Ministry of Defence
Decrease in Budget Spending for Defence
08 FEB 2021 2:19PM by PIB Delhi
Defence allocation as well as defence expenditure for last four years is as under:-
(Rs in Crore)
Year
Defence Allocation/Expenditure
GDP
Percentage of GDP
BE
Actuals
BE
Actuals
2017-18
3,59,854.12
3,59,854
1,71,00,000
2.10
2.10
2018-19
4,04,364.71
4,03,457
1,89,70,000
2.13
2.13
2019-20
4,31,010.79
4,52,996
2,03,40,000(PE)
2.12
2.23
2020-21
4,71,378
3,38,630.9*
1,94,81,975(RE)
2.42
-
*(up to December 2020)
Note: GDP figures from FY 2017-18 to 2019-20 are as per Economic Survey 2020-21(Vol-2)- (Table 0.1 : Key Indicators). Figures for 2020-21 (RE) are as per Budget at a Glance (2021-22)
BE = Budget Estimates, RE = Revised Estimates, PE= Provisional Estimates
It may be seen from above data that Defence Budget as well as Defence Expenditure is increasing, implying higher spending.
There is no lack of proper protective clothing for defence personnel. The items are being procured on regular basis as per requirement of troops and accruing entitlement year on year is being met.
This information was tabled in a written reply by Raksha Rajya Mantri Shri Shripad Naik to a question asked by Shri Syed Nasir Hussain in Rajya Sabha today.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
দিফেন্সকী বজেৎকী চাদিং হন্থরকপা
08 FEB 2021 2:19PM by PIB Imphal
চহি মরিগী দিফেন্সগী এল্লোকেসন লোয়ননা দিফেন্সগী চাদিং মখাদা পীরি:-
(লুপা করোরদা)
চহি
দিফেন্সগী এল্লোকেসন/ চাদিং
জি.দি.পি.
চাদা জি.দি.পি.
বি.ই.
অশেংবা
বি.ই.
অশেংবা
২০১৭-১৮
৩,৫৯,৮৫৪.১২
৩,৫৯,৮৫৪
১,৭১,০০,০০০
২.১০
২.১০
২০১৮-১৯
৪,০৪,৩৬৪.৭১
৪,০৩,৪৫৭
১,৮৯,৭০,০০০
২.১৩
২.১৩
২০১৯-২০
৪,৩১,০১০.৭৯
৪,৫২,৯৯৬
২,০৩,৪০,০০০(PE)
২.১২
২.২৩
২০২০-২১
৪,৭১,৩৭৮
৩,৩৮,৬৩০.৯*
১,৯৪,৮১,৯৭৫(RE)
২.৪২
-
*(২০২০ দিসেম্বর ফাওবা)
খংজিনগদবা: ইকোনোমীক সর্ভে ২০২০-২১ (ভোল. ২)গী মতুং ইন্না জি.দি.পি. ফিগ. এফ.ৱাই. ২০১৭-১৮ দগী ২০১৯-২০ ফাওবা – (তেবল ০.১ : কি ইন্দিকেতর)। বজেৎকী মিয়েং (২০২১-২২)দা ২০২০-২১ (আর.ই.)গী ফিগর।
বি.ই. = বজেৎ এস্তিমেৎ, আর.ই.= রিভাইস এস্তিমেৎ. পি.ই. = প্রোবিজিনেল এস্তিমেৎ
মখক্কী দেতা অসিদগী উবা ফংই মদুদি দিফেন্সকী বজেৎ লোয়ননা দিফেন্সকী এক্সপেন্দিচর অসি হেনগৎলক্লি, মসিনা চাদিং হেনগৎহল্লি।
দিফেন্স পর্সোন্নেলশিংগী ঙাকথোকপগী ফি-রোলগী অৱাৎপা লৈতে। ত্রুপশিংগী তঙাইফদবা য়েংলগা পোৎলমশিং লৈরি অমসুং চহি খুদিংগী পীগদবশিং থুংহল্লি।
মসিগী পাউ অসি অইবা ওইনা রক্ষা মন্ত্রী শ্রী শ্রীপাদ নাইক্না শ্রী সয়েদ নাসির হুসেইন্না ঙসি রাজ্যা সভাদা হংবদা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।