদমেপ অমা শেমগৎপগী শরুক ওইনা লৈবাক অনিগী মরক্তা ই.তি.পি. অমা শেম্নবা হৌজিক থবক পাইখৎলিবা অসি য়েংশিনখ্রে।
শীংথানিঙাই ওইবা খোঙথাং অমদা মন্ত্রীশিংনা চহি অসিগী অরোইবা শরুক্তা ভারতকী প্রধান মন্ত্রীগী য়ু.কে.গী খোঙচৎ অসিদা হৌনবা মতুং ইন্না পার্তনরশিপ অসি লোঞ্চ তৌনবা য়ান্নখি। হিরম অসিদা মন্ত্রীশিংনা মখা তানা খুমাং চাউশিন্নবা অপুনবা তাইমলাইনশিং য়াওনা লৈবাক অনিদা খোঙজেল য়াংনা কান্নবশিং ফংনবা ত্রেদ অমসুং ইনবেস্তমেন্তগী লমদা চাউনা খুমাং চাউশিন্নবা মখোয় মশেল থাজবা পীনখি।
মন্ত্রীশিংনা ই.তি.পি. লোঞ্চ তৌনবগী খোঙজেল য়াংশিন্নবা অমসুং চাং নাইনা ৱারী শান্নবা অমরোমদনা ই.তি.পি.গী মখোং চেৎশিন্নবা থুগদবা অমসুং অচেৎপা বাইলেতরেল দেলিভরেবলশিং খঙদোক্নবা অমসুং লৈবাক অনিমক্কী মীয়ামদা অথুবদা কান্নবা ফংহন্নবা য়ান্নখি।
কোবিদ-১৯গী কোওপরেসন অমসুং বিজিনেসক্কা লোইননা থবক তৌবা
মন্ত্রীশিংনা বেক্সিন য়াওনা লৈবাক অনিগী মরক্তা বাইলেতরেল হেল্থ কোওপরেসনগী মরী চেৎশিন্নবা হোৎনবা অসি তরাম্না ওইখি মসিনা ঐখোয়গী লৈবাকশিংবু অৱাবা মতম অসিদা পুম্নমক্কী য়াইফনবা গ্লোবেল ফোর্স অমা ওইহল্লি।
মন্ত্রীশিংনা য়ু.কে-ইন্দিয়া সি.ই.ও. ফোরম অমুক হন্না লোঞ্চ তৌনবা অমসুং অথুবদা সি.ই.ও.ফোরমগী মীফম কৌনবা য়ান্নখ্রে। নাকল অনিমকনা বিজিনেসগী ফীভম অসি ফগৎহন্নবা বিজিনেসশিংগা লোইননা থবক তৌমিন্ননবা অমসুং পোস্ত-কোবিদ১৯ ইকনোমিক রিকভেরীগী শীংনবশিং পুন্না থেংননা অমুক হন্না থাজবা পীনখি।